Απώλειες πάνω από 8% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008 15:09
UPD:15:15

A- A A+

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς οι επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται ορατές στα εταιρικά αποτελέσματα και την οικονομία.

Στο Λονδίνο, στις 14:36, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφωνόταν στις 3.793,96 μονάδες (-7,19%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.042,46 μονάδες (-8,11%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.150,33 μονάδες (-8,17%).

Τα χρηματιστήρια καταρρέουν. Υπάρχουν φόβοι ότι η πιστωτική κρίση έχει μεταφερθεί από τις τράπεζες στις κυβερνήσεις και υπάρχει η άποψη ότι είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χρεοκοπήσουν οι χώρες αθετώντας τις υποχρεώσεις τους, δηλώνει ο Τζιμ Γουντ-Σμιθ, επικεφαλής ερευνών της Williams de Broe.

«Παρατηρείται μια μαζική στροφή προς τα δύο νομίσματα που θεωρούνται ασφαλή, το δολάριο και το γιεν. Επικρατεί γενικός πανικός. Βρισκόμαστε σε μια αυτοτροφοδοτούμενη αμυντική αγορά που κάθε είδηση θεωρείται αρνητική», προσθέτει.

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στον κλάδο των τραπεζών με τις γαλλικές BNP Paribas και Societe Generale να υποχωρούν κατά 9,6% και 11,4% αντιστοίχως.

NAFTEMPORIKI.GR
Δ. Κεφαλάκος: Η πραγματική οικονομία αιτία της πτώσης

Η πραγματική οικονομία αποτελεί την αιτία της ελεύθερης πτώσης των χρηματιστηριακών αγορών, επισημαίνει ο διευθυντής της Ναυτεμπορικής, Διονύσης Κεφαλάκος

Επτά γαλλικές τράπεζες ζήτησαν δάνεια ύψους 5 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της κρατικής χρηματοδότησης, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής που συστήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση ως απάντηση στη χρηματοοικονομική κρίση.

Σημαντική πτώση σημειώνουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών, καθώς η τιμή του αργού πέφτει κατά 4,8% παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/24/1581650.htm .

Προτεινόμενα για εσάς