Multimedia

Ταξίδι στην άγνωστη Βόρεια Κορέα

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 18:15

Smartphones, κίνηση στους δρόμους, και σύγχρονα φώτα εξοικονόμησης ενέργειας, σίγουρα δεν είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη Βόρεια Κορέα. Η χώρα των 24 εκατ. κατοίκων εξακολουθεί να τελεί υπό τις αυστηρές κυρώσεις του ΟΗΕ, λόγω του πυρηνικού της προγράμματος και είναι πιο απομονωμένη από ποτέ. Η κρατικά ελεγχόμενη οικονομία της παραμένει στάσιμη, υπάρχει ωστόσο, μια «γκρίζα αγορά» που ακμάζει και η οποία έχει δώσει με τη σειρά της ώθηση στην κατανάλωση και σε υπηρεσίες όπως τα εστιατόρια και τα ταξί, τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί.

Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Βόρεια Κορέα, έχοντας προσκληθεί για να καλύψουν τις επετειακές εκδηλώσεις για την 70η επέτειο από την ίδρυση του Κόμματος των Εργατών, του μοναδικού κόμματος στη χώρα. Οι κινήσεις τους ελέγχονταν αυστηρά, ελαχιστοποιώντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους απλούς πολίτες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Reuters Τζέιμς Πίρσον, τα σημάδια της αλλαγής είναι εμφανή στην Πιονγιάνγκ. Τα κινητά αποτελούν πλέον συνηθισμένο θέαμα στην πρωτεύουσα, με τον αριθμό των συνδρομητών σε ολόκληρη τη χώρα να φτάνει τα τρία εκατ., αριθμό τριπλάσιο σε σχέση με αυτόν του 2012. Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω των συσκευών αυτών.

Ο Πίρσον αναφέρει, ότι συνάντησε ακόμη και μποτιλιαρίσματα στους μέχρι παλαιότερα έρημους δρόμους της πόλης, τα οποία αποδίδονται όχι μόνο στους κλειστούς -λόγω των ετοιμασιών για την στρατιωτική παρέλαση - δρόμους, αλλά και στην αύξηση του αριθμού των οχημάτων. Σύμφωνα πάντως με τους υπευθύνους των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, παρά την κινητικότητα που παρατηρείται σε ορισμένους κλάδους της αγοράς, ένα μεγάλο ποσοστό των Βορειοκορεατών ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας χρησιμοποιεί το κινητό του, ενώ έχει στηρίξει δίπλα του το ηλεκτρικό του ποδήλατο.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας χρησιμοποιεί το κινητό του, ενώ έχει στηρίξει δίπλα του το ηλεκτρικό του ποδήλατο.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Το 105 ορόφων κτήριο του ξενοδοχείου Ριουγκιόνγκ ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολυκατοικίες της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Το 105 ορόφων κτήριο του ξενοδοχείου Ριουγκιόνγκ ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολυκατοικίες της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Βετεράνοι χαιρετούν τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν (δεν εικονίζεται), καθώς το όχημα που τον μεταφέρει περνάει από μπροστά τους. 
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Βετεράνοι χαιρετούν τον ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν (δεν εικονίζεται), καθώς το όχημα που τον μεταφέρει περνάει από μπροστά τους. 

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Μια γυναίκα με παραδοσιακή στολή φορά καρφίτσα με τα πρόσωπα του ιδρυτή της Β. Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ (αριστερά) και του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, καθώς υποδέχεται ξένους δημοσιογράφους σε ναό έξω από την Πιονγιάνγκ, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που έχει οργανωθεί από την κυβέρνηση. 
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μια γυναίκα με παραδοσιακή στολή φορά καρφίτσα με τα πρόσωπα του ιδρυτή της Β. Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ (αριστερά) και του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, καθώς υποδέχεται ξένους δημοσιογράφους σε ναό έξω από την Πιονγιάνγκ, κατά τη διάρκεια ξενάγησης που έχει οργανωθεί από την κυβέρνηση. 

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα σε ειδική προθήκη, σε σταθμό του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα σε ειδική προθήκη, σε σταθμό του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας περνά με το ποδήλατό του μπροστά από γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας περνά με το ποδήλατό του μπροστά από γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας χαιρετά τους ξένους δημοσιογράφους που ξεναγούνται στους χώρους του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας χαιρετά τους ξένους δημοσιογράφους που ξεναγούνται στους χώρους του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας ψαρεύει σε λίμνη στην Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας ψαρεύει σε λίμνη στην Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας κοιτά από το παράθυρό του, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας κοιτά από το παράθυρό του, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στρατιωτικός κλαίει κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιωτικός κλαίει κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας ηλικιωμένος άντρας περπατά σε σταθμό του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας ηλικιωμένος άντρας περπατά σε σταθμό του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένα ταξί κυκλοφορεί σε μια σχεδόν έρημη λεωφόρο, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένα ταξί κυκλοφορεί σε μια σχεδόν έρημη λεωφόρο, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Αξιωματικοί του βορειοκορεατικού στρατού προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή, καθώς παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος των εργατών.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αξιωματικοί του βορειοκορεατικού στρατού προσπαθούν να προστατευθούν από τη βροχή, καθώς παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος των εργατών.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ο οδηγός ταξί Κιμ Μιονγκ Τσολ αφήνει τους πελάτες του στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Εδώ και δεκαετίες οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Κορέας εξυπηρετούνταν από έναν μικρό στόλο παλιών ταξί. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο κλάδος σημειώνει άνθηση στην πρωτεύουσα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο οδηγός ταξί Κιμ Μιονγκ Τσολ αφήνει τους πελάτες του στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Εδώ και δεκαετίες οι περισσότερες περιοχές της Βόρειας Κορέας εξυπηρετούνταν από έναν μικρό στόλο παλιών ταξί. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο κλάδος σημειώνει άνθηση στην πρωτεύουσα.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στρατιώτης (δεξιά) καλωσορίζει τους ξένους δημοσιογράφους και αξιωματούχους στο Μουσείο Πολέμου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτης (δεξιά) καλωσορίζει τους ξένους δημοσιογράφους και αξιωματούχους στο Μουσείο Πολέμου.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Μια γυναίκα παίζει βόλεϊ στην Πιονγκγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μια γυναίκα παίζει βόλεϊ στην Πιονγκγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Μαθητές στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μαθητές στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Πρωινή γυμναστική στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Πρωινή γυμναστική στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Τοιχογραφία στην είσοδο του Μουσείου Πολέμου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Τοιχογραφία στην είσοδο του Μουσείου Πολέμου.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα, σε σταθμό του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα, σε σταθμό του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Κόσμος παίζει μπάσκετ, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κόσμος παίζει μπάσκετ, στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Πολίτες περιμένουν το μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Πολίτες περιμένουν το μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Η οροφή του πύργου «Juche», ύψους 170 μέτρων, διακρίνεται μέσα από την ομίχλη.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Η οροφή του πύργου «Juche», ύψους 170 μέτρων, διακρίνεται μέσα από την ομίχλη.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Αγρότες εργάζονται σε χωράφι έξω από την πρωτεύουσα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αγρότες εργάζονται σε χωράφι έξω από την πρωτεύουσα.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Πολυκατοικίες στην Πιονγιάνγκ, υπό το πρώτο φως του ήλιου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Πολυκατοικίες στην Πιονγιάνγκ, υπό το πρώτο φως του ήλιου.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Τροχονόμος έξω από το στάδιο Κιμ Ιλ Σουνγκ, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Β. Κορέας με τις Φιλιππίνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 και του Ασιατικού κυπέλλου 2019.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Τροχονόμος έξω από το στάδιο Κιμ Ιλ Σουνγκ, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Β. Κορέας με τις Φιλιππίνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 και του Ασιατικού κυπέλλου 2019.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Φίλαθλοι στα χρώματα της σημαίας της Β. Κορέας στο στάδιο Κιμ Ιλ Σουνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Φίλαθλοι στα χρώματα της σημαίας της Β. Κορέας στο στάδιο Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Φίλαθλοι φτάνουν στο γήπεδο για τον αγώνα. 
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Φίλαθλοι φτάνουν στο γήπεδο για τον αγώνα. 

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Μια γυναίκα τραβάει βίντεο με το κινητό της πίσω από μια κουρτίνα, την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων κατά την έναρξη της αναμέτρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Β. Κορέας με τις Φιλιππίνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 και του Ασιατικού κυπέλλου 2019.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μια γυναίκα τραβάει βίντεο με το κινητό της πίσω από μια κουρτίνα, την ώρα της ανάκρουσης των εθνικών ύμνων κατά την έναρξη της αναμέτρησης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Β. Κορέας με τις Φιλιππίνες στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 και του Ασιατικού κυπέλλου 2019.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Βορειοκορεάτες παρακολουθούν τον αγώνα.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Βορειοκορεάτες παρακολουθούν τον αγώνα.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στρατιώτες πραγματοποιούν τις πρωινές τους δραστηριότητες, στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτες πραγματοποιούν τις πρωινές τους δραστηριότητες, στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Κόσμος διαβάζει εφημερίδες.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κόσμος διαβάζει εφημερίδες.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Υπάλληλοι του μετρό, στέκονται μπροστά από τοιχογραφία σε σταθμό, στην Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Υπάλληλοι του μετρό, στέκονται μπροστά από τοιχογραφία σε σταθμό, στην Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας ψαρέυει στον ποταμό Τεντόνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας ψαρέυει στον ποταμό Τεντόνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Βορειοκορεάτες διακοσμούν με λουλούδια το λόμπι ενός ξενοδοχείου στην Πιονγιάνγκ, εν όψει των εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος στις 10 Οκτωβρίου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Βορειοκορεάτες διακοσμούν με λουλούδια το λόμπι ενός ξενοδοχείου στην Πιονγιάνγκ, εν όψει των εορτασμών για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος στις 10 Οκτωβρίου.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Πολυκατοικία στην Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Πολυκατοικία στην Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Άγαλμα έξω από το Μουσείο Πολέμου.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Άγαλμα έξω από το Μουσείο Πολέμου.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρετά το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στην Πιονγιάνγκ για τη στρατιωτική παρέλαση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν χαιρετά το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί στην Πιονγιάνγκ για τη στρατιωτική παρέλαση.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από τη στρατιωτική παρέλαση.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Κόσμος βγαίνει από σταθμό του μετρό.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κόσμος βγαίνει από σταθμό του μετρό.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Η ψαριά ενός άντρα διατηρείται μέσα σε έναν κουβά με νερό στις όχθες του ποταμού Τεντόντγκ στην Πιονγκγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Η ψαριά ενός άντρα διατηρείται μέσα σε έναν κουβά με νερό στις όχθες του ποταμού Τεντόντγκ στην Πιονγκγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στρατιωτικά οχήματα στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιωτικά οχήματα στις όχθες του ποταμού Τεντόνγκ, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας περπατά σε άλσος, έξω από την Πιονγκγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας περπατά σε άλσος, έξω από την Πιονγκγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Αξιωματικοί του βορειοκορεατικού στρατού παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος των εργατών.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αξιωματικοί του βορειοκορεατικού στρατού παρακολουθούν τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος των εργατών.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα της Β. Κορέας Air Koryo αντανακλάται σε τζαμαρία του αεροδρομίου της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αεροπλάνο του κρατικού αερομεταφορέα της Β. Κορέας Air Koryo αντανακλάται σε τζαμαρία του αεροδρομίου της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από το μετρό της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Αεροπλάνα σχηματίζουν τον αριθμό 70, πατώντας πάνω από την κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Αεροπλάνα σχηματίζουν τον αριθμό 70, πατώντας πάνω από την κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Ένας άντρας ψαρεύει στον ποταμό Τεντόνγκ, ενώ πίσω του διακρίνονται στρατιώτες.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Ένας άντρας ψαρεύει στον ποταμό Τεντόνγκ, ενώ πίσω του διακρίνονται στρατιώτες.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Στρατιώτες κωπηλατούν στον ποταμό Τεντόνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Στρατιώτες κωπηλατούν στον ποταμό Τεντόνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Μια γυναίκα σέρνει το καρότσι της ανάμεσα σε οχήματα στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Μια γυναίκα σέρνει το καρότσι της ανάμεσα σε οχήματα στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα - Επέτειος 70 χρόνων από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Κορέας. Κόσμος μετακινείται με λεωφορείο στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.
REUTERS / DAMIR SAGOLJ

Κόσμος μετακινείται με λεωφορείο στο κέντρο της Πιονγιάνγκ.