LIVE: Συνεχής ενημέρωση

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 08:00
Updated:05/07/2015 11:56
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Στις 10 το πρωί εισάγεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με την Ολομέλεια να αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 15:00. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το νέο πρόγραμμα δανεισμού και τα μέτρα που το συνοδεύουν. Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 19:30 στο Σύνταγμα. Απεργούν επίσης ΠΟΕ - ΟΤΑ και φαρμακοποιοί, ενώ συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ.  Όλες οι εξελίξεις από το naftemporiki.gr.

11:56Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Άνοιξαν στις 07:00 το πρωί οι κάλπες για το κρίσιμο δημοψήφισμα.

11:57Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Γ. Παπανδρέου: Να μείνουμε στον πυρήνα της Ευρώπης

Λίγα λεπτά μετά τις 07.00 ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Ν. Ερυθραίας ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

«Από αύριο ως ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο μεγάλο πρόβλημα. Τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται το τόπος ώστε τα χρήματα του ελληνικού λαού να αξιοποιείται με τρόπο δίκαιο αποτελεσματικό. Μόνο έτσι θα λέμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τους δανειστές. Θα λέμε ότι είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει.Για τις μεγάλες αυτές αλλαγές είναι ανάγκη να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η διαπραγμάτευση δεν είναι μία ζαριά μιας κυβέρνησης που τα χει βρει σκούρα. Είναι η καθημερινή επίπονη διαπραγμάτευση.
Είναι σίγουρο ότι μία κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει αλλά το να χάσουμε το στρατηγικό πλεονέκτημα,, να χάσουμε τη θέση μας στην Ευρωζώνη είναι ένα πλήγμα που δεν αλλάζει εύκολα» δήλωσε.

 

11:57Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου.

ΕΡΤ
11:57Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Λίγο πριν τις 08.00 ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έφτασε στο εκλογικό τμήμα προκειμένου να ψηφίσει. Αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

11:57Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11:58Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Σε εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής λίγο πριν τις 08.00. 

ΕΡΤ
11:59Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Ψηφίζουμε «ναι» στην Ελλάδα «ναι» στην Ευρώπη

«Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε 'ναι' στην Ελλάδα, ψηφίζουμε 'ναι' στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο.

11:59Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί θα αρχίσουμε να δουλεύουμε. Όλοι μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

11:59Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Σε εκλογικό τμήμα της Πύλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

ΕΡΤ
12:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 763ο εκλογικό τμήμα στους Αμπελόκηπους.

ΕΡΤ
12:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Έκκληση Πρ. Παυλόπουλου για «αρραγή ενότητα»

Την ανάγκη να διανύσουμε «με αρραγή ενότητα τον δύσκολο δρόμο του αύριο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «η σημερινή μέρα ανήκει στον πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται ν’ αποφασίσει, κατά συνείδηση και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για το μέλλον του τόπου και του λαού».

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε με αρραγή ενότητα.  Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας στις κρίσιμες στιγμές. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα», τόνισε για να καταλήξει: «προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί».

12:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

ΕΡΤ
12:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι' είτε 'όχι', θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως αναφέρουν πηγές του περιβάλλοντός του στην Journal du Dimanche.

12:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ψηφίζει για το δημοψήφισμα σε εκλογικό κέντρο του Νέου Ψυχικού.

EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12:01Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

REUTERS
12:01Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Sky News
12:07Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα στην Κυψέλη.

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί η δημοκρατία είναι γιορτή και όταν η δημοκρατία νικάει το φόβο και τους εκβιασμούς είναι και λύτρωση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας».

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου», συνέχισε για να προσθέσει:

«Από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα νέο δρόμο για τους λαούς της Ευρώπης» στέλνοντας «ένα ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας όχι μονο να μείνουμε αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη». Ας κάνουμε αυτή την πραξη ισχυρής βούλησης πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

12:08Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Δ. Κουτσούμπας: Σε ετοιμότητα τα λαϊκά στρώματα

«Τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας με ετοιμότητα και εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Είτε οι εξελίξεις δρομολογήσουν μνημόνιο είτε ρήξη. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

12:09Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Π. Καμμένος: Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός

«Είδαμε να γίνονται διάφορες δήθεν αναλύσεις για έξοδο από το Ευρώ, με απειλές και σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία. Η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες και όχι εκείνοι που θέλουν να τους καθυποτάξουν» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 

12:09Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία για βιώσιμη λύση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, λέμε ΝΑΙ στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη ημέρα όλες και όλοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς πόλωση και διχασμό αλλά με ενότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για το δημοψήφισμα στη Βέροια.

 

12:09Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Κανονικά και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στην Πελοπόννησο, για το δημοψήφισμα.

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής Αρχής και οι γραμματείς είναι αυτοί που ουσιαστικά διενεργούν το δημοψήφισμα, αφού ελάχιστα μέλη εφορευτικών επιτροπών παρουσιάστηκαν κι ανέλαβαν καθήκοντα.

Η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ότι σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου άνοιξαν στην ώρα τους τα περίπου 1.530 εκλογικά τμήματα και εξελίσσεται ομαλά η εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

12:09Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Να ψηφίσει με σύνεση και υπευθυνότητα κάλεσε από τα Χανιά τον ελληνικό λαό ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Χαλέπας.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αύριο θα είναι η αρχή μιας καινούργιας εποχής. Μας περιμένουν προκλήσεις και κίνδυνοι. Οι ημέρες που θα περάσομε θα είναι δύσκολες».

12:10Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Στ. Θεοδωράκης: Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού να μην καρποφορήσει

«Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού που έριξαν κάποιοι στην κοινωνία για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά οφέλη δεν θα καρποφορήσει. Ο λαός θα παραμερίσει τους άφρονες. Σε λίγες ώρες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας να διατηρήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Χαϊδάρι.

 

12:10Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Φ. Γεννηματά: Στέλνουμε ηχηρό «ναι» στην Ευρώπη με ομοψυχία

«Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο ελληνικός λαός ενωμένος ψηφίζει για τη δημοκρατία για την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε βιώσιμη συμφωνία. Στέλνουμε ηχηρό «ναι» στην Ελλάδα, την Ευρώπη, το ευρώ με ομοψυχία και ενότητα» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον Νέο Κόσμο.

 

12:10Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΕΡΤ
12:11Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας με ετοιμότητα και εγρήγορση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις. Είτε οι εξελίξεις δρομολογήσουν μνημόνιο είτε ρήξη» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΕΡΤ
12:11Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου.

ΕΡΤ
12:11Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωσξη του Στ. Θεοδωράκη.

ΕΡΤ
12:11Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση της Φ. Γεννηματά.

ΕΡΤ
12:12Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

REUTERS/MARKO DJURICA
12:13Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
12:15Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Ψηφίζει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

12:18Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Μια γυναίκα διαβάζει βιβλίο που αναφέρεται στην κρίση στην Ευρωζώνη, σε καφετέρια του Καστελόριζου. 

REUTERS/CATHAL MCNAUGHTON
12:20Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Κοινό νόμισμα και δημοκρατία συμβιώνουν

«Οι τεράστιες αποτυχίες του Eurogroup οδήγησαν σε τελεσίγραφα για τα οποία δεν είχε καμία γνώμη ο λαός. Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο. Ιερή στιγμή, δινει την ελπιδα στην Ευρωπη πως κοινο νόμισμα και δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

12:24Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Γ. Βαρουφάκη.

ΕΡΤ
12:25Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

12:27Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου.

ΕΡΤ
12:29Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12:49Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Τ. Κουίκ: Ψήφισα για μία Ελλάδα στην Ευρώπη και το ευρώ

«Σήμερα ψήφισα για μία Ελλάδα στην Ευρώπη και στο ευρώ, όπως οφείλει να είναι. Των λαών, εθνών, αλληλεγγύης που διακήρυττε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ισοτιμίας που διακήρυττε ο Ζισκάρ Ντ Εστέν. Σήμερα είπα όχι στην Ευρώπη της λογικής Σόιμπλε, που μέσα σε όλα στοχεύει στην ισοπέδωση όλου του πλούτου της πατρίδας μου, από τον Τουρισμό μέχρι την πρωτογενή παραγωγή» δήλωσε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κομοτηνή.

