LIVE: Παγκόσμια καταδίκη για τη σφαγή στη Μπούτσα

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 07:00
Updated:24/02/2022 07:14
REUTERS/STRINGER

Τον αποτροπιασμό της εκφράζει η διεθνής κοινότητα για τους θανάτους αμάχων που η Ουκρανία καταγγέλει ότι διέπραξαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή. Η Γερμανία καταδικάζει το «τρομερό έγκλημα πολέμου». Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αφόρητες» τις εικόνες από την πόλη. Ο πρωθυπουργός της Βρετανία Μπόρος Τζόνσον δήλωσε ότι οι «απεχθείς επιθέσεις» αποτελούν απόδειξη εγκλημάτων πολέμου. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε τις σκηνές με πτώματα στο δρόμο ως «γροθιά στο στομάχι». «Εγκλήματα πολέμου» καταγγέλει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη. Η Ρωσία πάντως υποστηρίζει ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα είναι «άλλη μια προβοκάτσια». Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

07:14Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ξεκίνησε ο πόλεμος - «Οι περιστάσεις απαιτούσαν αποφασιστική δράση» είπε ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίρ Πούτιν με διάγγελμά  του ανακοίνωσε ότι αποφάσισε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς, μετεδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Στην ομιλία που μεταδόθηκε στη ρωσική εθνική τηλεόραση, ο Πούτιν προέτρεψε τις ουκρανικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτι τους, λέγοντας ότι όλη η ευθύνη για πιθανή αιματοχυσία θα βαρύνει αποκλειστικά τη συνείδηση ​​της ουκρανικής κυβέρνησης. Αλλά πρόσθεσε: «Τα σχέδιά μας δεν είναι να καταλάβουμε την Ουκρανία, δεν σκοπεύουμε να επιβληθούμε σε κανέναν».

«Οι περιστάσεις απαιτούν να λάβουμε αποφασιστική και άμεση δράση. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειαςΑπό αυτή την άποψη, σύμφωνα με το άρθρο 51, Μέρος 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, με την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις συνθήκες φιλίας

07:15Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Το Κίεβο δεν άκουσε τις εκκλήσεις να σταματήσει τις προκλήσεις κατά των δύο λαϊκών δημοκρατιών DPR και LPR», δήλωσε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέντσια, θέλοντας να δικαιολογήσει τη ρωσική επίθεση. «Μπορώ να δηλώσω με λύπη ότι τα μηνύματα μας προς το Κίεβο σχετικά με την ανάγκη να σταματήσουν οι προκλήσεις κατά των LPR και DPR δεν ακούστηκαν», είπε ο Νεμπέντσια.

07:16Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ισχυρές εκρήξεις σε πολλές ουκρανικές πόλεις

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν  «νωρίς  το πρωί, μετά τις 5:00 (ώρα Ελλάδας) στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Επίσης όπως αναφέρει το πρακτορείο UNIAN  εκρήξεις ακούγονται σε  Κίεβο, Κραματόρσκ, Οδησσό, Χάρκοβο και το Μπερντιγιάνσκ ,

«Στο μεταξύ, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις και πυροβολισμούς κοντά στο αεροδρόμιο Μπόρισπιλ» ανέφερε το πρακτορείο.
Νωρίτερα,και  η ανταποκρίτρια του CNN από το Χάρκοβο, Κλαρίσα Γουάρντ, ανέφερε ότι άκουσε μια σειρά από εκρήξεις.

07:19Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε» να εξαπολύσει «έναν πόλεμο εκ προμελέτης» εναντίον της Ουκρανίας. Καταδικάζοντας την «αδικαιολόγητη επίθεση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι ο πόλεμος αυτός θα φέρει «καταστροφικά δεινά και απώλειες ανθρωπίνων ζωών».

 

07:20Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Στα 100 δολάρια το πετρέλαιο για πρώτη φορά από το 2014

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «πυροβόλησε» και τις αγορές. Φωτιά μπήκε στις τιμές ενέργειας, με την τιμή του μπρεντ να απογειώνεται 4%, φτάνοντας για πρώτη φορά απότ το 2014 τα 100 δολάρια το βαρέλι.  

Την ίδια ώρα οι αγορές μετοχών αιμορραγούν. Οι απώλειες στην Ασία ξεπερνούν το 3%. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

07:28Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αυτονομιστές στο Ντόνετσκ: Αρχίζουν επιθέσεις κατά του Ουκρανικού στρατού
Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντόνετσκ ανακοίνωσαν οτι ξεκινούν μαζικές επιθέσεις εναντίον του ουκρανικού στρατού.
 

07:31Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Επικοινωνία Μπάιντεν- Ζελένσκι
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ο πρόεδρος Ζελένσκι επικοινώνησε μαζί μου απόψε και μόλις ολοκληρώσαμε την ομιλία μας. Καταδίκασα αυτήν την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Τον ενημέρωσα για τα βήματα που κάνουμε για να συγκεντρώσουμε διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένου του αποψινού στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Αύριο, θα συναντηθώ με τους ηγέτες των G7 και οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό», είπε επίσης. 

07:32Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αυτοκίνητα φεύγουν από το κέντρο του Κιέβου νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
07:34Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Θα απομακρυθνεί από το Κίεβο ο Ουκρανός πρόεδρος;

Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται επίσης να μίλησαν με την ομάδα του Ζελένσκι για πιθανή μετακίνηση του προέδρου από την πρωτεύουσα, εάν υπάρξει ρωσική εισβολή στο Κίεβο. Ο Ζελένσκι έχει δηλώσει μέχρι στιγμής ότι σχεδιάζει να παραμείνει στη χώρα του. 

Ωστόσο, οι πληροφορίες υποδηλώνουν ότι ένας από τους κύριους στόχους της Ρωσίας είναι να αντικαταστήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Ζελένσκι με ένα καθεστώς μαριονέτας υπό την επιρροή της Μόσχας, κάτι που δυνητικά καθιστά τον Ζελένσκι και το υπουργικό του συμβούλιο ιδιαίτερα πολύτιμους στόχους για σύλληψη ή επίθεση, αναφέρει το CNBC. 

07:39Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία

Στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα που είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα.  Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πυραυλικές επιθέσεις σε υποδομές της Ουκρανίας και στους ουκρανούς συνοριοφύλακες, με τις εκρήξεις να ακούγονται σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα. 

Ο Ζελένσκι στο διάγγελμά του προς τον ουκρναικό λαό μετά τις εξελίξεις στη χώρα κάλεσε τους Ουκρανούς να μείνουν σπίτι και να παραμείνουν ήρεμοι.  «Ο στρατός λειτουργεί. Θα είμαι μαζί σας όλη την ώρα. Μείνετε δυνατοί. Θα κερδίσουμε γιατί είμαστε η Ουκρανία. Δόξα στην Ουκρανία», είπε.  Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα τελεί υπό στρατιωτικό νόμο σε όλα τα εδάφη του κράτους. 

07:40Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ria Novosti: Μάχες στο Ντονέτσκ

Μάχες διεξάγονται σε όλη τη «γραμμή επαφής» με τα ουκρανικά στρατεύματα, δήλωσε ο  εκπρόσωπος της Πολιτοφυλακής των ρωσόφωνων αυτονομιστών, Έντουαρντ Μπασούριν, στο πρακτορείο Ria Novosti. «O Μπασούριν κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιωτικούς να καταθέσουν τα όπλα», μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο.

07:46Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δίπλωματικές πηγές: Λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιστρέφει εκτάκτως από την Αφρική στην Αθήνα.
 

07:51Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το ρούβλι υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό καταγράφοντας απώλειες 5,77 %, στα 86,1198 δολάρια. Το χρηματιστήριο της Μόσχας ανέστειλε όλες τις συναλλαγές.

07:54Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Φωτογραφία που δόθηκε από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου φαίνεται να δείχνει μια έκρηξη στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο, νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Γραφείο Προέδρου της Ουκρανίας
07:57Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κίεβο: Ηχούν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής

Αναφορές για εκρήξεις από το Κίεβο μεταδίδουν τοπικά πρακτορεία, τα οποία κάνουν επίσης λόγο για σειρήνες αεροπορικών επιδρομών και επιθέσεις με ρουκέτες σε ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη σε αεροδρόμιο έξω από την πόλη. Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους σε πολλές ουκρανικές πόλεις και αποβίβασαν στρατεύματα στη νότια ακτή της την Πέμπτη, αναφέρουν αξιωματούχοι και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην ησυχία της ουκρανικής πρωτεύουσας του Κιέβου. 

Υπάρχουν ακόμα αναφορές για επίθεση κοντά στο κεντρικό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

07:58Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Νωρίτερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι δεν επλήγησαν πόλεις της Ουκρανίας με πυρά πυροβολικού. 

«Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν προκαλούν κανένα πλήγμα με πυραύλους ή πυρά πυροβολικού στις πόλεις της Ουκρανίας, ανέφερε στο RIA Novosti εκπρόσωπος του  ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

08:00Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

CNN: Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Λβίβ

08:01Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Φον ντερ Λάιεν: Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα θεωρήσει υπεύθυνη τη Μόσχα» για την «αδικαιολόγητη» επίθεση στην Ουκρανία, όπως είπε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία και στις αθώες, γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φόβο για τη ζωή τους», έγραψε στο Twitter.  «Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

08:01Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο δήμαρχος του Χάρκοβο  προειδοποιεί τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

«Παρακαλώ μην εγκαταλείπετε τα σπίτια σας σήμερα. Λόγω της περίπλοκης κατάστασης, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και άλλα ιδρύματα δεν λειτουργούν σήμερα — μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ σε ανάρτηση στο Facebook το πρωί της Πέμπτης.

08:03Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Λβίβ, έχουν ηχήσει σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ωστόσο, φαίνεται να επικρατεί «εξαιρετικά ήρεμη» διάθεση στο έδαφος, σύμφωνα με δημοσιογράφους του CNN στην περιοχή. 

08:09Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Γενική απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή Λουχάνσκ

Οι Ουκρανικές αρχές διέταξαν την απομάκρυνση  των κατοίκων της περιοχής Λουχάνσκ, λόγω της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. 

Ο Σερχι Γκαιντάι, πρόεδρος της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Λουχάνσκ, έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook.

«Συνιστούμε στους κατοίκους της περιοχής του Λουχάνσκ να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων χρησιμοποιούν τα δικά  τους μέσα  και κινούνται προς την κατεύθυνση της πόλης Ντνίπρο. Ταυτόχρονα, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν  μόνοι τους, οργανώνεται εκκένωση από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς: Lisichansk, Rubizhnoye, Svatovo. Το σημείο συνάντησης είναι στους ενδεικνυόμενους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, παραμείνετε ψύχραιμοι και ακούστε τις οδηγίες των εκπροσώπων των αρχών, της Εθνικής Αστυνομίας και της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης». 
 

08:14Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook. Διαψεύδει η Μόσχα. 

08:16Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

CNN: Επίθεση και από την Λευκορωσία

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει αναφορές εισβολής στρατευμάτων από τη Λευκορωσία στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη Αμερικανός αξιωματούχος Άμυνας.  Δεν ήταν σαφές εάν τα στρατεύματα ήταν μόνο ρωσικά ή εάν συμμετέχει στην επίθεση η Λευκορωσία, ανέφερε η πηγή. Η συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας αναφέρει ότι φρουροί δέχθηκαν επίθεση από ρωσικά στρατεύματα από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Εν τω μεταξύ, το CNN  αναφέρει ότι στρατιώτες εισέρχονται στην Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στρατιώτες πάνω από μια στήλη στρατιωτικών οχημάτων εθεάθησαν να εισέρχονται στην Ουκρανία από ένα συνοριακό πέρασμα με τη Λευκορωσία.

08:28Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε σήμερα τις «φρικιαστικές εξελίξεις στην Ουκρανία», εκτιμώντας ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ότι «επέλεξε τον δρόμο της αιματοχυσίας». «Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί μας θα αντιδράσουν με αποφασιστικό τρόπο», πρόσθεσε.

08:36Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Επικοινωνία είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

«Σταματήσετε τον Πούτιν, πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και του κόσμου αμέσως! Δημιουργία συνασπισμού κατά του Πούτιν. Άμεσες κυρώσεις, άμυνα και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία! Κλείστε τον εναέριο χώρο! Ο κόσμος πρέπει να αναγκάσει τη Ρωσία σε ειρήνη», έγραψε στη σχετική του ανάρτηση στο Twitter o Ζελένσκι.

08:39Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Πρόεδρε Πούτιν - σταματήστε τα στρατεύματά σας να επιτεθούν στην Ουκρανία. Δώσε στην ειρήνη μια ευκαιρία. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει», είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

08:47Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων, πιο σκληρών, κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προανήγγειλαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής το βράδυ στις Βρυξέλλες. 

08:51Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

08:52Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης.

REUTERS/CARLOS BARRIA
08:53Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κλείνει ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας για την πολιτική αεροπορία - Η Ρωσία αναστέλλει όλες τις πτήσεις κοντά στα σύνορα ως τις 2 Μαρτίου

09:02Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

09:08Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Στις 10:30 συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ από τον πρωθυπουργό. 

09:13Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Η Γαλλία στέκεται αλληλέγγυα με την Ουκρανία. Στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών και εργάζεται με τους εταίρους και τους συμμάχους της για τον τερματισμό του πολέμου», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στο Twitter.

09:28Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πούτιν: Είχε μαγνητοσκοπήσει νωρίτερα την κήρυξη του πολέμου;

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα είχε μαγνητοσκοπήσει το διάγγελμα με την κήρυξη πολέμου από τη Δευτέρα.

Η ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta διαπίστωσε ότι τα μεταδεδομένα στο αρχείο βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου δημιουργήθηκαν στις 7 το απόγευμα της 21ης ​​Φεβρουαρίου, σχεδόν τρεις ημέρες προτού ο Πούτιν ανακοινώσει την έναρξη της στρατιωτικής του επιχείρησης το πρωί της Πέμπτης.

Άλλες αναφορές υποδηλώνουν ότι η Novaya Gazeta μπορεί να ήταν λανθασμένη στην ανάλυση του βίντεο της ομιλίας του Πούτιν. 

09:31Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πληροφορίες για έναν νεκρό στην Ουκρανία. 

09:33Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε ξανά μετά από προσωρινή αναστολή την Πέμπτη, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 14%. - Παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας.

09:34Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Αστυνομικοί επιθεωρούν τα υπολείμματα ενός πυραύλου που έπεσε στο δρόμο στο Κίεβο

REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
09:37Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μπορέλ: Θα στηρίξουμε την Οκυρανία, θα κερδίσει 

09:46Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

09:49Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας, δήλωσαν Ουκρανοί συνοριοφύλακες.

09:58Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Το Κίεβο διαβίβασε το αίτημά του στην Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων για ρωσικά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Άγκυρα.

Βάσει συμφωνίας του 1936 η Άγκυρα ελέγχει τα στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια και μπορεί να περιορίσει τη διέλευση από αυτά πολεμικών πλοίων, αν θεωρήσει ότι απειλείται ή στη διάρκεια πολέμου.

10:02Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση σήμερα του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

10:03Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δραματικές ώρες στο Κίεβο, με χιλιάδες πολίτες να προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη. 

10:04Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

10:06Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

BORDER GUARD UKRAINE VIA REUTERS/STATE BORDER GUARD SERVICE OF UK
10:11Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Εκρηκτική άνοδος 41% στην τιμή του φυσικού αερίου. Έφτασε τα 110 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

10:20Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Έκρηξη στο Κίεβο.

EPA/MIKHAIL PALINCHAK
10:31Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Reuters/Valentin Ogirenko
10:49Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Επείγουσα ειδοποίηση προς τους Γερμανούς που βρίσκονται στην Ουκρανία, να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα, εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ασφαλή έξοδο από τη χώρα, παραμείνετε σε προστατευμένο σημείο. Επιχείρηση εκκένωσης μέσω των γερμανικών αρχών δεν είναι αυτή τη στιγμή εφικτή», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

10:59Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η Λετονία, χώρα της Βαλτικής που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., εκτίμησε ότι πρέπει να προετοιμαστεί για «ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλειά της» μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Η Λετονία είναι ασφαλής, δεν απειλούμαστε στρατιωτικά άμεσα. Ωστόσο πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενους κινδύνους για την ασφάλειά της –απρόβλεπτες προσφυγικές ροές, κυβερνοεπιθέσεις, επιθέσεις ψευδών ειδήσεων, προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

11:00Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μέτρα που θα «αποδυναμώσουν την οικονομική βάση της Ρωσίας και την ικανότητά της να εκσυγχρονιστεί», μετά τη «βάρβαρη επίθεσή» της κατά της Ουκρανίας, υποσχέθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως είπε, «θα παγώσουμε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα σταματήσουμε την πρόσβαση των ρωσικών τραπεζών στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές.»

11:04Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μιλώντας μαζί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οΎπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι τα μέτρα των 27 κρατών μελών κατά της Ρωσίας θα είναι «το πιο σκληρό πακέτο κυρώσεων που έχει εφαρμοστεί ποτέ».

Υποστήριξε επίσης ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία κατατάχθηκε στις «πιο σκοτεινές ώρες για την Ευρώπη» τα τελευταία σχεδόν 80 χρόνια. 

11:11Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διέψευσε τις αναφορές ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta. 

«Τα στρατεύματά μας δεν συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση», φέρεται να είπε ο Λουκασένκο.

11:14Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια - Έκρηξη στις τιμές ενέργειας

Σε άτακτη φυγή από το ρίσκο των μετοχών τρέπονται οι επενδυτές Μετά τα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά άνοιξαν με μεγάλες απώλειες. Ωστόσο αυτό που «καίει» περισσότερο τους πάντες είναι οι εξελίξεις στην αγορά ενέργειας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έστειλε πάνω από τα 100 δολάρια την τιμή του πετρελκαίου- για πρώτη φορά από το 2014- και απογείωσε 41% την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 στο - 2,7%. Απώλειες άνω του 3% σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Εξαιρετικά βαρύ  το κλίμα και στην Αθήνα. Στο -3,6% ο δείκτης. 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

11:16Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

«Στην ουκρανική κρίση δοκιμάζονται πολλά: Τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, η ισχύς των Συνθηκών αλλά και το ίδιο το δικαίωμα των κρατών να ζουν ελεύθερα. Όπως και απειλούνται πολλά: από τη γεωπολιτική σταθερότητα στην Ευρώπη μέχρι τη διεθνή ενεργειακή ισορροπία» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

11:16Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Από θέση αρχής η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία όλων των χωρών. Καταδικάζει ανεπιφύλακτα αναθεωρητικές ενέργειες που αντιβαίνουν σε αυτές τις αξίες. Και πολύ περισσότερο καταδικάζει την ωμή βία.

11:17Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Συντονιζόμαστε με τους εταίρους μας ώστε η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή, αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας.

11:17Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Νεκροί 50 Ρώσοι στρατιώτες, λέει η Ουκρανία
Ο στρατός της Ουκρανίας αναφέρει ότι περίπου 50 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι πολεμικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν εν μέσω μαχών στα ανατολικά της χώρας, αναφέρει το Aljazeera.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε διαψεύσει ότι καταστράφηκαν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη στην Ουκρανία.

11:18Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Απαιτείται πανευρωπαϊκή λύση στο θέμα των ενεργειακών ανατιμήσεων. Και αυτό μπορεί να σημαίνει μέχρι και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την αντιμετώπιση των ενεργειακών ανατιμήσεων, όσο αυτές διαρκούν.

11:25Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  »