Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 19:36

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015.

Φωτογράφιση για τολμηρούς. Τουρίστες ποζάρουν για αναμνηστική φωτογραφία παρέα με μια τίγρη, σε ζωολογικό κήπο στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Το συγκεκριμένο πάρκο επιτρέπει καθημερινά σε εκατοντάδες επισκέπτες να αγγίξουν και να φωτογραφηθούν με τα αιλουροειδή, τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην αιχμαλωσία και, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, είναι εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία.
EPA / RUNGROJ YONGRIT

Τουρίστες ποζάρουν για αναμνηστική φωτογραφία παρέα με μια τίγρη, σε ζωολογικό κήπο στο νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Το συγκεκριμένο πάρκο επιτρέπει καθημερινά σε εκατοντάδες επισκέπτες να αγγίξουν και να φωτογραφηθούν με τα αιλουροειδή, τα οποία έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην αιχμαλωσία και, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, είναι εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες συντήρησης της μάσκας του Τουταγχαμών. Ο Γερμανός συντηρητής Κρίστιαν Έκμαν εργάζεται πάνω στη διαδικασία αποκατάστασης της χρυσής μάσκας του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Αιγυπτιακό Μουσείο, στο Κάιρο.
REUTERS / MOHAMED ABD EL GHANY

Ο Γερμανός συντηρητής Κρίστιαν Έκμαν εργάζεται πάνω στη διαδικασία αποκατάστασης της χρυσής μάσκας του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Αιγυπτιακό Μουσείο, στο Κάιρο.

Καθημερινή ζωή στην Ουκρανία. Ένας τυφλός άντρας παίζει βιολί στο κέντρο του Κιέβου, για να μαζέψει χρήματα.
EPA / ROMAN PILIPEY

Ένας τυφλός άντρας παίζει βιολί στο κέντρο του Κιέβου, για να μαζέψει χρήματα.

Οι Stormtroopers κατέλαβαν το Σινικό τείχος. 500 φιγούρες Stormtroopers τοποθετήθηκαν στο σημείο Juyongguan του Σινικού τείχους στην Κίνα, στο πλαίσιο προώθησης της νέας ταινίας «Star Wars: The Force Awakens».
REUTERS / JASON LEE

500 φιγούρες Stormtroopers τοποθετήθηκαν στο σημείο Juyongguan του Σινικού τείχους στην Κίνα, στο πλαίσιο προώθησης της νέας ταινίας «Star Wars: The Force Awakens».

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τον τυφώνα Κοπού. Οχήματα περνούν πίσω από μια πεσμένη πινακίδα με μήνυμα που ευχαριστεί τους επισκέπτες της πόλης Καμπανατουάν στις Φιλιππίνες και τους προσκαλεί να ξαναπάνε. Ο τυφώνας Κοπού συνεχίζει να προκαλεί κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, όπου 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ χωριά και ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα λασπόνερα. Επιπλέον, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
EPA / FRANCIS R. MALASIG

Οχήματα περνούν πίσω από μια πεσμένη πινακίδα με μήνυμα που ευχαριστεί τους επισκέπτες της πόλης Καμπανατουάν στις Φιλιππίνες και τους προσκαλεί να ξαναπάνε. Ο τυφώνας Κοπού συνεχίζει να προκαλεί κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, όπου 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ χωριά και ορυζώνες έχουν χαθεί κάτω από τα λασπόνερα. Επιπλέον, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Άνοιξαν τα σερβοκροατικά σύνορα για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Μια γυναίκα κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της καθώς περιμένει να περάσει στο έδαφος της Κροατίας από τη συνοριακή διάβαση στο Μπερκάσοβο της Σερβίας.  Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της με τη Σερβία, επιτρέποντας τη διέλευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί στη Σερβία για ημέρες.
REUTERS / MARKO DJURICA

Μια γυναίκα κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της καθώς περιμένει να περάσει στο έδαφος της Κροατίας από τη συνοριακή διάβαση στο Μπερκάσοβο της Σερβίας.  Η Κροατία άνοιξε τα σύνορά της με τη Σερβία, επιτρέποντας τη διέλευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί στη Σερβία για ημέρες.

Μια παράξενη αγρυπνία. Το νεκρό σώμα του Jomar Aguayo έχει τοποθετηθεί σε τραπέζι κρατώντας τουβλάκια ντόμινο και ένα προφυλακτικό. Η οικογένεια του 23άχρονου Πορτορικανού αποφάσισε να συνεργαστεί με γραφείο τελετών που ειδικεύεται στην ταρίχευση, προκειμένου η σορός του να μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι στο μπαρ της μητέρας του για την αγρυπνία. Ο Aguayo σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια περιστατικού ανταλλαγής πυροβολισμών.
REUTERS / ALVIN BAEZ

Το νεκρό σώμα του Jomar Aguayo έχει τοποθετηθεί σε τραπέζι κρατώντας τουβλάκια ντόμινο και ένα προφυλακτικό. Η οικογένεια του 23άχρονου Πορτορικανού αποφάσισε να συνεργαστεί με γραφείο τελετών που ειδικεύεται στην ταρίχευση, προκειμένου η σορός του να μπορεί να τοποθετηθεί σε τραπέζι στο μπαρ της μητέρας του για την αγρυπνία. Ο Aguayo σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια περιστατικού ανταλλαγής πυροβολισμών.

Στα παρασκήνια της πασαρέλας. Μοντέλο μιλά στο κινητό της, στα παρασκήνια επίδειξης μόδας, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Τελ Αβίβ.
EPA / JIM HOLLANDER

Μοντέλο μιλά στο κινητό της, στα παρασκήνια επίδειξης μόδας, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Τελ Αβίβ.

Καναδάς: Συντριπτική νίκη των Φιλελεύθερων . Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Τζάστιν Τριντό φιλά τη σύζυγό του Σοφί Γκρεγκουάρ, λίγο πριν απευθύνει λόγο στους οπαδούς του κόμματός του, μετά την συντριπτική νίκη στις καναδικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Ο 43χρονος Τριντό θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τερματίζοντας την σχεδόν δεκαετή παραμονή στην εξουσία των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ.
REUTERS / CHRIS WATTIE

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Τζάστιν Τριντό φιλά τη σύζυγό του Σοφί Γκρεγκουάρ, λίγο πριν απευθύνει λόγο στους οπαδούς του κόμματός του, μετά την συντριπτική νίκη στις καναδικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Ο 43χρονος Τριντό θα σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, τερματίζοντας την σχεδόν δεκαετή παραμονή στην εξουσία των συντηρητικών του Στίβεν Χάρπερ.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Αγγλία. Ένας άντρας πετά με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κοντά στο Κάστλετον της Μ. Βρετανίας.
REUTERS / DARREN STAPLES

Ένας άντρας πετά με αλεξίπτωτο πλαγιάς, κοντά στο Κάστλετον της Μ. Βρετανίας.

Επανενώσεις οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τον Πόλεμο της Κορέας. Η 68χρονη Λι Γιουνγκ-σουκ από τη Νότια Κορέα ψιθυρίζει στο αυτί του Βορειοκορεάτη πατέρα της, του 88χρονου Λι Χιουν-γιονγκ, κατά τη διάρκεια τελετής επανένωσης οικογενειών που χωρίστηκαν την περίοδο του πολέμου της Κορέας (1950-53). Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε θέρετρο του Βορρά, το οποίο επισκέφθηκαν περίπου 400 άτομα από τη Ν. Κορέα.
REUTERS / YONHAP

Η 68χρονη Λι Γιουνγκ-σουκ από τη Νότια Κορέα ψιθυρίζει στο αυτί του Βορειοκορεάτη πατέρα της, του 88χρονου Λι Χιουν-γιονγκ, κατά τη διάρκεια τελετής επανένωσης οικογενειών που χωρίστηκαν την περίοδο του πολέμου της Κορέας (1950-53). Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε θέρετρο του Βορρά, το οποίο επισκέφθηκαν περίπου 400 άτομα από τη Ν. Κορέα.

Στεγνώνοντας τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Σύροι πρόσφυγες στεγνώνουν τα χαρτιά τους σε παραλία της Μυτιλήνης. Εκατοντάδες άτομα που φεύγουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ επιχειρούν καθημερινά να διασχίσουν το Αιγαίο από την Τουρκία με φουσκωτά σκάφη. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν φέτος δια θαλάσσης στην Ελλάδα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται, καθώς περισσότεροι από 8.000 έφθασαν μόνο χθες, Δευτέρα, σπεύδοντας να προλάβουν την έλευση του χειμώνα.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Σύροι πρόσφυγες στεγνώνουν τα χαρτιά τους σε παραλία της Μυτιλήνης. Εκατοντάδες άτομα που φεύγουν από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ επιχειρούν καθημερινά να διασχίσουν το Αιγαίο από την Τουρκία με φουσκωτά σκάφη. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν φέτος δια θαλάσσης στην Ελλάδα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται, καθώς περισσότεροι από 8.000 έφθασαν μόνο χθες, Δευτέρα, σπεύδοντας να προλάβουν την έλευση του χειμώνα.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας. Κόσμος περπατά μπροστά από τοίχο στον οποίο έχει ζωγραφιστεί η λέξη «τρόικα», στην Ερμου. Υπό διαρκή πίεση, αφενός από την πλευρά των δανειστών για τη λήψη των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, αφετέρου από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα νέα μέτρα, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει η Ελλάδα να έχει συμφωνήσει σε όλα τα ανοικτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα δάνεια», τα κλειστά επαγγέλματα, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις αλλαγές στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποίησεων.
REUTERS / ALKIS KONSTANTINIDIS

Κόσμος περπατά μπροστά από τοίχο στον οποίο έχει ζωγραφιστεί η λέξη «τρόικα», στην Ερμου. Υπό διαρκή πίεση, αφενός από την πλευρά των δανειστών για τη λήψη των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, αφετέρου από τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα νέα μέτρα, βρίσκεται η κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα πρέπει η Ελλάδα να έχει συμφωνήσει σε όλα τα ανοικτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα δάνεια», τα κλειστά επαγγέλματα, τα νέα δημοσιονομικά μέτρα, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις αλλαγές στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποίησεων.