Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 19:01

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Παιχνίδια με τους γλάρους στην παραλία Τσορίλος του Περού. Η Πελούσα, ένας παραπληγικός σκύλος, τρέχει προς τους γλάρους που περπατούν στην παραλία Τσορίλος του Περού.
REUTERS / MARIANA BAZO

Η Πελούσα, ένας παραπληγικός σκύλος, τρέχει προς τους γλάρους που περπατούν στην παραλία Τσορίλος του Περού.

Καταιγίδα στο Ναύπλιο. Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Κίου λίγο πριν την καταιγίδα.
INTIME NEWS / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Η πόλη του Ναυπλίου όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Κίου λίγο πριν την καταιγίδα.

Ο ήλιος ανατέλλει στην Καμπούλ. Ο ήλιος ανατέλλει στην Καμπούλ, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.
REUTERS / AHMAD MASOOD

Ο ήλιος ανατέλλει στην Καμπούλ, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω απεργίας των πιλότων της Lufthansa . Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Μονάχου ενημερώνονται για τις ακυρώσεις των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Σχεδόν οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας ακυρώνονται λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο των πιλότων Cockpit το οποίο έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τη διεύθυνση του ομίλου και από τον Απρίλιο του 2014 έχει προχωρήσει σε άλλες 12 απεργιακές κινητοποιήσεις.
EPA / ANDREAS GEBERT

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Μονάχου ενημερώνονται για τις ακυρώσεις των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa. Σχεδόν οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας ακυρώνονται λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει το συνδικάτο των πιλότων Cockpit το οποίο έχει έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τη διεύθυνση του ομίλου και από τον Απρίλιο του 2014 έχει προχωρήσει σε άλλες 12 απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εργοστάσιο επεξεργασίας ακατέργαστου αλατιού στη Τσιανγκσού. Δύο εργάτες μεταφέρουν μια σακούλα με αλάτι σε εργοστάσιο επεξεργασίας ακατέργαστου αλατιού στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας.
REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK

Δύο εργάτες μεταφέρουν μια σακούλα με αλάτι σε εργοστάσιο επεξεργασίας ακατέργαστου αλατιού στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας.

Ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Συντονιστής της συζήτησης είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος. Οι θεματικές ενότητες είναι επτά, με πρώτη αυτή της οικονομίας, ανάπτυξης, ανεργίας.
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στιγμιότυπο λίγο πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Συντονιστής της συζήτησης είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος. Οι θεματικές ενότητες είναι επτά, με πρώτη αυτή της οικονομίας, ανάπτυξης, ανεργίας.

Ουγγαρία: Eικονολήπτρια έβαλε τρικλοποδιά σε πρόσφυγες. Η στιγμή που η εικονολήπτρια Πέτρα Λάζλο βάζει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που κρατά το παιδί του την ώρα που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με τη Σερβία. Η εικονολήπτρια εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο N1TV, που πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ και αμέσως το κανάλι ανακοίνωσε την απόλυσή της. Ο διευθυντής σύνταξης του N1TV έγραψε στη σελίδα του σταθμού στο Facebook: «Μια συνάδελφος στο N1TV συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα σήμερα στο σημείο συγκέντρωσης (μεταναστών) στο Ρόζσκε». Σημειώνεται πως σε άλλο περιστατικό φαίνεται να κλωτσά δύο παιδιά, τα οποία είχαν παραβιάσει τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η ουγγρική αστυνομία.
 
REUTERS / MARKO DJURICA

Η στιγμή που η εικονολήπτρια Πέτρα Λάζλο βάζει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που κρατά το παιδί του την ώρα που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με τη Σερβία. Η εικονολήπτρια εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο N1TV, που πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ και αμέσως το κανάλι ανακοίνωσε την απόλυσή της. Ο διευθυντής σύνταξης του N1TV έγραψε στη σελίδα του σταθμού στο Facebook: «Μια συνάδελφος στο N1TV συμπεριφέρθηκε απαράδεκτα σήμερα στο σημείο συγκέντρωσης (μεταναστών) στο Ρόζσκε». Σημειώνεται πως σε άλλο περιστατικό φαίνεται να κλωτσά δύο παιδιά, τα οποία είχαν παραβιάσει τις κορδέλες που είχε τοποθετήσει η ουγγρική αστυνομία.

 

Τελετή έναρξης του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού. Στη φωτογραφία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, διακρίνεται μια ομάδα παραδοσιακών χορευτών που λαμβάνει μέρος στην τελετή έναρξης του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Παπούα Νέα Γουινέα. Το Φόρουμ θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και σε αυτό θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή.
EPA / MICK TSIKAS

Στη φωτογραφία, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, διακρίνεται μια ομάδα παραδοσιακών χορευτών που λαμβάνει μέρος στην τελετή έναρξης του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, το οποίο λαμβάνει χώρα στην Παπούα Νέα Γουινέα. Το Φόρουμ θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου και σε αυτό θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή.

Κατεδάφιση γέφυρας στην Κίνα. Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας Lishui, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Η γέφυρα χτίστηκε το 1971 και είχε μήκος 246,6 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η γέφυρα κατεδαφίστηκε προκειμένου να χτιστεί στη θέση της μια καινούργια.
 
REUTERS / CHINA DAILY

Στιγμιότυπο από την κατεδάφιση της γέφυρας Lishui, στην επαρχία Χουνάν της Κίνας. Η γέφυρα χτίστηκε το 1971 και είχε μήκος 246,6 μέτρα και πλάτος 12 μέτρα. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η γέφυρα κατεδαφίστηκε προκειμένου να χτιστεί στη θέση της μια καινούργια.

 
Ο Τζ. Μπουονάνο αλά Άγκελα Μέρκελ. Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, Τζιανλούκα Μπουονάνο, φορώντας μια μάσκα της Άγκελα Μέρκελ σηκώθηκε από τη θέση του και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού τον πλησίασε και τον χαιρέτησε με χειραψία.
REUTERS / VINCENT KESSLER

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, Τζιανλούκα Μπουονάνο, φορώντας μια μάσκα της Άγκελα Μέρκελ σηκώθηκε από τη θέση του και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα την ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αφού τον πλησίασε και τον χαιρέτησε με χειραψία.

Μεταλλωρύχοι έστησαν σκηνές έξω από το ΥΠΑΠΕΝ. Σκηνές έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μεσογείων, έστησαν νωρίς το πρωί περίπου 40 εργαζόμενοι από τα μεταλλεία Χαλκιδικής, με βασικό αίτημα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται.
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σκηνές έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη Μεσογείων, έστησαν νωρίς το πρωί περίπου 40 εργαζόμενοι από τα μεταλλεία Χαλκιδικής, με βασικό αίτημα να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται.

Αυτοσχέδιο καταφύγιο στη Τζακάρτα. Ένα μικρό αγόρι κάθεται σε αυτοσχέδιο καταφύγιο, στην περιοχή Kapuk Raya της Τζακάρτα. Περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, αφήνοντας χωρίς σπίτι περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.
REUTERS / DARREN WHITESIDE

Ένα μικρό αγόρι κάθεται σε αυτοσχέδιο καταφύγιο, στην περιοχή Kapuk Raya της Τζακάρτα. Περισσότερα από 300 σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, αφήνοντας χωρίς σπίτι περισσότερους από 1.000 ανθρώπους.

Πιλότος έχει σαν στόχο να διανύσει 16.000 χιλιόμετρα. Ο Γιόχαν Γουίκλαντ ποζάρει μπροστά από το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο των Χανίων. Ο Σουηδός πιλότος έχει σαν στόχο να κάνει με το μονοκινητήριο διπλάνο του, το οποίο κατασκευάστηκε το 1935, τη διαδρομή Σουηδία - Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και σήμερα προσγειώθηκε στη Κρήτη. Εκεί τον υποδέχτηκαν μέλη της αερολέσχης Χανίων και ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του δήλωσε ενθουσιασμένος για το ταξίδι του. 
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γιόχαν Γουίκλαντ ποζάρει μπροστά από το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο των Χανίων. Ο Σουηδός πιλότος έχει σαν στόχο να κάνει με το μονοκινητήριο διπλάνο του, το οποίο κατασκευάστηκε το 1935, τη διαδρομή Σουηδία - Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και σήμερα προσγειώθηκε στη Κρήτη. Εκεί τον υποδέχτηκαν μέλη της αερολέσχης Χανίων και ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του δήλωσε ενθουσιασμένος για το ταξίδι του.