Multimedia

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2015 19:54

Οι φωτογραφίες της ημέρας, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015.

Πτώση μετεωρήτη στον ουρανό της Γερμανίας . Ένας μετεωρίτης διακρίνεται στον ουρανό του Lietzen, στη Γερμανία. Οι ειδικοί θεωρούν πως ο μετεωρίτης αποτελεί μέρος του φαινομένου των Περσείδων, το οποίο είναι ορατό κάθε χρόνο από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.
 
EPA / PATRICK PLEUL

Ένας μετεωρίτης διακρίνεται στον ουρανό του Lietzen, στη Γερμανία. Οι ειδικοί θεωρούν πως ο μετεωρίτης αποτελεί μέρος του φαινομένου των Περσείδων, το οποίο είναι ορατό κάθε χρόνο από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

 
Καταυλισμός προσφύγων στην Ουγγαρία. Ένας άνδρας προσπαθεί να ζεστάνει το παιδί του σε φωτιά που άναψε σε αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων στο Ρόζκε της Ουγγαρίας.
REUTERS / MARKO DJURICA

Ένας άνδρας προσπαθεί να ζεστάνει το παιδί του σε φωτιά που άναψε σε αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων στο Ρόζκε της Ουγγαρίας.

Νεογέννητη τίγρης στον ζωολογικό κήπο της Χρυσής Ακτής. Ο Κάι, μια τίγρης έξι εβδομάδων, απολαμβάνει τη στοργή της 16χρονης Σίτα στον ζωολογικό κήπο της Χρυσής Ακτής, στην Αυστραλία. Ο Κάι είναι η πρώτη τίγρης που γεννιέται στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο εδώ και επτά χρόνια.
EPA / DAVE HUNT

Ο Κάι, μια τίγρης έξι εβδομάδων, απολαμβάνει τη στοργή της 16χρονης Σίτα στον ζωολογικό κήπο της Χρυσής Ακτής, στην Αυστραλία. Ο Κάι είναι η πρώτη τίγρης που γεννιέται στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο εδώ και επτά χρόνια.

Αμμοθύελλα στη Βηρυττό. Μια ισχυρή αμμοθύελλα έπληξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυττό, προκαλώντας προβλήματα στην ορατότητα των κατοίκων της πόλης. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί για 2 ακόμη ημέρες.
EPA / WAEL HAMZEH

Μια ισχυρή αμμοθύελλα έπληξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυττό, προκαλώντας προβλήματα στην ορατότητα των κατοίκων της πόλης. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αμμοθύελλα θα συνεχιστεί για 2 ακόμη ημέρες.

Ηλιοβασίλεμα στην πολιτεία του Μέιν. Ο ήλιος δύει πάνω από τη λίμνη «Long Lake» του Μέιν, στις ΗΠΑ.
REUTERS / LUCAS JACKSON

Ο ήλιος δύει πάνω από τη λίμνη «Long Lake» του Μέιν, στις ΗΠΑ.

Μάχη με τις φλόγες στη Παλεμπάνγκ. Ένας πυροσβέστης προσπαθεί να περιορίσει την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος της Παλεμπάνγκ, στην Ινδονησία.
REUTERS / ANTARA FOTO

Ένας πυροσβέστης προσπαθεί να περιορίσει την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος της Παλεμπάνγκ, στην Ινδονησία.

Καθημερινή ζωή στη Μιανμάρ. Ένας άνδρας και ένα μικρό αγόρι παρακολουθούν προεκλογική εκδήλωση πολιτικού κόμματος, στη Γιανγκόν, στο Μιανμάρ. Η χώρα ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή εκλογών στις 8 Νοεμβρίου 2015.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Ένας άνδρας και ένα μικρό αγόρι παρακολουθούν προεκλογική εκδήλωση πολιτικού κόμματος, στη Γιανγκόν, στο Μιανμάρ. Η χώρα ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή εκλογών στις 8 Νοεμβρίου 2015.

Πεταλούδα στο Νέο Δελχί . Μια πεταλούδα του είδους «Catopsilia pomona» κάθεται σε λουλούδι, στο Νέο Δελχί.
EPA / HARISH TYAGI

Μια πεταλούδα του είδους «Catopsilia pomona» κάθεται σε λουλούδι, στο Νέο Δελχί.

Συνάντηση της Β. Θάνου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο είχε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου. Η ίδια τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, για τα οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα.
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο είχε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου. Η ίδια τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα φορολογίας της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές της, ενώ αναφέρθηκε και στα ζητήματα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, για τα οποία ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση έδωσε όλες τις δυνάμεις της, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την αποσυμφόρηση των νησιών που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας στη ΔΕΘ. Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου μεταδόθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι τον κάθε ψηφοφόρο η ιστορία τον καλεί «να αποφασίσει επιτέλους, να πάρει στα χέρια του την τύχη του, το παρόν και το μέλλον του». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε σύντομη τοποθέτησή της στην αρχή της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως «ο Μανώλης Γλέζος πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του και να εμπιστευθεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε».
MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου μεταδόθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Γλέζος ανέφερε ότι τον κάθε ψηφοφόρο η ιστορία τον καλεί «να αποφασίσει επιτέλους, να πάρει στα χέρια του την τύχη του, το παρόν και το μέλλον του». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε σύντομη τοποθέτησή της στην αρχή της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως «ο Μανώλης Γλέζος πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του και να εμπιστευθεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε».

Μιανμάρ: Στο δρόμο για τις εκλογές. Οπαδός του κόμματος NLD (κόμμα της αντιπολίτευσης, όπου ανήκει και η Αούνγκ Σαν Σου Κι) κολλάει αυτοκόλλητο του κόμματος σε σπίτι ψηφοφόρου. Οι εκλογές στην Μιανμάρ έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.
REUTERS / Soe Zeya Tun

Οπαδός του κόμματος NLD (κόμμα της αντιπολίτευσης, όπου ανήκει και η Αούνγκ Σαν Σου Κι) κολλάει αυτοκόλλητο του κόμματος σε σπίτι ψηφοφόρου. Οι εκλογές στην Μιανμάρ έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.