ΔΕΗ: Προσφορά για την κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων στην ΠΓΔΜ

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 13:13

Προσφορά για την κατασκευή των υδροηλεκτρικών εργοστασίων Τσέμπρεν και Γκάλιστε στον ποταμό Τσρνα της ΠΓΔΜ υπέβαλε η ΔΕΗ.

A- A A+

Προσφορά για την κατασκευή των υδροηλεκτρικών εργοστασίων Τσέμπρεν και Γκάλιστε στον ποταμό Τσρνα της ΠΓΔΜ υπέβαλε η ΔΕΗ.

Από τις 10 ξένες εταιρείες και κοινοπρακτικά σχήματα που προεπελέγησαν για την τελική φάση του διαγωνισμού, μόνο δύο εταιρείες υπέβαλαν τελικά προσφορές: η ΔΕΗ και η κινεζική CWE.

Αρχικές αναφορές προσδιόριζαν την επένδυση για την κατασκευή των δύο εργοστασίων στα 600-700 εκατ. ευρώ περίπου. Ο επενδυτής που θα επιλεγεί θα συμμετάσχει σε κοινοπρακτικό σχήμα με την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΠΓΔΜ, την ELEM.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των προσφορών για το διαγωνισμό κατασκευής των υδροηλεκτρικών εργοστασίων, Γιάσνα Νταβίντοβιτς, από το άνοιγμα των προσφορών προκύπτει ότι η ΔΕΗ προσφέρει ποσοστό 28% των μελλοντικών μετοχών στην ELEM, ενώ η κινεζική εταιρεία προσφέρει 40,5%.

Η κ. Νταβίντοβιτς πρόσθεσε ότι εφόσον επιλεγεί ανάδοχος, οι εργασίες του έργου θα ξεκινήσουν σε ενάμιση χρόνο. Η επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια του διαγωνισμού πρόκειται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των δύο προσφορών μέχρι το τέλος του μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς