Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 19:35

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Ν. Αφρική: Διαγωνισμός ακροβατικών με μοτοσυκλετες στην Πρετόρια. Μια καμηλοπάρδαλη περπατά τη στιγμή που ο Γάλλος αναβάτης Ρεμί Μπιζουάρ πραγματοποιεί ακροβατικά με τη μοτοσυκλέτα του, στη διάρκεια διαγωνισμού που πραγματοποιείται σε Σαβάνα της Ν. Αφρικής.
EPA / JOERG MITTER/GLOBAL NEWSROOM

Μια καμηλοπάρδαλη περπατά τη στιγμή που ο Γάλλος αναβάτης Ρεμί Μπιζουάρ πραγματοποιεί ακροβατικά με τη μοτοσυκλέτα του, στη διάρκεια διαγωνισμού που πραγματοποιείται σε Σαβάνα της Ν. Αφρικής.

Ανακαλύφθηκε νέο συγγενικό είδος του ανθρώπου. Η ανακάλυψη ακόμη ενός συγγενούς του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), ονόματι Homo naledi, ανακοινώθηκε από επιστήμονες την Πέμπτη από το Πανεπιστήμιο του Γουΐτγουότερσραντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η νέα ανακάλυψη περιγράφεται διεξοδικά σε δύο φύλλα της ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού eLife, ενώ αναφέρεται και στο εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του National Geographic.
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Η ανακάλυψη ακόμη ενός συγγενούς του σύγχρονου ανθρώπου (Homo sapiens), ονόματι Homo naledi, ανακοινώθηκε από επιστήμονες την Πέμπτη από το Πανεπιστήμιο του Γουΐτγουότερσραντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Η νέα ανακάλυψη περιγράφεται διεξοδικά σε δύο φύλλα της ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού eLife, ενώ αναφέρεται και στο εξώφυλλο του τεύχους Οκτωβρίου του National Geographic.

Οι δίδυμοι πύργοι «υψώθηκαν» και φέτος στη Νέα Υόρκη. Δύο πανίσχυρες δέσμες φωτός που ξεκινούν από το σημείο που βρισκόταν το World Trade Center, στη Νέα Υόρκη και χάνονται ψηλά στον ουρανό συμβολίζοντας τους δίδυμους πύργους, στους οποίους πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Το «Tribute in Light», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο έργο, φώτισε τον ουρανό του Μανχάταν δύο μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο.
REUTERS / ANDREW KELLY

Δύο πανίσχυρες δέσμες φωτός που ξεκινούν από το σημείο που βρισκόταν το World Trade Center, στη Νέα Υόρκη και χάνονται ψηλά στον ουρανό συμβολίζοντας τους δίδυμους πύργους, στους οποίους πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Το «Tribute in Light», όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο έργο, φώτισε τον ουρανό του Μανχάταν δύο μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο.

Ινδονησία: Μεγάλη πυρκαγιά στο νησί Σουμάτρα . Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλεμπανγκ, στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας. Η πυκνή ομίχλη που έχει σχηματιστεί από την πυρκαγιά έχει οδηγήσει στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων στην περιοχή.
REUTERS / BEAWIHARTA

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάλεμπανγκ, στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας. Η πυκνή ομίχλη που έχει σχηματιστεί από την πυρκαγιά έχει οδηγήσει στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων στην περιοχή.

Χορευτικά παιχνίδια με τα χρώματα. Η ομάδα χορευτών «Incolballet» πραγματοποιούν μια χορογραφία προς τιμήν του ζωγράφου Ομάρ Ράγιο, στο Κάλι της Κολομβίας.
EPA / Christian Escobar Mora

Η ομάδα χορευτών «Incolballet» πραγματοποιούν μια χορογραφία προς τιμήν του ζωγράφου Ομάρ Ράγιο, στο Κάλι της Κολομβίας.

Προσευχές στα νερά του Γάγγη. Μια ομάδα πιστών προσεύχεται στη συμβολή των ιερών ποταμών της Ινδίας Γάγγη, Σαρασουάτι και Γιαμούνα.
REUTERS / JITENDRA PRAKASH

Μια ομάδα πιστών προσεύχεται στη συμβολή των ιερών ποταμών της Ινδίας Γάγγη, Σαρασουάτι και Γιαμούνα.

Μια οικογένεια Βεδουίνων σε σπηλιά της Χεβρώνας. Τα μέλη μιας οικογένειας Βεδουίνων κάθονται γύρω από τη φωτιά που έχουν ανάψει για να ετοιμάσουν φαγητό, στη σπηλιά όπου κατοικούν, στα προάστια του χωριού Yatta της Χεβρώνας. Οι κάτοικοι των σπηλιών στην περιοχή λένε ότι ο στρατός του Ισραήλ τους ζητά να εκκενώσουν τις σπηλιές, στις οποίες κατοικούν τα τελευταία 200-300 χρόνια. 
 
EPA / ABED AL HASHLAMONI

Τα μέλη μιας οικογένειας Βεδουίνων κάθονται γύρω από τη φωτιά που έχουν ανάψει για να ετοιμάσουν φαγητό, στη σπηλιά όπου κατοικούν, στα προάστια του χωριού Yatta της Χεβρώνας. Οι κάτοικοι των σπηλιών στην περιοχή λένε ότι ο στρατός του Ισραήλ τους ζητά να εκκενώσουν τις σπηλιές, στις οποίες κατοικούν τα τελευταία 200-300 χρόνια.

 
Ηλιοβασίλεμα στην Άφησσο Μαγνησίας. Στιγμιότυπο από την Άφησσο Μαγνησίας.
INTIME NEWS / ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την Άφησσο Μαγνησίας.

Μπαμπουίνοι Χαμάντριας στον ζωολογικό κήπο του Ραμάτ Γκαν. Δύο μπαμπουίνοι Χαμάντριας στον ζωολογικό κήπο του Ραμάτ Γκαν στο Ισραήλ.
EPA / ABIR SULTAN

Δύο μπαμπουίνοι Χαμάντριας στον ζωολογικό κήπο του Ραμάτ Γκαν στο Ισραήλ.

Δαμάζοντας τα κύματα. Ο Γάλλος αθλητής O
Reuters / YOUSSEF BOUDLAL

Ο Γάλλος αθλητής O'Neill Massin κάνει σέρφ στην παραλία της Καζαμπλάνκα, στο Μαρόκο.

Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες στην Ειδομένη. Ένας Σύρος πρόσφυγας κρατά στην αγκαλιά του τον γιο του και περπατά σε δρόμο κοντά στην Ειδομένη, κατευθυνόμενος προς τα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ.
REUTERS / YANNIS BEHRAKIS

Ένας Σύρος πρόσφυγας κρατά στην αγκαλιά του τον γιο του και περπατά σε δρόμο κοντά στην Ειδομένη, κατευθυνόμενος προς τα σύνορα της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ.

Μπουρίνι στην Κέρκυρα. Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι. Το ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε μεγάλα κύματα που παρέσυραν τα ιστιοφόρα στα βράχια του όλμου, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και μία θαλαμηγός.
INTIME NEWS / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κέρκυρα νωρίς το μεσημέρι. Το ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε μεγάλα κύματα που παρέσυραν τα ιστιοφόρα στα βράχια του όλμου, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και μία θαλαμηγός.

Προεκλογική συγκέντρωση στη Μιανμάρ. Γυναίκες της φυλής Καγιάν περιμένουν την άφιξη της ηγέτιδας του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, Αουνγκ Σαν Σουου Κι, η οποία θα πραγματοποιήσει ομιλία, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας στη Μιανμάρ, ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Γυναίκες της φυλής Καγιάν περιμένουν την άφιξη της ηγέτιδας του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, Αουνγκ Σαν Σουου Κι, η οποία θα πραγματοποιήσει ομιλία, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας στη Μιανμάρ, ενόψει των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Ψάρεμα στη Γερμανία. Ψάρεμα στη λίμνη Lehrte της Γερμανίας.
EPA / JULIAN STRATENSCHULTE

Ψάρεμα στη λίμνη Lehrte της Γερμανίας.