Μέτρα στήριξης της ινδικής οικονομίας

Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009 10:31
A- A A+

Μία σειρά μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας της, όπως κίνητρα για την ενίσχυση των επενδύσεων, πώληση ποσοστών κρατικών εταιρειών και τη διοχέτευση περισσότερων κεφαλαίων στις τράπεζες, εξετάζει η κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας, Πρατίμπχα Πατίλ, οι άμεσες ξένες επενδύσεις χρειάζονται ενθάρρυνση μέσω ενός κατάλληλου πλαισίου, ενώ είναι απαραίτητο επίσης να αυξηθούν οι πόροι στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα. «Προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνησή μου θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες του δημοσίου, ούτως ώστε να ισχυροποιήσει τη χρηματοοικονομική τους θέση», επεσήμανε η Πατίλ.

Η κυβέρνηση σκοπεύει ακόμα να αναπτύξει ένα σχέδιο για την πώληση μεριδίων κρατικών εταιρειών, δήλωσε η Ινδή πρόεδρος, στο πλαίσιο παρουσίασης των κυβερνητικών σχεδίων στο κοινοβούλιο της χώρας.

Σημειώνεται ότι η οικονομία της Ινδίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2003. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας, η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6% την τρέχουσα οικονομική χρήση, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου, τη στιγμή που ο μέσος όρος της προηγούμενης πενταετίας είναι στο 8,6%.

Προτεινόμενα για εσάς