LIVE BLOG: Λουκέτο στην ΕΡΤ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 00:00
Updated:11/06/2013 18:19

Πηγη: EBU

Συνεχής ενημέρωση για την ΕΡΤ και τις πολιτικές εξελίξεις

18:19Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Λουκέτο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου

 Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Όπως είπε, στη θέση της θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, όχι κρατικός, που θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο.

18:20Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

NAFTEMPORIKI.GR
18:22Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Π. Σκουρλέτης: Δήλωση ακραίου αυταρχισμού από την κυβέρνηση

18:22Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει προσωρινό ή όχι λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί μείζον πραξικόπημα, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

NAFTEMPORIKI.GR
18:29Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει

Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΕΡΤ Α.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα,  να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης,  με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί.
Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας  πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων.   
Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».
 

18:35Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κόσμος συρρέει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

NAFTEMPORIKI.GR
18:36Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Aκούστε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

18:38Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Με μια σκληρή δήλωση αντέδρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χαρακτήρισε τον κ. Κεδίκογλου πρωτοπαλίκαρο της τροϊκανής διεθνούς αλητείας και προανήγγειλε στάση εργασίας στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

18:43Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Π. Σκουρλέτης: Δήλωση ακραίου αυταρχισμού

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

«Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους.
Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας».

18:44Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

18:46Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Μαζική συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ  βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πρόσθεσε.

18:47Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΣΕΕ: Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης , που μονομερώς αποφασίζει  και επιβάλλει το κλείσιμό της. Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου,  προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

18:50Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

18:56Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ανακρίβειες και προσβολές από τον Σίμο Κεδίκογλου

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης για τα ΜΜΕ των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Πριν από λίγο, μέσα από το κτίριο της ΕΡΤ όπου βρισκόμουν, κοντά στους εργαζόμενους, παρακολούθησα το ραδιοτηλεοπτικό «διάγγελμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμωνα Κεδίκογλου. Πρόκειται για το δημοσιογράφο που έχει περάσει και εκείνος, ωφελημένος τα μέγιστα, από την ΕΡΤ. 
Το περιεχόμενο των όσων είπε ήταν γεμάτο από αναλήθειες, από ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.Ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις που έχω ήδη κάνει για το θέμα της ΕΡΤ.Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με τον κ. Σίμωνα Κεδίκογλου όταν το θέμα έρθει και στη Βουλή».

 

18:59Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: «Νιώθω οργή και αγανάκτηση για την υποκρισία των κυβερνητικών εταίρων και την αναλγησία της κυβέρνησης. Οδηγούνται στην εξαθλίωση τα προπύργια της ελεύθερης επικοινωνίας».

19:01Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμης.

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
19:04Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ αποτελείται σήμερα από :

  • 5 τηλεοπτικά κανάλια ( ΕΤ1, ΝΕΤ,ΕΤ3, ERTworld και ERT HD)
  • 7 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Πέμπτο Πρόγραμμα – Φωνή της Ελλάδος),
  • 3 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη ( 95,8 , 102 και Τρίτο)
  • 19 Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα
  • Μουσικά Σύνολα ( Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία)
  • Εκδόσεις ( περιοδικό Ραδιοτηλεόραση)
  • Διαδικτυακό τόπο www.ert.gr
  • Ψηφιακό Αρχείο ( www.ert-archives.gr)
  • web tv ( www.ert.gr/webtv)
  • 2.324 εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό και
  • 792 εργαζόμενοι ως έκτακτο προσωπικό
19:05Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ηλ. Μόσιαλος: «Διαφωνώ απολύτως με τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Η "λύση" που σήμερα προκρίνεται  - και που αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει - ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει»

19:06Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Στις 19.30 αναμένεται να μεταβεί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

19:11Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου. Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
19:20Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) αποφάσισε την κήρυξη 6ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για σήμερα Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 από ώρα 19:00 έως 01:00 της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα όλης της χώρας, αντιδρώντας στο παράνομο κλείσιμο της ΕΡΤ.

