Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 21:27

Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα η Fed

Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας η Fed, αν και διαπίστωσε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει χάσει μέρος της δυναμικής της. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί μελλοντικά να προχωρήσει σε νέες αγορές ομολόγων. Απογοήτευση στη Wall Street.

Δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα με στόχο την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας η Fed, αν και διαπίστωσε πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει χάσει μέρος της δυναμικής της. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί μελλοντικά να προχωρήσει σε νέες αγορές ομολόγων.

Μετά τη συνεδρίασή της, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση πως η οικονομία «έχει ρίξει τους ρυθμούς με τους οποίους ανακάμπτει» και επαναλαμβάνει τα περί χαμηλού ρυθμού προόδου στη μείωση της ανεργίας (8,2%).

Η Fed απογοήτευσε τις αγορές καθώς δεν ανακοίνωσε ούτε την παράταση της δέσμευσής της για επιτόκια κοντά στο μηδέν για περισσότερο καιρό από τα τέλη του 2014.

Η απογοήτευση αυτή αποτυπώθηκε στους χρηματιστηριακούς δείκτες στη Wall Street. Μετά τις ανακοινώσεις, ο Dow Jones σημείωνε πτώση 0,27% στις 12.973,86 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 υποχωρούσε κατά 0,30% στις 1.375,14 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,59% στις 2.922,24 μονάδες.

Ορισμένοι ανέμεναν πως η Fed θα ανακοίνωνε νέα μέτρα στην αποψινή της συνεδρίαση, άλλοι όμως εκτιμούσαν πως αυτό θα γίνει μετά τη σύσκεψη του Σεπτεμβρίου.