Multimedia

Διπλή βομβιστική επίθεση με 95 νεκρούς στην Άγκυρα

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 18:15

Διπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης. Οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται στους 95 και στους 248 οι τραυματίες, 48 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολύνεκρη επίθεση, ενώ την Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το κέντρο της Άγκυρας για να τιμήσουν τα θύματα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Reuters το Ισλαμικό Κράτος φέρεται ως υπεύθυνο για τις εκρήξεις. Η μία από τις πηγές είπε ότι οι επιθέσεις αυτές φέρουν ομοιότητες με τις επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν γίνει τον Ιούλιο στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η ευθύνη για τις οποίες αποδόθηκε επίσης στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.