Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 19:24

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.

Ψάρεμα κυπρίνου στην Τσεχία. Ένας άντρας πετά στον αέρα ένα ψάρι, κατά τη διάρκεια ψαρέματος κυπρίνου σε χωριό της Τσεχίας.
REUTERS / DAVID W CERNY

Ένας άντρας πετά στον αέρα ένα ψάρι, κατά τη διάρκεια ψαρέματος κυπρίνου σε χωριό της Τσεχίας.

Η άλλη τέχνη του δρόμου. Άστεγος άνδρας στο κέντρο της Αθήνας δείχνει το μπλοκ ζωγραφικής του στον φωτογράφο Γιώργο Κονταρίνη.
Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άστεγος άνδρας στο κέντρο της Αθήνας δείχνει το μπλοκ ζωγραφικής του στον φωτογράφο Γιώργο Κονταρίνη.

Δύση στο Ναύπλιο. Κατακόκκινος είναι ο ουρανός στη παραλία του Ναυπλίου την ώρα που δύει ο ήλιος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓ

Κατακόκκινος είναι ο ουρανός στη παραλία του Ναυπλίου την ώρα που δύει ο ήλιος.

Διαδήλωση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Γενεύη κατά των βομβαρδισμών νοσοκομείων. Μέλη του προσωπικού της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαδήλωσαν σε πάρκο στη Γενεύη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον νοσοκομείων, αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής στους συναδέλφους τους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, σε αμερικανικό βομβαρδισμό.
«Σταματήστε τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων», φώναζαν οι περίπου 250 άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση.
REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Μέλη του προσωπικού της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαδήλωσαν σε πάρκο στη Γενεύη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα στρατιωτικά πλήγματα εναντίον νοσοκομείων, αλλά και για να αποτίσουν φόρο τιμής στους συναδέλφους τους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν, σε αμερικανικό βομβαρδισμό.

«Σταματήστε τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων», φώναζαν οι περίπου 250 άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Λονδίνο: Απεργία στα μέσα μεταφορά DLR. Επιβάτες περιμένουν στην ουρά για να μπουν στο σταθμό Κανάρι Γουόρφ ενώ συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο Docklands Light Railway (DLR), ένα αυτόματο σύστημα μετρό ελαφρού σιδηροδρόμου στο οποίο δεν υπάρχουν οδηγοί αλλά τα οχήματα κινούνται αυτόματα.
REUTERS / KEVIN COOMBS

Επιβάτες περιμένουν στην ουρά για να μπουν στο σταθμό Κανάρι Γουόρφ ενώ συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο Docklands Light Railway (DLR), ένα αυτόματο σύστημα μετρό ελαφρού σιδηροδρόμου στο οποίο δεν υπάρχουν οδηγοί αλλά τα οχήματα κινούνται αυτόματα.

Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο συναντήθηκε ο Πιερ Μοσκοβισί. Στιγμιότυπο από τη κοινή συνέντευξη Τύπου των Πιερ Μοσκοβισί και Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Μοσκοβισί, αν και ερωτήθηκε σχετικά,  δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στο αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από τη κοινή συνέντευξη Τύπου των Πιερ Μοσκοβισί και Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Μοσκοβισί, αν και ερωτήθηκε σχετικά,  δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση στο αν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να προχωρήσει ανεξάρτητα από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Ψαλμωδία στη βουδιστική ακαδημία Λαρούγκ. Θιβετιανός βουδιστής μοναχός τραβά μια φωτογραφία με το smartphone του, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ψαλμωδίας, στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας «Συνέλευσης Ντάρμα» στη βουδιστική ακαδημία Λαρούγκ, που βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή Σερτάρ, στην αυτόνομη περιφέρεια Γκάρζε του Θιβέτ, στην Κίνα. Η ακαδημία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.700 - 4.000 μέτρων και σε αυτή διαμένουν και μελετούν τη βουδιστική θρησκεία περίπου 10.000 άτομα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Θιβετιανός βουδιστής μοναχός τραβά μια φωτογραφία με το smartphone του, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ψαλμωδίας, στο πλαίσιο της τέταρτης και τελευταίας «Συνέλευσης Ντάρμα» στη βουδιστική ακαδημία Λαρούγκ, που βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή Σερτάρ, στην αυτόνομη περιφέρεια Γκάρζε του Θιβέτ, στην Κίνα. Η ακαδημία βρίσκεται σε υψόμετρο 3.700 - 4.000 μέτρων και σε αυτή διαμένουν και μελετούν τη βουδιστική θρησκεία περίπου 10.000 άτομα.

Παιχνίδι χρωμάτων και σκιών. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει από ψηλά τις σκιές δέντρων, στη Βαυαρία.
EPA / ARMIN WEIGEL

Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει από ψηλά τις σκιές δέντρων, στη Βαυαρία.

Ηλιοβασίλεμα στην ομίχλη. Ο ήλιος δύει πίσω από το κτήριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου, στο Λονδίνο. Πυκνή ομίχλη σκέπασε την Δευτέρα τη βρετανική πρωτεύουσα προκαλώντας χάος στις εναέριες μετακινήσεις.
REUTERS / TOBY MELVILLE

Ο ήλιος δύει πίσω από το κτήριο του Βρετανικού Κοινοβουλίου, στο Λονδίνο. Πυκνή ομίχλη σκέπασε την Δευτέρα τη βρετανική πρωτεύουσα προκαλώντας χάος στις εναέριες μετακινήσεις.

Φθινοπωρινό τοπίο στην Ουάσινγκτον. Άνθος νούφαρου σε λίμνη των υδάτινων κήπων Κένιλγουορθ, στην Ουάσινγκτον.
EPA / JIM LO SCALZO

Άνθος νούφαρου σε λίμνη των υδάτινων κήπων Κένιλγουορθ, στην Ουάσινγκτον.

Στηθόδεσμος αξίας 2 εκατ. δολ. Ο στηθόδεσμος της Victoria Secret «Fireworks Fantasy Bra», αξίας 2 εκατ. δολ. παρουσιάζεται επίσημα στο κατάστημα της εταιρείας στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Το εσώρουχο είναι διακοσμημένο με πάνω από 6.500 πολύτιμους λίθους, μεταξύ των οποίων διαμάντια, τοπάζια, κίτρινα ζαφείρια και ροζ χαλαζίες, δεμένα σε χρυσό 18 καρατίων.
REUTERS / KEVORK DJANSEZIAN

Ο στηθόδεσμος της Victoria Secret «Fireworks Fantasy Bra», αξίας 2 εκατ. δολ. παρουσιάζεται επίσημα στο κατάστημα της εταιρείας στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Το εσώρουχο είναι διακοσμημένο με πάνω από 6.500 πολύτιμους λίθους, μεταξύ των οποίων διαμάντια, τοπάζια, κίτρινα ζαφείρια και ροζ χαλαζίες, δεμένα σε χρυσό 18 καρατίων.

Αναμονή για την καταγραφή. Πρόσφυγας περιμένει να καταγραφεί στον νέο προσφυγικό καταυλισμό, στην πόλη Σλαβόνσκι Μπροντ της Κροατίας.
REUTERS / ANTONIO BRONIC

Πρόσφυγας περιμένει να καταγραφεί στον νέο προσφυγικό καταυλισμό, στην πόλη Σλαβόνσκι Μπροντ της Κροατίας.

Στον απόηχο των εκλογών. Κούρδος διαβάζει εφημερίδα με τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ζει η πλειοψηφία της κουρδικής μειονότητας. Η σκληρή γραμμή Ερντογάν έναντι του PKK τους τελευταίους μήνες ενίσχυσε το προφίλ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στους Τούρκους εθνικιστές ψηφοφόρους, που παραδοσιακά στηρίζουν το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).
Στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής τo AKP κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, Την εκτίμηση ότι η εκλογική διαδικασία δεν ήταν δίκαιη, ούτε και ελεύθερη, εξέφρασε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Όπως τόνισε, το κόμμα του «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».
EPA / SEDAT SUNA

Κούρδος διαβάζει εφημερίδα με τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου ζει η πλειοψηφία της κουρδικής μειονότητας. Η σκληρή γραμμή Ερντογάν έναντι του PKK τους τελευταίους μήνες ενίσχυσε το προφίλ του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στους Τούρκους εθνικιστές ψηφοφόρους, που παραδοσιακά στηρίζουν το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP).

Στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής τo AKP κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε χάσει πριν από πέντε μήνες, Την εκτίμηση ότι η εκλογική διαδικασία δεν ήταν δίκαιη, ούτε και ελεύθερη, εξέφρασε ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Όπως τόνισε, το κόμμα του «δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία, αλλά προσπάθησε να προστατεύσει τους νέους μας απέναντι σε δολοφονίες».

Παιδικά παιχνίδια στην Ιαπωνία. Δύο παιδιά παίζουν σε τραμπολίνο στο πάρκο Χιτάτσι, βόρεια του Τόκιο.
EPA / FRANCK ROBICHON

Δύο παιδιά παίζουν σε τραμπολίνο στο πάρκο Χιτάτσι, βόρεια του Τόκιο.

Μεγάλη και πολύτιμη. Ο Ζανγκ Σιανπίνγκ καβαλά το γουρούνι του, το οποίο αποκαλεί «Big Precious» (Μεγάλη πολύτιμη) στην πόλη Ζανγκζιακού της κινεζικής επαρχία Χεμπέι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να κρατήσει το δύο ετών γουρούνι ως κατοικίδιο, αντί να το σφάξει, όταν αυτό έφτασε τα 600 κιλά βάρος.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Ο Ζανγκ Σιανπίνγκ καβαλά το γουρούνι του, το οποίο αποκαλεί «Big Precious» (Μεγάλη πολύτιμη) στην πόλη Ζανγκζιακού της κινεζικής επαρχία Χεμπέι. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να κρατήσει το δύο ετών γουρούνι ως κατοικίδιο, αντί να το σφάξει, όταν αυτό έφτασε τα 600 κιλά βάρος.

Η Ιταλία από το Διάστημα. Η Ιταλία και -στο βάθος- η Ελλάδα διακρίνονται σε φωτογραφία που τράβηξε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Ρώσος κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιγιέκνο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12 Μαΐου 2015 και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ρωσική διαστημική υπηρεσία.
EPA / ROSCOSMOS PRESS SERVICE

Η Ιταλία και -στο βάθος- η Ελλάδα διακρίνονται σε φωτογραφία που τράβηξε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Ρώσος κοσμοναύτης Μιχαήλ Κορνιγιέκνο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12 Μαΐου 2015 και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Ρωσία: Θρήνος για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας. Μια γυναίκα κλαίει μπροστά από το μνημείο πεσόντων του Λένινγκραντ (σημερινή Αγ. Πετρούπολη), στο Τείχος του Κρεμλίνου, όπου πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια στη μνήμη των 224 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή της από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά.
EPA / MAXIM SHIPENKOV

Μια γυναίκα κλαίει μπροστά από το μνημείο πεσόντων του Λένινγκραντ (σημερινή Αγ. Πετρούπολη), στο Τείχος του Κρεμλίνου, όπου πολίτες έχουν αφήσει λουλούδια στη μνήμη των 224 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή της από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά.