WSJ: Στα επίπεδα του 2007 τα μπόνους της BofA

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 09:46
A- A A+

Κοντά στα επίπεδα του 2007 θα διαμορφωθούν τα μπόνους που θα καταβάλει η Bank of America στα στελέχη της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής – τη στιγμή που η τράπεζα προσπαθεί να μειώσει τις αποχωρήσεις μετά την εξαγορά της Merrill Lynch – σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Όπως μετέδωσε το site της εφημερίδας αργά χθες, επικαλούμενο άτομα προσκείμενα στο θέμα, ορισμένοι τραπεζίτες εκτιμάται ότι θα λάβουν μπόνους ίσα με εκείνα που είχαν λάβει το 2007, ωστόσο ο συνολικός μέσος όρος αναμένεται να είναι «κάπως» χαμηλότερος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της WSJ, το 25% περίπου των αποζημιώσεων για το 2009 θα καταβληθεί σε μετρητά, ενώ το υπόλοιπο θα πληρωθεί με δόσεις σε μετρητά ή μετοχές, η αξία των οποίων θα διαφέρει με την επίδοση της εταιρείας.

Οι τραπεζίτες αναμένεται να ενημερωθούν για τα μπόνους τους στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ τα ποσά θα καταβληθούν περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι η BofA, η οποία έλαβε οικονομική ενίσχυση 45 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, μηνύθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγορούμενη ότι παραπλάνησε τους μετόχους αναφορικά με τα μπόνους που καταβλήθηκαν από τη Merrill Lynch τους τελευταίους μήνες του 2008.

Προτεινόμενα για εσάς