Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 20:08

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Πράγα: Ένα φεστιβάλ γεμάτο φως. Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ Signal που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Πράγα. Το  φεστιβάλ μετατρέπει δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και δρόμους σε μια τεράστια λαμπερή γκαλερί, όπου δεκάδες καλλιτέχνες παρουσιάζουν νέες τεχνικές και ιδέες φωτισμού των χώρων.
EPA / FILIP SINGER

Στιγμιότυπο από το φεστιβάλ Signal που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Πράγα. Το  φεστιβάλ μετατρέπει δημόσιους χώρους, πλατείες, πάρκα και δρόμους σε μια τεράστια λαμπερή γκαλερί, όπου δεκάδες καλλιτέχνες παρουσιάζουν νέες τεχνικές και ιδέες φωτισμού των χώρων.

Στιγμιότυπο από παραλία της Βραζιλίας. Σέρφερ σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζεται για τη καθημερινή του προπόνηση.
REUTERS / SERGIO MORAES

Σέρφερ σε παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο ετοιμάζεται για τη καθημερινή του προπόνηση.

Κλιμακώνεται η βία στη Δυτική Όχθη. Ένας Παλαιστίνιος που παρίστανε τον δημοσιογράφο επιτίθεται με μαχαίρι σε Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των υπολοίπων στρατιωτών, στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.
REUTERS / STRINGER

Ένας Παλαιστίνιος που παρίστανε τον δημοσιογράφο επιτίθεται με μαχαίρι σε Ισραηλινό στρατιώτη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των υπολοίπων στρατιωτών, στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.

Χιόνι στο Φέλντμπεργκ. Χιονισμένες βιολέτες στο Φέλντμπεργκ της Γερμανίας.
EPA / PATRICK SEEGER

Χιονισμένες βιολέτες στο Φέλντμπεργκ της Γερμανίας.

Το αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Εθνικό Αστεροσκοπείο. Το νέο εκπαιδευτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, στο Μουσείο του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015. Στο αντίγραφο του Μηχανισμού - το οποίο είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4/1- περιέχονται σχεδόν όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα για την κατασκευή και την λειτουργία του μέγιστου οργάνου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ στις 11 Νοεμβρίου θα παραδοθεί στο δήμο Αντικηθύρων σε ειδική τελετή στην Θεσσαλονίκη.
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το νέο εκπαιδευτικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, στο Μουσείο του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015. Στο αντίγραφο του Μηχανισμού - το οποίο είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4/1- περιέχονται σχεδόν όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα για την κατασκευή και την λειτουργία του μέγιστου οργάνου αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας. Η έκθεση θα διαρκέσει ως το τέλος του Οκτωβρίου, ενώ στις 11 Νοεμβρίου θα παραδοθεί στο δήμο Αντικηθύρων σε ειδική τελετή στην Θεσσαλονίκη.

Καθαρισμός τζαμιών στο Τόκιο. Δύο εργάτες καθαρίζουν τα τζάμια κτηρίου σε εμπορικό δρόμο του Τόκιο.
REUTERS / TORU HANAI

Δύο εργάτες καθαρίζουν τα τζάμια κτηρίου σε εμπορικό δρόμο του Τόκιο.

Στους δρόμους της Αθήνας επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία. Ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για την επίσημη επαναδραστηριοποίησή της, στις 26 Οκτωβρίου.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για την επίσημη επαναδραστηριοποίησή της, στις 26 Οκτωβρίου.

Φθινόπωρο στο Ναύπλιο. Στιγμιότυπο από παραλία του Ναυπλίου.
Eurokinissi / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στιγμιότυπο από παραλία του Ναυπλίου.

Εβδομάδα μόδας στην Ουκρανία. Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της Ουκρανής σχεδιάστριας μόδας Christina Bobkova, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Ουκρανίας, που ξεκίνησε στις 14 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου.
EPA / SERGEY DOLZHENKO

Ένα μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της Ουκρανής σχεδιάστριας μόδας Christina Bobkova, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Ουκρανίας, που ξεκίνησε στις 14 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου.

Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων στη Λέσβο. Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη Λέσβο μετά το επικίνδυνο ταξίδι από τα τουρκικά παράλια.
SOOC / Lefteris Partsalis

Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη Λέσβο μετά το επικίνδυνο ταξίδι από τα τουρκικά παράλια.

Μια διαδρομή για θαρραλέους. Αθλητές κάνουν κανό καγιάκ στον ποταμό Πότομακ της Βιρτζίνια.
EPA / MICHAEL REYNOLDS

Αθλητές κάνουν κανό καγιάκ στον ποταμό Πότομακ της Βιρτζίνια.

Κλιμακώνεται η βία ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. Παλαιστίνιοι διαδηλωτές κοιτούν προς τους αμμόλοφους όπου βρίσκουν κάλυψη Ισραηλινοί στρατιώτες, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ συγκλονίζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και ισραηλινούς στρατιώτες, επιθετικές ενέργειες μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και επιθέσεις, κυρίως με μαχαίρι, που προκαλούν φόβους για το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα.
REUTERS / IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές κοιτούν προς τους αμμόλοφους όπου βρίσκουν κάλυψη Ισραηλινοί στρατιώτες, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ συγκλονίζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και ισραηλινούς στρατιώτες, επιθετικές ενέργειες μεταξύ Παλαιστινίων και εποίκων και επιθέσεις, κυρίως με μαχαίρι, που προκαλούν φόβους για το ξέσπασμα μιας νέας Ιντιφάντα.

Ο πόνος... των χορτοφάγων. Ένας άνδρας έχει τρυπήσει τα μάγουλά του με βελόνες και περπατά στους δρόμους του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, στα πλαίσια του φεστιβάλ χορτοφαγίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή. Το φεστιβάλ αυτό είναι μια θρησκευτική γιορτή που έχει τις ρίζες της στον ταοϊσμό και πραγματοποιείται στους κινεζικούς ναούς στο Πουκέτ. Οι συμμετέχοντες σε αυτό πιστεύουν πως η αποχή τους από το κρέας τον 9ο μήνα του κινεζικού ημερολογίου θα τους βοηθήσει να είναι υγιείς σωματικά και πνευματικά.
REUTERS / JORGE SILVA

Ένας άνδρας έχει τρυπήσει τα μάγουλά του με βελόνες και περπατά στους δρόμους του νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, στα πλαίσια του φεστιβάλ χορτοφαγίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή. Το φεστιβάλ αυτό είναι μια θρησκευτική γιορτή που έχει τις ρίζες της στον ταοϊσμό και πραγματοποιείται στους κινεζικούς ναούς στο Πουκέτ. Οι συμμετέχοντες σε αυτό πιστεύουν πως η αποχή τους από το κρέας τον 9ο μήνα του κινεζικού ημερολογίου θα τους βοηθήσει να είναι υγιείς σωματικά και πνευματικά.

Παιχνίδια με τα μπαλόνια. Παιδιά που ανήκουν στη φυλή Καμαγιούρα της Βραζιλίας παίζουν με μπαλόνια στη λίμνη Ipavu, που βρίσκεται στο Μάτο Γκρόσο της Βραζιλίας.
REUTERS / PAULO WHITAKER

Παιδιά που ανήκουν στη φυλή Καμαγιούρα της Βραζιλίας παίζουν με μπαλόνια στη λίμνη Ipavu, που βρίσκεται στο Μάτο Γκρόσο της Βραζιλίας.