Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 19:55

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.

Σκίτσο Σύρου προσφυγόπουλου. Σκίτσο που έδωσε ο 12χρόνος Ragad πρόσφυγας από την Συρία, στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο (
ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαίτας

Σκίτσο που έδωσε ο 12χρόνος Ragad πρόσφυγας από την Συρία, στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο (''Κοινωνική Κουζίνα-Ο Άλλος Άνθρωπος'') όταν ήταν στην Μυτιλήνη , απεικονίζει φουσκωτή βάρκα , τους γονείς του και τον μικρότερο αδερφό του που πνιγμένο στην προσπάθεια τους να περάσουν στην Λέσβο από την Τουρκία. Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσαν εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη . Οι φωτεινοί εθνικοί νικητές του Βραβείου για το 2015 είναι: το "μητροπολιτικό κοινωνικό ιατρείο ελληνικού (ΜΚΙΕ)" και η "κοινωνική κουζίνα - ο άλλος άνθρωπος". Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι ευρωβουλευτές Μίλτος Κύρκος και Κωνσταντίνα Κούνεβα ενώ οι βραβευθέντες δεν παρέλαβαν τα μετάλλια τους.

Χιλή: 42 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα. Φωτογραφίες των θυμάτων της δικτατορίας μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής, στο Σαντιάγο. Στις 11 Σεπτεμβρίου συμπλήρωθηκαν  42 χρόνια από το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Χιλής, Σαλβαντόρ Αλιέντε και εγκαθίδρυσε την 17χρονη στρατιωτική δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ.
REUTERS / IVAN ALVARADO

Φωτογραφίες των θυμάτων της δικτατορίας μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο της Χιλής, στο Σαντιάγο. Στις 11 Σεπτεμβρίου συμπλήρωθηκαν  42 χρόνια από το πραξικόπημα που ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Χιλής, Σαλβαντόρ Αλιέντε και εγκαθίδρυσε την 17χρονη στρατιωτική δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ.

1,4 εκατ. Καταλανοί διαδήλωσαν υπέρ της ανεξαρτησίας . Σχεδόν 1,4 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στη σημερινή, μαζική διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η οποία διεξήχθη στη Βαρκελώνη, με αφορμή την εθνική εορτή της περιφέρειας.
Το κεντρικό σύνθημα ήταν «ανεξαρτησία», καθώς η Καταλονία το τελευταίο διάστημα, διεκδικεί την αυτονόμησή της από την Ισπανία.
Οι Καταλανοί γιορτάζουν σήμερα την εθνική εορτή της Καταλονίας, τη «Ντιάδα», ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση με επίκεντρο το θέμα της απόσχισης.
REUTERS / ALBERT GEA

Σχεδόν 1,4 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στη σημερινή, μαζική διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η οποία διεξήχθη στη Βαρκελώνη, με αφορμή την εθνική εορτή της περιφέρειας.

Το κεντρικό σύνθημα ήταν «ανεξαρτησία», καθώς η Καταλονία το τελευταίο διάστημα, διεκδικεί την αυτονόμησή της από την Ισπανία.

Οι Καταλανοί γιορτάζουν σήμερα την εθνική εορτή της Καταλονίας, τη «Ντιάδα», ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση με επίκεντρο το θέμα της απόσχισης.

Φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών στη Μόσχα. Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου κατά την διάρκεια Φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών στην Κόκκινη πλατεία στην Μόσχα.
 
REUTERS / MAXIM SHEMETOV

Πυροτεχνήματα εκρήγνυνται πάνω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου κατά την διάρκεια Φεστιβάλ στρατιωτικών ορχηστρών στην Κόκκινη πλατεία στην Μόσχα.

 

11η Σεπτεμβρίου... 14 χρόνια μετά. Ένα αγόρι περπατάει ανάμεσα σε 3.000 σημαίες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στην μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους  Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.
REUTERS / JIM YOUNG

Ένα αγόρι περπατάει ανάμεσα σε 3.000 σημαίες οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στην μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους  Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.

Στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης Τζόσο. Μία κάτοικος της περιοχής περπατάει στους πλημμυρισμένους δρόμους από τον ποταμό Kinugawa στην πόλη Τζόσο. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ιαπωνία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν αναγκάσει περίπου 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «ειδικό συναγερμό» για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.
REUTERS / ISSEI KATO

Μία κάτοικος της περιοχής περπατάει στους πλημμυρισμένους δρόμους από τον ποταμό Kinugawa στην πόλη Τζόσο. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ιαπωνία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν αναγκάσει περίπου 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «ειδικό συναγερμό» για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς. Μαθητές του 12ου Γυμνασίου και Λυκείου στα Πετράλωνα παρακολουθούν τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου, η οποία παρευρέθη στον αγιασμό δήλωσε «H γνώση είναι ο καλύτερος φίλος».
Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μαθητές του 12ου Γυμνασίου και Λυκείου στα Πετράλωνα παρακολουθούν τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου, η οποία παρευρέθη στον αγιασμό δήλωσε «H γνώση είναι ο καλύτερος φίλος».

Μετανάστες στην Ουγγαρία . Οι μετανάστες περνούν πίσω από ένα συρματόπλεγμα στην περιοχή Roszke στην Ουγγαρία.
REUTERS / LASZLO BALOGH

Οι μετανάστες περνούν πίσω από ένα συρματόπλεγμα στην περιοχή Roszke στην Ουγγαρία.

Αναπολώντας το Καλοκαίρι. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την Άφυσσο μαγνησίας.
INTIME NEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την Άφυσσο μαγνησίας.

Ομίχλη στην Κουάλα Λουμπούρ. Ένας άνδρας διαβάζει το βιβλίο του καθώς πίσω του αχνο φαίνονται οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ.
REUTERS / OLIVIA HARRIS

Ένας άνδρας διαβάζει το βιβλίο του καθώς πίσω του αχνο φαίνονται οι Πύργοι Πετρόνας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Ψωνίζοντας στο Αφγανιστάν. Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν αγοράζει μπούρκα στην πόλη Μαζάρ-Ι-Σαρίφ. Η μπούρκα αποτελείται από ένα ολόσωμο πέπλο και ένα μαντήλι με μόνο μια σχισμή στα μάτια. Η πλήρης μπούρκα καλύπτει τελείως το σώμα. Ένα πλέγμα καμβά μπροστά από τα μάτια επιτρέπει στη γυναίκα να δει χωρίς να φαίνεται. Η πλήρης μπούρκα ήταν υποχρεωτική από το προηγούμενο καθεστώς.
EPA / SAYED MUSTAFA

Μια γυναίκα στο Αφγανιστάν αγοράζει μπούρκα στην πόλη Μαζάρ-Ι-Σαρίφ. Η μπούρκα αποτελείται από ένα ολόσωμο πέπλο και ένα μαντήλι με μόνο μια σχισμή στα μάτια. Η πλήρης μπούρκα καλύπτει τελείως το σώμα. Ένα πλέγμα καμβά μπροστά από τα μάτια επιτρέπει στη γυναίκα να δει χωρίς να φαίνεται. Η πλήρης μπούρκα ήταν υποχρεωτική από το προηγούμενο καθεστώς.

Στο τέλος της εποχής των μουσώνων . Στο Νεπάλ πολίτες έχουν βρει καταφύγιο κατά την διάρκεια ψιλής βροχής στο τέλος της εποχής των μουσώνων στο Κατμαντού.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Στο Νεπάλ πολίτες έχουν βρει καταφύγιο κατά την διάρκεια ψιλής βροχής στο τέλος της εποχής των μουσώνων στο Κατμαντού.

Στο Σημείο Μηδέν . Ένα λουλούδι καρφωμένο πάνω στο όνομα ενός από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου το 2001.
REUTERS / ANDREW KELLY

Ένα λουλούδι καρφωμένο πάνω στο όνομα ενός από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου το 2001.