Τρισέ: Σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009 16:31

Ο διοικητής της ΕΚΤ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων και τόνισε ότι οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης παραμένουν «ισορροπημένοι».

A- A A+

Σε έγκαιρη και σταδιακή απόσυρση των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης προτίθεται να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Δεν θα χρειαστεί να διατηρηθούν όλα τα μέτρα παροχής ρευστότητας στον ίδιο βαθμό με το παρελθόν», διεμήνυσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Νωρίτερα, τα μέλη της ΕΚΤ είχαν αποφασίσει να διατηρήσουν αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 1% το βασικό επιτόκιο στην Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα διασφαλίσει ότι τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας που έχουν ληφθεί θα αποσυρθούν έγκαιρα και σταδιακά και ότι η ρευστότητα που παρασχέθηκε έχει απορροφηθεί, προκειμένου να αντιμετωπισθεί οποιαδήποτε απειλή για τη σταθερότητα των τιμών σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο», υπογράμμισε ο Τρισέ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ο διοικητής της ΕΚΤ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων και τόνισε ότι οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης παραμένουν «ισορροπημένοι». Η οικονομία αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά το 2010, πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς