Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 22:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Συρία: Επίθεση εναντίον αγοράς στη Ντούμα. Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε επίθεση εναντίον αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF). Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε έκανε λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.
EPA / MOHAMMED BADRA

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε επίθεση εναντίον αγοράς στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού στη Συρία, γνωστοποίησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF). Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) είχε έκανε λόγο για 59 νεκρούς, μεταξύ αυτών πέντε παιδιά, από ρουκέτες και πλήγματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας.

Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη στο Σινά. Ρωσικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με πάνω από 200 επιβαίνοντες συνετρίβη στο Σινά. Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στο Κάιρο δεν υπάρχουν επιζώντες. Αδιευκρίνιστα τα αίτια της συντριβής τονίζουν οι ρωσικές αρχές. Για κατάρριψη του αεροσκάφους κάνει λόγο το Ισλαμικό Κράτος, «δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς αυτές οι αναφορές» απαντά ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών.
EPA / STR

Ρωσικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με πάνω από 200 επιβαίνοντες συνετρίβη στο Σινά. Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στο Κάιρο δεν υπάρχουν επιζώντες. Αδιευκρίνιστα τα αίτια της συντριβής τονίζουν οι ρωσικές αρχές. Για κατάρριψη του αεροσκάφους κάνει λόγο το Ισλαμικό Κράτος, «δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβείς αυτές οι αναφορές» απαντά ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών.

Δεκάδες νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο στη Ρουμανία. Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 τραυματίστηκαν χθες τη νύχτα μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.
EPA / ROBERT GHEMENT

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 162 τραυματίστηκαν χθες τη νύχτα μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Πρόσφυγες στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας. Πρόσφυγες διασχίζουν τη γέφυρα Alte Inn στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας. Μεγάλες καθυστερήσεις τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση παρατηρούνται στο θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών  σε Πειραιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο και κατ’ επέκταση στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των ανθρώπων αυτών ώστε να λειτουργήσει και το πρόγραμμα μετεγκατάστασής τους.
EPA / SEBASTIAN KAHNERT

Πρόσφυγες διασχίζουν τη γέφυρα Alte Inn στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας. Μεγάλες καθυστερήσεις τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και από την ελληνική κυβέρνηση παρατηρούνται στο θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών  σε Πειραιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο και κατ’ επέκταση στην ταυτοποίηση και πιστοποίηση των ανθρώπων αυτών ώστε να λειτουργήσει και το πρόγραμμα μετεγκατάστασής τους.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία στο Τέξας. Μία οικογένεια βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου που έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία στο Driftwood του Τέξας. Οι δυνατοί άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν το κεντρικό Τέξας την Παρασκευή, προκαλώντας πλημμύρες στους δρόμους και υπερχειλίσεις ποταμών. Από τους ανεμοστρόβιλους  προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε πολλά κτήρια έξω από το Σαν Αντόνιο.  
REUTERS / STRINGER

Μία οικογένεια βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου που έχει υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία στο Driftwood του Τέξας. Οι δυνατοί άνεμοι και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν το κεντρικό Τέξας την Παρασκευή, προκαλώντας πλημμύρες στους δρόμους και υπερχειλίσεις ποταμών. Από τους ανεμοστρόβιλους  προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε πολλά κτήρια έξω από το Σαν Αντόνιο.  

Φθινόπωρο στην Ελβετία . Φθινοπωρινό τοπίο στην ανατολική Ελβετία.
EPA / GIAN EHRENZELLER

Φθινοπωρινό τοπίο στην ανατολική Ελβετία.

Γαλλία: Βουκολικό σκηνικό στο Μον-Σαιν-Μισέλ. Πρόβατα βόσκουν σε έναν βάλτο στη μικρή νησίδα μικρή Μον-Σαιν-Μισέλ της Νορμανδίας.
REUTERS / STEPHANE MAHE

Πρόβατα βόσκουν σε έναν βάλτο στη μικρή νησίδα μικρή Μον-Σαιν-Μισέλ της Νορμανδίας.

Ημέρα των Αγίων Πάντων για τους καθολικούς της Ισπανίας. Μία γυναίκα περπατά ανάμεσα σε τάφους στο δημοτικό νεκροταφείο του Σαν Σαλβαδόρ στο Οβιέδο. Η Κυριακή, 1η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα των αγίων Πάντων για τους καθολικούς, με τους πιστούς να επισκέπτονται τα νεκροταφεία για να τιμήσουν τους νεκρούς συγγενείς και φίλους τους.
REUTERS / ELOY ALONSO

Μία γυναίκα περπατά ανάμεσα σε τάφους στο δημοτικό νεκροταφείο του Σαν Σαλβαδόρ στο Οβιέδο. Η Κυριακή, 1η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα των αγίων Πάντων για τους καθολικούς, με τους πιστούς να επισκέπτονται τα νεκροταφεία για να τιμήσουν τους νεκρούς συγγενείς και φίλους τους.

Ποδόσφαιρο: Μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Με τον πιο εμφατικό τρόπο πανηγύρισε η Λίβερπουλ την πρώτη της νίκη από τη  ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Γιούργκεν Κλοπ. Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Europa League) ο Γερμασνός τεχνικός είδε την ομάδα του να περνάει… τρένο από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με 3-1 επί της πρωταθλήτριας, αλλά παραπαίουσας εφέτος, Τσέλσι.
EPA / WILL OLIVER

Με τον πιο εμφατικό τρόπο πανηγύρισε η Λίβερπουλ την πρώτη της νίκη από τη  ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της ο Γιούργκεν Κλοπ. Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Europa League) ο Γερμασνός τεχνικός είδε την ομάδα του να περνάει… τρένο από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με 3-1 επί της πρωταθλήτριας, αλλά παραπαίουσας εφέτος, Τσέλσι.

Διαδήλωση κατά του φράχτη στον Έβρο . Περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για το φράχτη του Έβρου κοντά στο χωριό Καστανιές, στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία των διαδηλωτών με χρήση χημικών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το φράχτη.
SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρόμενοι για το φράχτη του Έβρου κοντά στο χωριό Καστανιές, στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία των διαδηλωτών με χρήση χημικών περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το φράχτη.

Μέλη του ΚΚΕ σήκωσαν πανό για τους πρόσφυγες στην Ακρόπολη . Μέλη της ΚΝΕ κι του ΚΚΕ έχουν τοποθετήσει πανό στην Ακρόπολη με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά. Τα πανό γράφουν: «Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Σταματήστε τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Μέλη της ΚΝΕ κι του ΚΚΕ έχουν τοποθετήσει πανό στην Ακρόπολη με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά. Τα πανό γράφουν: «Ε.Ε. και ΝΑΤΟ κάνουν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Σταματήστε τώρα το έγκλημα. Αλληλεγγύη και άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων.