Ανοδος του δολαρίου έναντι γιέν και ευρώ

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2004 07:52

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται το δολάριο έναντι του γιέν στην Ασία, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, καθώς εκτιμάται ότι η έκθεση αναφορικά με την απασχόληση στις ΗΠΑ, θα δείξει ότι οι αιτήσεις για εργασία μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ετών, αυξάνοντας τις πιθανότητες για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού από τη Federal Reserve.

Χθες το αμερικανικό νόμισμα έκανε το μεγαλύτερο ράλι έναντι του γιέν μετά από τον Ιούλιο του 2002 και έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά την ανακοίνωση για τις τιμές καταναλωτή, οι οποίες αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε τέσσερις μήνες.

«Οι εκτιμήσεις ότι η Fed θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, οδηγούν το δολάριο σε υψηλά επίπεδα και αυτό φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει τώρα», ανέφερε ο Tim Mazanec, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος με την Investors Bank & Trust στη Βοστώνη.

Το αμερικανικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε φθάνοντας στα 108,88 γιέν στις 12:47' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 108,62 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, ενώ άγγιξε τα 109,25 γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 16 Μαρτίου.

Εναντι του ευρώ το δολάριο σημείωσε άνοδο φθάνοντας στο 1,1928 από 1,1960 δολ. Χθες έφθασε στο 1,1867 έναντι του ευρώ και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Νοεμβρίου.

Οι αιτήσεις για εργασία στις ΗΠΑ μειώθηκαν στις 328.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Απριλίου, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2001, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τμήματος απασχόλησης στην Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα