Τιτάν: Μείωση κερδών - κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 18:02
UPD:18:06

A- A A+

Μειωμένα κατά 46,2% καθαρά κέρδη, ύψους 52,9 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο όμιλος Τιτάν στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 838,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 18,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) μειώθηκαν κατά 15,5% και διαμορφώθηκαν στα 219,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων το εννεάμηνο οφείλεται, κυρίως, στη ραγδαία πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στην καθήλωση της αγοράς των ΗΠΑ σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς και στην κόπωση, που παρουσίασε η αγορά της Αιγύπτου, το τρίτο τρίμηνο του έτους. Αρνητική ήταν και η επίδραση του ενεργειακού κόστους στο κόστος παραγωγής, λόγω της ανοδικής πορείας των τιμών των στερεών και υγρών καυσίμων. Ωστόσο, η υψηλότερη συνεισφορά των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας επηρέασαν θετικά τα αποτελέσματα του ομίλου.

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 2,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 88%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη μεγάλη ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στα 169,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 40,8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 45,7 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 33,6%.

Προτεινόμενα για εσάς