Αναθεωρούνται οι κανόνες αφερεγγυότητας

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ζητούν προσωρινή αναστολή κατασχέσεων ώστε να καταρτίσουν σχέδιο αναδιάρθρωσης
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 08:05
UPD:12:21
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»

Παρέμβαση στα εθνικά πτωχευτικά δίκαια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιχειρει η Κομισιόν καθώς χθες απηύθυνε συστάσεις στα κράτη- μέλη να αναθεωρήσουν τους κανόνες αφερεγγυότητας και να δώσουν έτσι τη δυνατότητα στις βιώσιμες επιχειρήσεις μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και στη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Μεταξύ των σημαντικών μέτρων που προτείνονται είναι να δίνεται στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η ευχέρεια να ζητήσουν προσωρινή αναστολή διαδικασίας αναγκαστικών εκτελέσεων από πιστωτές έως και τέσσερις μήνες -η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται χωρίς όμως να υπερβαίνει το διάστημα των 12 μηνών- προκειμένου να καταρτίσουν ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η Επιτροπή ζητεί από τις χώρες οι προτάσεις της να τεθούν σε εφαρμογή μέσα σε 12 μήνες. Κάθε χρόνο 200.000 επιχειρήσεις σε όλη την ΕΕ βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο πτώχευσης και 1,7 εκατομμύρια πολίτες χάνουν τη δουλειά τους.

Σε μια πρώτη αποτίμηση οι νέοι κανόνες θεωρούνται είναι διπλά επωφελεις καθώς διευκολύνουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις να παραμένουν σε λειτουργία και, δημιουργούν και ένα καλύτερο περιβάλλον για τους πιστωτές.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική».

Προτεινόμενα για εσάς