Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 21:37

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015.

Άγκυρα: Πανηγυρισμοί έξω από τα κεντρικά γραφεία του AKP. Ψηφοφόροι του τουρκιού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Νίκη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις εκλογές για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Ψηφοφόροι του τουρκιού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Νίκη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις εκλογές για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Συνολικά ψηφίζουν 54.049.851 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, ενώ τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ. Μέχρι τις έξι το απόγευμα τα μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να μεταδίδουν οποιαδήποτε πληροφορία για τις εκλογές. Αποτελέσματα θα μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για την επίσπευση της μετάδοσης αποτελεσμάτων.
EPA / SEDAT SUNA

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Συνολικά ψηφίζουν 54.049.851 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, ενώ τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ. Μέχρι τις έξι το απόγευμα τα μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να μεταδίδουν οποιαδήποτε πληροφορία για τις εκλογές. Αποτελέσματα θα μεταδίδονται μετά τις 9 το βράδυ, εκτός αν υπάρξει απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για την επίσπευση της μετάδοσης αποτελεσμάτων.

Ρουμανία: 29 τα θύματα της πυρκαγιάς σε κέντρο διασκέδασης. Πολίτες ανάβουν κεριά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου η νύχτα της Παρασκευής. Δύο ακόμη νεαρές γυναίκες υπέκυψαν στα σοβαρά εγκαύματα που είχαν υποστεί, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης του Βουκουρεστίου τη νύχτα της Παρασκευής, με τον αριθμό των νεκρών από την τραγωδία να ανέρχεται πλέον στους 29.
EPA / ROBERT GHEMENT

Πολίτες ανάβουν κεριά στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου η νύχτα της Παρασκευής. Δύο ακόμη νεαρές γυναίκες υπέκυψαν στα σοβαρά εγκαύματα που είχαν υποστεί, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο διασκέδασης του Βουκουρεστίου τη νύχτα της Παρασκευής, με τον αριθμό των νεκρών από την τραγωδία να ανέρχεται πλέον στους 29.

Σομαλία: Επίθεση σε ξενοδοχείο του Μογκαντίσου. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτηρίου, διευκρίνισε η αστυνομία.
EPA / SAID YUSUF WARSAME

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτηρίου, διευκρίνισε η αστυνομία.

Χιλιάδες Ισραηλινοί απέτισαν φόρο τιμής στον Γιτζάκ Ράμπιν. Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Γιτζάκ Ράμπιν, τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που δολοφονήθηκε πριν από είκοσι χρόνια από έναν ακροδεξιό. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τον πολιτικό που υπέγραψε το 1993 τις πρώτες συμφωνίες ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του.
REUTERS / BAZ RATNER

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν χθες στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Γιτζάκ Ράμπιν, τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που δολοφονήθηκε πριν από είκοσι χρόνια από έναν ακροδεξιό. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, περισσότεροι από 75.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης για τον πολιτικό που υπέγραψε το 1993 τις πρώτες συμφωνίες ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, δύο χρόνια πριν από τον θάνατό του.

Πορτογαλία: Πλημμύρες στην περιοχή του Αλγκάρβε. Γενική άποψη του πλημμυρισμένου από τις βροχοπτώσεις κέντρου της πόλης Αλμπουφέιρα, στα νότια της Πορτογαλίας. Δρόμοι, σπίτια και υπόγεια πάρκινγκ έχουν καταγραφεί ως «σχεδόν απρόσιτα» λόγω των χείμαρρων που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
EPA / LUIS FORRA

Γενική άποψη του πλημμυρισμένου από τις βροχοπτώσεις κέντρου της πόλης Αλμπουφέιρα, στα νότια της Πορτογαλίας. Δρόμοι, σπίτια και υπόγεια πάρκινγκ έχουν καταγραφεί ως «σχεδόν απρόσιτα» λόγω των χείμαρρων που προκλήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Λέσβος: Άφιξη προσφύγων στη Σκάλα Συκαμιάς . Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτό στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου. Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στο Φαρμακονήσι, το μεσημέρι της Κυριακής. Ακόμη τέσσερα άτομα διεσώθησαν από το Λιμενικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
INTIME NEWS / INTIMEnews

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν με φουσκωτό στη Σκάλα Συκαμιάς της Λέσβου. Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες στο Φαρμακονήσι, το μεσημέρι της Κυριακής. Ακόμη τέσσερα άτομα διεσώθησαν από το Λιμενικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Διαμαρτυρία εμποροϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας. Με πανό και συνθήματα, εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα στον εμπορικό δρόμο της Ερμού. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων έχει κηρύξει για την Κυριακή 24ωρη απεργία.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με πανό και συνθήματα, εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από καταστήματα στον εμπορικό δρόμο της Ερμού. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων έχει κηρύξει για την Κυριακή 24ωρη απεργία.

Ξεκίνησε η «μίνι» εκπτωτική περίοδος. Την προσδοκία ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα τονώσουν τον τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη της "μίνι" εκπτωτικής περιόδου την Κυριακή. Πέρυσι, το ίδιο δεκαήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την προσδοκία ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα τονώσουν τον τζίρο των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την έναρξη της "μίνι" εκπτωτικής περιόδου την Κυριακή. Πέρυσι, το ίδιο δεκαήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Γυμναστική: Στην κορυφή του κόσμου ο Λευτέρης Πετρούνιας. Την πιο χρυσή σελίδα στην καριέρα του έγραψε το Σάββατο ο Λευτέρης Πετρούνιας, που αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.
EPA / ROBERT PERRY

Την πιο χρυσή σελίδα στην καριέρα του έγραψε το Σάββατο ο Λευτέρης Πετρούνιας, που αναδείχθηκε πρώτος των πρώτων στους κρίκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Σέρφινγκ… με «τη Μάσκα». Ο 21χρονος Ντέιβιντ Νίκολσον συμμετέχει σε διαγωνισμό σέρφινγκ στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, μεταμφιεσμένος σε «μάσκα» (από τη γνωστή ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ), στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το Halloween.
REUTERS / LUCY NICHOLSON

Ο 21χρονος Ντέιβιντ Νίκολσον συμμετέχει σε διαγωνισμό σέρφινγκ στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, μεταμφιεσμένος σε «μάσκα» (από τη γνωστή ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζιμ Κάρεϊ), στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το Halloween.