Video

Ανησυχία για τη σύνδεση αλλαντικών και κόκκινου κρέατος με μορφές καρκίνου

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 07:28

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Με βάση τα αποτελέσματα ερευνών, το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο, που είναι τμήμα του Π.Ο.Υ, η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος, όπως τα λουκάνικα και το ζαμπόν, συνδέεται με την εμφάνιση σε ανθρώπους καρκίνου στο έντερο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν επίσης ότι είναι πιθανόν ανάλογα αποτελέσματα να υπάρχουν στους ανθρώπους και από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.    


euronews