Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015 22:29

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015.

Για μια θέση στο φύλλο!. Σκαθάρια κάθονται σε ένα φύλλο στο Τόκυο της Ιαπωνίας.
REUTERS / TORU HANAI

Σκαθάρια κάθονται σε ένα φύλλο στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Ταξίδι στον χρόνο . Είναι ένα από τα πρώτα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Για σχεδόν μισό αιώνα το τηλεσκόπιο Δωρίδη έμενε παροπλισμένο λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και αποκατάστασή του. Το τηλεσκόπιο, με διάμετρο κατόπτρου 40 εκ., κατασκευάστηκε από το γαλλικό οίκο Gautier το 1902 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την έκλειψη Ηλίου στις 30 Αυγούστου 1905. Υπήρξε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1959, οπότε και εγκαταστάθηκε στην Πεντέλη το τηλεσκόπιο Newall με διάμετρο 62,5 εκ.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Είναι ένα από τα πρώτα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Για σχεδόν μισό αιώνα το τηλεσκόπιο Δωρίδη έμενε παροπλισμένο λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και αποκατάστασή του. Το τηλεσκόπιο, με διάμετρο κατόπτρου 40 εκ., κατασκευάστηκε από το γαλλικό οίκο Gautier το 1902 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την έκλειψη Ηλίου στις 30 Αυγούστου 1905. Υπήρξε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1959, οπότε και εγκαταστάθηκε στην Πεντέλη το τηλεσκόπιο Newall με διάμετρο 62,5 εκ.

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχιας. Ένα  γκράφιτι σε κεντρική συνοικία της πόλης,απεικονίζει έναν άστεγο που κοιμάται.Ο καλλιτέχνης αφιέρωσε αυτήν την εικόνα σε όλους τους φτωχούς και άστεγους σε ολον τον κόσμο. Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχιας.
Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ένα  γκράφιτι σε κεντρική συνοικία της πόλης,απεικονίζει έναν άστεγο που κοιμάται.Ο καλλιτέχνης αφιέρωσε αυτήν την εικόνα σε όλους τους φτωχούς και άστεγους σε ολον τον κόσμο. Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτώχιας.

Η Αθήνα από ψηλά  . Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.

Άφιξη μεταναστών στην Μυτιλήνη. Στιγμιότυπο από την διάσωση προσφύγων στην Μυτιλήνη.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από την διάσωση προσφύγων στην Μυτιλήνη.

Ένα μήνυμα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Πολίτες συμμετείχαν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνηση και ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.
SOOC / Nikos Libertas

Πολίτες συμμετείχαν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνηση και ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων.

Η Χενριέτε Ρέκερ μαχαιρώθηκε από άνδρα με «ρατσιστικά κίνητρα». Η υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας, στη δυτική Γερμανία, Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε το Σάββατο σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, ενέργεια με «ρατσιστικά κίνητρα», τα οποία συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων.
REUTERS / WOLFGANG RATTAY

Η υποψήφια δήμαρχος της Κολονίας, στη δυτική Γερμανία, Χενριέτε Ρέκερ, μαχαιρώθηκε το Σάββατο σε αγορά όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, ενέργεια με «ρατσιστικά κίνητρα», τα οποία συνδέονται με την πολιτική υποδοχής των προσφύγων.

Υψηλές θερμοκρασίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ένα μικρό αγόρι δροσίζεται σε μια πηγή νερού στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι θερμοκρασία στην πόλη έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο Βραζιλίας είναι η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί τα τελευταία 100 χρόνια.
REUTERS / PILAR OLIVARES

Ένα μικρό αγόρι δροσίζεται σε μια πηγή νερού στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι θερμοκρασία στην πόλη έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο Βραζιλίας είναι η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί τα τελευταία 100 χρόνια.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΟΣΦΠ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης".
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑ

Οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΟΣΦΠ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης".