Die Welt: Αναπότρεπτη η καθοδική πορεία της Ελλάδας

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 18:39
UPD:18:54

A- A A+

«Αναπότρεπτη η καθοδική πορεία της Ελλάδας», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt του Βερολίνου, στο οποίο γίνεται μια ανασκόπηση της ελληνικής κρίσης τον τελευταίο χρόνο.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την περσινή ρήση του κ. Παπανδρέου ότι ''δεν προτίθεται'' η Ελλάδα να δανειστεί ούτε ένα σεντ από τους Γερμανούς φορολογούμενους, κατόπιν αναφέρεται στην ευρωβοήθεια, στις επιτυχίες της κυβέρνησης όσον αφορά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στα προβλήματα ιδιωτικοποίησης και επιβολής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και καταλήγει:

«Ένας στους τρεις Έλληνες καταναλώνει τις αποταμιεύσεις του για να τα φέρει βόλτα. Ήδη τον Οκτώβριο η ανεργία άγγιζε το 13,5% και όπως φαίνεται η κατάσταση στην αγορά εργασίας επιδεινώνεται συνεχώς. Η καθοδική πορεία δεν έχει ανακοπεί.

Στα μέσα Φεβρουαρίου η ΕΤΕ δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της, η οποία προβλέπει και νέα συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ ασκεί κριτική στο γεγονός ότι ακόμη δεν άρχισαν καν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τονίζει πως δεν υφίσταται μέχρι τώρα καμία ουσιαστική βελτίωση στον κρατικό μηχανισμό.

Ένα πρόγραμμα μαζικών απολύσεων θα προκαλούσε όμως σοβαρές συγκρούσεις της κυβέρνησης με τους ψηφοφόρους της».

Πηγή: Deutsche Welle

Προτεινόμενα για εσάς