Διαβεβαιώσεις ΥΠΑΝ για επάρκεια φ. αερίου έως 30/1

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 15:13
UPD:15:39

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με το σημερινό μας προγραμματισμό μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει προγραμματισμός από την πλευράς της ΔΕΠΑ για καινούργια πλοία με υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρθουν στη Ρεβυθούσα» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

A- A A+

Τη διαβεβαίωση πως με το σημερινό προγραμματισμό στη χώρα μας δεν πρόκειται να υπάρξει έλλειμμα φυσικού αερίου έως τις 30 Ιανουαρίου έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο για την κρίση λόγω της ρωσο-ουρκανικής διαμάχης.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι με το σημερινό μας προγραμματισμό μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει προγραμματισμός από την πλευράς της ΔΕΠΑ για καινούργια πλοία με υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρθουν στη Ρεβυθούσα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κ. Χατζηδάκης: Κανένα πρόβλημα με το φ. αέριο έως 30/1

Κ. Χατζηδάκης: Κανένα πρόβλημα με το φ. αέριο έως 30/1

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε επίσης την ελπίδα να ξεπεραστεί η υπάρχουσα κρίση προσθέτοντας πως η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση μαζί με την ΕΕ.

Αναφερόμενος στο βουλγαρικό αίτημα για ενίσχυση από την Ελλάδα με φυσικό αέριο, σημείωσε πως θα γίνει επαφή με τη Βουλγαρία ώστε να υπάρξει συνάντηση σε επίπεδο εμπειρογνωμονών για να δούμε πώς είναι δυνατόν από κάποια δικά μας περισσεύματα να καλυφθούν κάποιες βασικές ανάγκες της Σόφιας.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε για τη ΔΕΗ ούτε για τη βιομηχανία ούτε για την οικιακή κατανάλωση.

Προτεινόμενα για εσάς