19:25Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, πριν από λίγο

NAFTEMPORIKI.GR
19:35Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

«Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή».
 

19:37Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Μανώλης Γλέζος: «Θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή»

Μανώλης Γλέζος: «Θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή. Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του λαού να ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η ανάσα στην ενημέρωση».

19:40Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΟΣΠΕΡΤ: Αντισυνταγματική απόφαση

«Με τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, της τρόικας και της υποταγής θέλει να κλείσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ως πρώτη ΔΕΚΟ στην οποία εφαρμόζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το δικαίωμα απόφασης σε κάθε υπουργό να εξαγγείλει «ακαριαίο θάνατο» δημοσίων επιχειρήσεων, θυσιάζοντας κοινωνικό έργο κι εργαζομένους στο βωμό του κέρδους των ιδιωτικών συμφερόντων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της.

19:50Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Ζητεί άμεση συνάντηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

19:50Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Πραξικόπημα το κλείσιμο της ΕΡΤ

Πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

19:52Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος, από το προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή. «Θέλουν να επιβάλουν τη σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καταλύσει το «ιερό δικαίωμα της πληροφόρησης. «Η ΕΡΤ εκφράζει τη βούληση του λαού να ενημερώνεται για ό,τι συμβαίνει. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την ανάσα στην ενημέρωση», πρόσθεσε.

NAFTEMPORIKI.GR
19:55Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Δεν έχουν το δικαίωμα να διακόψουν το σήμα που εκπέμπει η δημόσια συχνότητα. Αν το κάνουν θα έχουν να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη

20:00Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας φτάνει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

NAFTEMPORIKI.GR
20:04Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ αναδεικνύει το τραγικό αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και μετατρέπει το success story του κ. Σαμαρά σε… freak show!», δήλωσε ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

20:12Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κόσμος συγκεντρωμένος έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
20:26Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

20:27Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο Τετάρτη 12/6 στις 2.00 μμ. (Ιπποκράτους 22)

20:31Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αίθουσα σύνταξης ΕΡΤ, πριν από λίγο

NAFTEMPORIKI.GR
20:32Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

20:35Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

20:37Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Συγκλονισμένη» η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

 Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «πληροφορήθηκε συγκλονισμένη την είδηση για το αιφνίδιο κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ. και την απόλυση των 2.656 υπαλλήλων της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και μουσικοί που στελεχώνουν επαξίως τα Μουσικά Συνόλα. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, διεκόπη η αποψινή δοκιμή που είχε προγραμματιστεί εν’όψει της συναυλίας στο Ηρώδειο, η οποία θα δοθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, με το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι, στο οποίο πρόκειται να συμμετασχει και η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. και σύσσωμη η Ορχήστρα μαζί με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Βασίλη Χριστόπουλο, μετέβησαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους».

20:45Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με δηλώσεις του από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ
20:47Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Όλα όσα περιλαμβάνονται στις δύο σημερινές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ τα εννοεί απολύτως και θα τα τηρήσει κατά κεραία. Θα κάνει μεγάλο πολιτικό λάθος όποιος υποτιμήσει αυτά που λέμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε αποψινή σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

20:52Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΕΣΗΕΜ-Θ: Πρωτοφανής ενέργεια η απόφαση για την ΕΡΤ

Πρωτοφανή ενέργεια, χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά «να καταστήσει την Ελλάδα μέσα σε μια μέρα τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που δεν θα έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση». Παράλληλα η Ένωση κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι, συνδυάζοντας κυνισμό και λαϊκισμό, αποδοκίμασε τακτικές που ο ίδιος και η κυβέρνηση Σαμαρά προώθησαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως οι «χρυσές» προσλήψεις προσωπικού ειδικών θέσεων και οι εξωτερικές παραγωγές.

20:54Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Γ. Σγουρός: Επέλεξαν την τακτική του ξαφνικού θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους

Η τακτική του ξαφνικού θανάτου που επέλεξε η κυβέρνηση για χιλιάδες εργαζομένους, έρχεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές του διαλόγου και της ελεύθερης έκφρασης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να προστατευθεί με κάθε τρόπο το πολύτιμο ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ.

20:56Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της τρόικας και είναι έτοιμη να υλοποιήσει χωρίς καμία αντίσταση, όπως όλα δείχνουν, τις απαιτήσεις της, κλείνοντας την ΕΡΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

21:01Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

NAFTEMPORIKI.GR
21:02Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος μιλάει στους εργαζόμενους της ΕΡΤ κατά την επίσκεψη στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή,

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
21:13Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ αύριο Τετάρτη στις 2.00 μ.μ. 

21:13Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Έρχεται η σειρά κάθε Έλληνα, αν δεν έχει ήδη έρθει, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε σχόλιό του στο twitter σημειώνοντας πως «2.500 οικογένειες και η δημόσια τηλεόραση βρέθηκαν στο βωμό του φιάσκου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΟΠΑΠ».

 

21:14Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το κτήριο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη την ώρα της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, με αίτημα να ριχτεί άπλετο φως στην ιστορία απαγωγής του 26χρονου Τούρκου αντικαθεστωτικού Μπουλούτ Γιαϊλά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
21:25Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κρίτων Αρσένης: Ή θα μπει τέλος τώρα ή ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή

«ΕΡΤ, νερό, σχολεία. Είναι καιρός να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα η ΕΡΤ κλείνει, σε λίγο 4 σχολεία της Θεσσαλονίκης πωλούνται, μαζί με το νερό της Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Δεν είναι η τρόικα των δανειστών που τα επιβάλλει, αλλά η τρόικα των επιχειρηματιών. Ή θα μπει τέλος τώρα ή ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή» δήλωσε ο παραιτηθείς από το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

 

21:45Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αυξάνεται ο αριθμός των συγκεντρωμένων στο προαύλιο της ΕΡΤ, μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμό της.

NAFTEMPORIKI.GR
21:47Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αδιανόητο να σιγήσει η φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

21:49Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΤ3 στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

21:50Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φ. Γεννηματά: Εκφράζουμε απόλυτη διαφωνία με όλο το χειρισμό του θέματος και με την επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ ζητεί την άμεση ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

21:58Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Φ. Κουβέλη αύριο Τετάρτη το πρωί με την ΠΟΣΠΕΡΤ

22:03Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί

Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι, ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.

22:09Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πεντάλεπτη στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στην ΕΡΤ. Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ θα αποφασίσουν για τους τρόπους με τους οποίους θα εκδηλώσουν και τις επόμενες ημέρες την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

22:19Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αυξάνεται ο αριθμός των συγκεντρωμένων στο προαύλιο της ΕΡΤ, μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κλείσιμό της.

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
22:28Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Την αντίθεσή του στην κατάργηση της ΕΡΤ, εκφράζει με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος αναφέρει ότι η ομογένεια πληροφορήθηκε το ξαφνικό αυτό γεγονός, με «αισθήματα λύπης και απογοήτευσης».

22:34Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Εργαζόμενοι διαβάζουν την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

NAFTEMPORIKI.GR
22:36Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Απ. Κακλαμάνης: «Αυτή η μέρα μπορεί ν’ αποβεί αποφράδα για την πατρίδα μας. Για ό,τι ακολουθήσει εις βάρος της κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας, η ευθύνη βαρύνει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, που, αγνοώντας τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, έλαβαν μια απόφαση απαράδεκτη και επικίνδυνη για την ίδια την κοινωνική συνοχή και τη Δημοκρατία μας. Οφείλουν να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να την ανακαλέσουν».

1 2 3 4 5 6 7 8