«Αύριο, αυτή η κυβέρνηση, με πρώτο - πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, θα πάει στις Βρυξέλλες για να κλείσει την συμφωνία, σεβόμενος, αν αυτή είναι η λαϊκή εντολή, απόλυτα και το ΝΑΙ. Οι άλλοι θα σεβαστούν το ΟΧΙ, την απόφαση των Ελλήνων για ΟΧΙ και να στηρίξουν την επίτευξη συμφωνίας μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής οικογένειας; Αυτό πάει και στους ευρωπαίους ηγέτες που οφείλουν να σεβαστούν την ελληνική δημοκρατία, την Ευρώπη του Σουμάν και τις διακηρύξεις του ΟΗΕ» δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

12:51Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, με εξαίρεση την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Στο μεταξύ, με μικρή καθυστέρηση έφθασε ο δικαστικός αντιπρόσωπος στην κοινότητα Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, διότι υπήρχε πρόβλημα στη μετακίνησή του. Τελικά ο δικαστικός αντιπρόσωπος έφθασε αρχικά στην Ναύπακτο με αυτοκίνητο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από εκεί τον παρέλαβε αυτοκίνητο του δήμου Ναυπακτίας και τον μετέφερε στην Κλεπά.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου, καλύφθηκαν έγκαιρα οι απουσίες δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι είχαν διοριστεί σε εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας, αφού αντικαταστάθηκαν από τους αναπληρωματικούς.

Όσον αφορά στην Αχαΐα και στην Ηλεία, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά, ενώ τόσο η περιφέρεια όσο και οι δήμοι είναι σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν με έλλειψη εκλογικού υλικού.

12:52Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

REUTERS/JEAN-PAUL PELISSIER
13:03Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ψηφίζει αυτή την ώρα.

13:08Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Το δημοψήφισμα γίνεται σε όλο το δήμο έχουμε μία ηρεμία κι από κει και πέρα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μία ατμόσφαιρα σχετικής λύτρωσης για να τελειώνουμε. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πρέπει και ο Πρωθυπουργός και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί να το αντιληφθούν, να πάνε όλοι στις Βρυξέλλες μαζί. Να αντιληφθούν και στις Βρυξέλλες ότι χρειάζεται μία βιώσιμη συμφωνία που θα μας οδηγήσει με δυσκολίες σε ένα καλύτερο μέλλον. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα να πάψει ο διχασμός. Τα κόμματα οφείλουν να σταματήσουν να καλλιεργούν την διχόνοια. Η ζωή συνεχίζεται από κει και πέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

13:18Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Σουλτς: Αν κερδίσει το «όχι» η Ελλάδα θα πρέπει να εισαγάγει άλλο νόμισμα

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εισαγάγει ένα άλλο νόμισμα αν το «όχι» κερδίσει στο δημοψήφισμα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Εξακολουθεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρώ έπειτα απ' αυτό το δημοψήφισμα; Βεβαίως, όμως αν πουν 'όχι', θα πρέπει να εισαγάγουν ένα άλλο νόμισμα μετά το δημοψήφισμα, επειδή το ευρώ δεν είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμών», δήλωσε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk που είχε ηχογραφηθεί την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα.

«Τη στιγμή που εισάγει κάποιος ένα νέο νόμισμα, βγαίνει από την Ευρωζώνη. Αυτά είναι τα στοιχεία που μου δίνουν κάποια ελπίδα ότι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει 'όχι' σήμερα».

13:20Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η δήλωση του Γ. Μπουτάρη.

ΕΡΤ
13:22Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει» αναφέρει ο Στ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

13:23Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

13:23Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

13:25Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

13:30Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Βίντεο του οικονομικού συντάκτη του Channel 4 News, Πολ Μέισον για το δημοψήφισμα.

Channel 4 News
13:31Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

13:36Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

13:38Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Το Al Jazeera για το δημοψήφισμα.

Al Jazeera English
13:55Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και στην περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα ζητεί ο Γαλλος υπουργός Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν το πλαίσιο οικονομικού συνεδρίου με θέμα «Μήπως η απασχόληση είναι η λύση;» που διεξάγεται στη νότιο Γαλλία και στην πόλη Aix -en- Provence.

«Εάν κερδίσει το "όχι" θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Μακρόν.

13:56Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η απουσία μελών από τις εφορευτικές επιτροπές, είναι το μοναδικό πρόβλημα το οποίο χρειάστηκε να επιλυθεί στο Ρέθυμνο για να κυλήσει ομαλά η διαδικασία του δημοψηφίσματος, η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα απρόσκοπτα.

Οι πολίτες που καλούνται να πουν το Ναι ή το Όχι στην ερώτηση του δημοψηφίσματος, διαπιστώνουν, όπως αρκετοί δήλωσαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, μία σοβαρότητα και χωρίς εντάσεις διαδικασία. Τα 195 εκλογικά τμήματα που υποδέχονται τους 70.854 εκλογείς, λειτουργούν χωρίς να σχηματίζονται ουρές δεδομένου ότι από το πρωί, ο κόσμος διατηρεί έναν ρυθμό στην προσέλευσή του.

Ο καλός καιρός που επικρατεί στο Ρέθυμνο, χωρίς την υπερβολική ζέστη και με το δροσερό αεράκι, βοηθάει όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ μέλος εφορευτικής επιτροπής, να έρθουν στα τμήματα και πολίτες μεγάλης ηλικίας, ενώ μέχρι αυτή την ώρα περισσότερο έχουν ψηφίσει οι μεγαλύτερες ηλικίες και όχι οι νέοι που αναμένεται να βρεθούν μπροστά στην κάλπη μετά το μεσημέρι.

Στην περιφέρεια, στα χωριά του Ρεθύμνου, οι πλατείες έχουν γεμίσει κόσμο, δεδομένου ότι έχουν φτάσει εκλογείς από την πόλη, μία ευκαιρία ακόμη για να ζωντανέψουν τα χωριά.

13:59Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

«Σήμερα, όπως γράφει μια μεγάλη γαλλική εφημερίδα «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην Αθήνα». Πράγματι, το μέλλον αυτό περνάει σήμερα μέσα από την αξιοπρέπεια του λαού μας που αρνείται τα τελεσίγραφα και κοιτάζει μπροστά, μαζί με τους λαούς της Ευρώπης – εκείνους που εκφράζουν τούτες τις μέρες την αλληλεγγύη τους στο λαό μας. Από αύριο, με ελπίδα και σκληρή δουλειά, ξεκινάμε όλοι μαζί την ανοικοδόμηση της πατρίδας και την ανάταξη της οικονομίας» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

14:00Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

14:06Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
14:12Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Υπ. Εσωτερικών: Ομαλά η διαδικασία του δημοψηφίσματος

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του δημοψηφίσματος, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρεται, «σε συνεχή επικοινωνία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκου Βούτση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαπιστώνεται ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ή πρόβλημα σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας και γενικότερα στην κοινωνική ζωή που εξελίσσεται ομαλά».

Σύμφωνα με το υπουργείο, η παρουσία και συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας ανταποκρίνεται και στο φρόνημα και τη διάθεση του ελληνικού λαού ώστε το κλίμα ηρεμίας και ομαλότητας να κυριαρχήσει μέχρι το πέρας της διαδικασίας.

14:15Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

Γ. Σταθάκης: Όλοι ενωμένοι για μία ευρωπαϊκή προοπτική

Αισιόδοξος ότι στο σημερινό δημοψήφισμα θα κερδίσει η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης.

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο σχολικό συγκρότημα του «Κουμπέ» ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό λαό, είναι η ώρα της κρίσης. Αισιοδοξούμε και προσεγγίζουμε το δημοψήφισμα με αισιοδοξία ότι θα κερδίσει σήμερα η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, η Ελλάδα που βλέπει στο μέλλον, η Ελλάδα που αφήνει πίσω της το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Η προοπτική αύριο, είναι όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για μια ευρωπαϊκή προοπτική με θετικά σημεία, αυτά για τα οποία έχουμε παλέψει και για τα οποία παλεύει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα είναι η αυριανή ημέρα ο κ. Σταθάκης είπε ότι «με το "Όχι" έχει γίνει σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μια γρήγορη συμφωνία. Συμφωνία επωφελή και για τις δύο πλευρές, σαφώς βελτιωμένη με το ό,τι υπήρχε στο τραπέζι μέχρι χθες, πολύ γρήγορα και εντός της εβδομάδας».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  » 

Γράψτε το δικό σας σχόλιο

Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά.
Απομένουν 3000 χαρακτήρες.

Διατηρήστε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Τα σχόλια σας θα δημοσιευτούν εφόσον το περιεχόμενο τους συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης.

Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία και greeklish.

Στατιστικά

  • Συνολικός αριθμός σχολίων: 2718
  • Δημοσιευμένα σχόλια: 2635
  • Απορριφθέντα σχόλια: 79
    • Κεφαλαία γράμματα33
    • Διπλή Καταχώρηση13
    • Υποβάθμιση διαλόγου11
    • Υβριστικό Μήνυμα11
    • Παρενόχληση άλλων χρηστών3
    • Εκτός Θέματος3
    • Διάδοση ανεπιβεβαίωτων φημών για τρίτους2
    • Όχι στα ελληνικά2
    • Συκοφαντικό Μήνυμα1
  • Σε αναμονή προς δημοσίευση: 4

Δημοφιλή