Βρετανία: Νέα ύφεση φοβούνται οι επικεφαλής κλάδων

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 11:36

Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών, ¶λιστερ Ντάρλινγκ, θα συγκεντρώσει σήμερα τους τραπεζίτες προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης.

A- A A+

Μειώνεται ο αριθμός των επικεφαλής κλάδων που διακρίνουν σημάδια ανάκαμψης για τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας The Independent, καθώς κορυφώνονται οι ανησυχίες ότι η χώρα κατευθύνεται προς «διψήφια» ποσοστά ύφεσης.

Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών, ¶λιστερ Ντάρλινγκ, θα συγκεντρώσει σήμερα τους τραπεζίτες προκειμένου να τους πείσει να στηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις που δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν διαμαρτυρηθεί επαλειμμένως για τη απροθυμία των τραπεζών να τους δανειοδοτήσουν ή για την επιβολή υπέρογκων επιτοκίων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ποσοστό των διευθυντικών στελεχών που διαβλέπουν ανάκαμψη στον κλάδο τους μειώθηκε σε 33% αυτό το μήνα από 37% τον Ιούνιο, ενώ εκείνοι που δεν βλέπουν σημάδια ανάκαμψης αυξήθηκε σε 57% από 53%.

Πρόκειται για την πρώτη υποχώρηση του δείκτη «ενδείξεων ανάκαμψης» μετά τη σύστασή του το Φεβρουάριο, η οποία αναμένεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους υπουργούς που ποντάρουν σε μια σύντομη ανάκαμψη σχήματος V με σημείο εκκίνησης εντός του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς