Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 21:59

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.

Διαδηλώσεις υπέρ των προσφύγων στο Λονδίνο. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο διεκδικώντας μια πιο γενναιόδωρη πολιτική για τους πρόσφυγες. Με σφυρίχτρες και ταμπούρλα και κρατώντας πανό που έγραφαν «Οι μετανάστες δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι», «Ανοίξτε τα σύνορα», ή «Η ζωή των προσφύγων μετράει», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν πορεία από το Χάιντ Παρκ προς τα γραφεία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.
EPA / ANDY RAIN

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο διεκδικώντας μια πιο γενναιόδωρη πολιτική για τους πρόσφυγες. Με σφυρίχτρες και ταμπούρλα και κρατώντας πανό που έγραφαν «Οι μετανάστες δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι», «Ανοίξτε τα σύνορα», ή «Η ζωή των προσφύγων μετράει», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να πραγματοποιήσουν πορεία από το Χάιντ Παρκ προς τα γραφεία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετανάστες στα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας. Ένα παιδί μετανάστης ξεκουράζεται στις γραμμές του τρένου στην Ουγγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.
REUTERS / DADO RUVIC

Ένα παιδί μετανάστης ξεκουράζεται στις γραμμές του τρένου στην Ουγγαρία, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.

Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε εστιατόριο. Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί όταν εξερράγη μια φιάλη υγραερίου σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας)στην πόλη Πέτλαουαντ του κρατιδίου Μάντια Πραντές την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας.
EPA / STR

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί όταν εξερράγη μια φιάλη υγραερίου σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο της κεντρικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 8:30 (τοπική ώρα, 06:00 ώρα Ελλάδας)στην πόλη Πέτλαουαντ του κρατιδίου Μάντια Πραντές την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι και μαθητές έπαιρναν το πρωινό τους, δήλωσε η Σίμα Άλβα αξιωματούχος της αστυνομίας της επαρχίας.

Οι σφοδροί άνεμοι φαίνεται ότι οδήγησαν στην πτώση γερανού στη Μέκκα. Οι σφοδροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι ήταν η αιτία κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας στη δυτική Σαουδική Αραβία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 107 ανθρώπων και τον τραυματισμό 238 χθες Παρασκευή, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα.
REUTERS / STRINGER

Οι σφοδροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις φαίνεται ότι ήταν η αιτία κατάρρευσης γερανού στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας στη δυτική Σαουδική Αραβία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 107 ανθρώπων και τον τραυματισμό 238 χθες Παρασκευή, λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα.

Βρετανία: Στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Άνετη νίκη στη μάχη για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος πέτυχε ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν, μια νίκη που επικυρώνει την απροσδόκητη άνοδο αυτού του 66χρονου ευρωσκεπτικιστή, σκληρού πολέμιου των πολιτικών της λιτότητας. Σφοδρός πολέμιος των πολιτικών της λιτότητας, o Κόρμπιν επικράτησε από τον πρώτο γύρο των αντιπάλων του, Άντι Μπέρναμ, Ιβέτ Κούπερ και Λιζ Κένταλ, με ποσοστό 59,5% ή με 251.417 ψήφους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.
EPA / ANDY RAIN

Άνετη νίκη στη μάχη για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος πέτυχε ο ριζοσπάστης Τζέρεμι Κόρμπιν, μια νίκη που επικυρώνει την απροσδόκητη άνοδο αυτού του 66χρονου ευρωσκεπτικιστή, σκληρού πολέμιου των πολιτικών της λιτότητας. Σφοδρός πολέμιος των πολιτικών της λιτότητας, o Κόρμπιν επικράτησε από τον πρώτο γύρο των αντιπάλων του, Άντι Μπέρναμ, Ιβέτ Κούπερ και Λιζ Κένταλ, με ποσοστό 59,5% ή με 251.417 ψήφους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στο Λονδίνο στη διάρκεια ενός έκτακτου συνεδρίου των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Επανεξελέγη στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Νταβούτογλου. Στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας επανεξελέγη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα κερδίσει και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την 1η Νοεμβρίου.
REUTERS / UMIT BEKTAS

Στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας επανεξελέγη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα κερδίσει και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα την 1η Νοεμβρίου.

Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 80η ΔΕΘ. Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στάθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
INTIME NEWS / ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στάθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ευρωμπάσκετ 2015: Ελλάδα - Βέλγιο 75-54. Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος η Εθνική Ομάδα διέλυσε το Βέλγιο με 75-54 στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ. Η 6η σερί νίκη σε ισάριθμα ματς για τη «γαλανόλευκη» ήταν η πιο... γλυκιά, καθώς της έδωσε το «εισιτήριο» για την οκτάδα του τουρνουά, όπου την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού που θα ακολουθήσει (19:30) ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πολωνία.
INTIME SPORTS / ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS

Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος η Εθνική Ομάδα διέλυσε το Βέλγιο με 75-54 στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ. Η 6η σερί νίκη σε ισάριθμα ματς για τη «γαλανόλευκη» ήταν η πιο... γλυκιά, καθώς της έδωσε το «εισιτήριο» για την οκτάδα του τουρνουά, όπου την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού που θα ακολουθήσει (19:30) ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Athens FlyingWeek – Airshow 2015. Αεροσκάφη PZT - 130/TC II/8 με την ομάδα Aerobatic team Orlik της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν εντυπωσιακούς ελιγμούς στη διεθνή αεροπορική επίδειξη «Athens FlyingWeek – Airshow 2015» στην αεροπορική Βάση του Τατοΐου. Η διεθνής αεροπορική επίδειξη «Athens FlyingWeek – Airshow» πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Αεροσκάφη PZT - 130/TC II/8 με την ομάδα Aerobatic team Orlik της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούν εντυπωσιακούς ελιγμούς στη διεθνή αεροπορική επίδειξη «Athens FlyingWeek – Airshow 2015» στην αεροπορική Βάση του Τατοΐου. Η διεθνής αεροπορική επίδειξη «Athens FlyingWeek – Airshow» πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Λεωφορείο χωρίς οδηγό στην πόλη των Τρικάλων . Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό σε δρόμο των Τρικάλων. Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε το Σάββατο το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζώης

Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό σε δρόμο των Τρικάλων. Σε πραγματικές συνθήκες δοκιμάστηκε το Σάββατο το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στους δρόμους των Τρικάλων, ένα παγκόσμιο επίτευγμα που παίρνει σάρκα και οστά στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος CityMobil 2, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η κυκλοφορία για τις πρώτες 6 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνεται χωρίς επιβάτες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου θα δέχεται επιβάτες στην πιλοτική του λειτουργία και από τα τέλη Οκτωβρίου, θα γίνεται κανονικά η αυτόματη ανεξάρτητη κυκλοφορία του.