Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 19:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2015.

Παγκόσμιοι αγώνες αυτοχθόνων στη Βραζιλία. Στιγμιότυπο από τους παγκόσμιους αγώνες αυτοχθόνων που διεξάγονται αυτή την περίοδο στη Βραζιλία.
REUTERS / UESLEI MARCELINO

Στιγμιότυπο από τους παγκόσμιους αγώνες αυτοχθόνων που διεξάγονται αυτή την περίοδο στη Βραζιλία.

Ουκρανία: Επίθεση σε στρατιωτική αποθήκη. Φωτογραφία που δείχνει έκρηξη σε στρατιωτική αποθήκη, στο Λουχάνσκ της Ουκρανία. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 2 πολίτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη, η οποία μελετάται σαν τρομοκρατική πράξη από την κυβέρνηση.
REUTERS / OLEKSANDR KLYMENKO

Φωτογραφία που δείχνει έκρηξη σε στρατιωτική αποθήκη, στο Λουχάνσκ της Ουκρανία. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι 2 πολίτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη, η οποία μελετάται σαν τρομοκρατική πράξη από την κυβέρνηση.

Καθημερινή ζωή στο Σέντραλ Πάρκ. Ένας ακροβάτης του δρόμου διασκεδάζει τους επισκέπτες του Σέντραλ Πάρκ, στη Νέα Υόρκη.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ένας ακροβάτης του δρόμου διασκεδάζει τους επισκέπτες του Σέντραλ Πάρκ, στη Νέα Υόρκη.

Το ζωικό βασίλειο στο πνέυμα του Halloween . Μια τίγρης απολαμβάνει την κολοκύθα που της έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Κιέβου, με αφορμή το Halloween.
REUTERS / VALENTYN OGIRENKO

Μια τίγρης απολαμβάνει την κολοκύθα που της έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Κιέβου, με αφορμή το Halloween.

Μουμπάι: Προετοιμασίες για το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι. Στιγμιότυπο από τις προετοιμασίες για το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι που θα πραγματοποιηθεί στο Μουμπάι της Ινδίας. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε ημέρες και σηματοδοτεί την αρχή του νέου ινδουιστικού έτους. Πήρε το όνομά του από τη σανσκριτική λέξη «Ντιπαβάλι», που σημαίνει «φώτα». Το φως αντιπροσωπεύει τη γνώση και τον θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό και γι αυτό σπίτια και ναοί διακοσμούνται με τα μικρά πήλινα λυχνάρια που διακρίνονται στη φωτογραφία, τα «ντίγιας».
EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Στιγμιότυπο από τις προετοιμασίες για το ετήσιο φεστιβάλ Ντιγουάλι που θα πραγματοποιηθεί στο Μουμπάι της Ινδίας. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε ημέρες και σηματοδοτεί την αρχή του νέου ινδουιστικού έτους. Πήρε το όνομά του από τη σανσκριτική λέξη «Ντιπαβάλι», που σημαίνει «φώτα». Το φως αντιπροσωπεύει τη γνώση και τον θρίαμβο του καλού πάνω στο κακό και γι αυτό σπίτια και ναοί διακοσμούνται με τα μικρά πήλινα λυχνάρια που διακρίνονται στη φωτογραφία, τα «ντίγιας».

Διάσωση προσφύγων στη Μυτιλήνη. Πρόσφυγας προσπαθεί να μεταφέρει ένα παιδάκι στα χέρια ενός εθελοντή διασώστη, καθώς προσπαθεί και ο ίδιος να εγκαταλείψει το μισοβυθισμένο σκάφος, με το οποίο έφτασαν στις ακτές της Μυτιλήνης από την Τουρκία περίπου 150 άτομα. Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξαν θύματα στο συγκεκριμένο περιστατικό. Εν τω μεταξύ, τους 15 φθάνουν πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου ανοικτά της Εφταλούς. Το πρωί βρέθηκαν σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου ακόμη πέντε σοροί μεταναστών και προσφύγων. 
REUTERS / GIORGOS MOUTAFIS

Πρόσφυγας προσπαθεί να μεταφέρει ένα παιδάκι στα χέρια ενός εθελοντή διασώστη, καθώς προσπαθεί και ο ίδιος να εγκαταλείψει το μισοβυθισμένο σκάφος, με το οποίο έφτασαν στις ακτές της Μυτιλήνης από την Τουρκία περίπου 150 άτομα. Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξαν θύματα στο συγκεκριμένο περιστατικό. Εν τω μεταξύ, τους 15 φθάνουν πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο της 28ης Οκτωβρίου ανοικτά της Εφταλούς. Το πρωί βρέθηκαν σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου ακόμη πέντε σοροί μεταναστών και προσφύγων. 

Καταιγίδα στο Κουβέιτ. Στιγμιότυπο από την καταιγίδα που έπληξε χθες βράδυ την Πόλη του Κουβέιτ.
EPA / RAED QUTENA

Στιγμιότυπο από την καταιγίδα που έπληξε χθες βράδυ την Πόλη του Κουβέιτ.

Εβδομάδα Μόδας στη Τζακάρτα. Μοντέλα παρουσιάζουν ρούχα από τη συλλογή του Chossy Latu στην εβδομάδα μόδας στη Τζακάρτα.
EPA / ADI WEDA

Μοντέλα παρουσιάζουν ρούχα από τη συλλογή του Chossy Latu στην εβδομάδα μόδας στη Τζακάρτα.

Βουτιές στη Βενεζουέλα. Ένα αγόρι βουτά στη θάλασσα, σε λιμάνι της πολιτείας Sucre, στη Βενεζουέλα.
REUTERS / CARLOS GARCIA RAWLINS

Ένα αγόρι βουτά στη θάλασσα, σε λιμάνι της πολιτείας Sucre, στη Βενεζουέλα.

Μεξικό: Εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα των Νεκρών». Ένα μικρό κορίτσι συμμετέχει σε εορταστική εκδήλωση με αφορμή την «Ημέρα των Νεκρών» που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η και τη 2η μέρα του Νοεμβρίου στο Μεξικό. Με την «Ημέρα των Νεκρών» να έχει τις ρίζες της πριν την άφιξη των Ισπανών στην περιοχή, τον 16ο αιώνα, οι Μεξικάνοι φορούν αυτοσχέδιες στολές και κρατούν κεριά, λουλούδια, φωτογραφίες και αντικείμενα των αγαπημένων τους προσώπων.
REUTERS / JORGE DUENES

Ένα μικρό κορίτσι συμμετέχει σε εορταστική εκδήλωση με αφορμή την «Ημέρα των Νεκρών» που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η και τη 2η μέρα του Νοεμβρίου στο Μεξικό. Με την «Ημέρα των Νεκρών» να έχει τις ρίζες της πριν την άφιξη των Ισπανών στην περιοχή, τον 16ο αιώνα, οι Μεξικάνοι φορούν αυτοσχέδιες στολές και κρατούν κεριά, λουλούδια, φωτογραφίες και αντικείμενα των αγαπημένων τους προσώπων.

Φθινοπωρινά χρώματα . Φθινοπωρινά χρώματα στο Neuenburg της Γερμανίας.
REUTERS / JACKY NAEGELEN

Φθινοπωρινά χρώματα στο Neuenburg της Γερμανίας.