Ναυτεμπορική: Από το 1924 στο σήμερα - Οι μεγάλοι σταθμοί

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 14:50
A- A A+

Πριν από 98 χρόνια, μετά τις δονήσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής και πριν από το κραχ του 1929, άρχισε το ταξίδι της η εφημερίδα «Ναυτεμπορική». Σήμερα, με έδρα στον φυσικό της χώρο, το λιμάνι του Πειραιά, με νέο σχεδιασμό και περιεχόμενο, η «Ναυτεμπορική» ανανεώνει το καθημερινό ραντεβού με τους αναγνώστες της έντυπης και ψηφιακής της έκδοσης, υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει αταλάντευτα, χωρίς εκπτώσεις και ενδοιασμούς, για όλες τις εξελίξεις.

Δείτε την πορεία της ιστορικής εφημερίδας, από την πρώτη κυκλοφορία έως και την είσοδό της στη νέα εποχή, στο ακολουθο βίντεο:

NAFTEMPORIKI.GR
Ναυτεμπορική: Από το 1924 στο σήμερα - Οι μεγάλοι σταθμοί

Η πορεία της ιστορικής εφημερίδας, από την πρώτη κυκλοφορία έως και την είσοδό της στη νέα εποχή.

1924: Ο διορατικός Μικρασιάτης Πάνος Αθανασιάδης κυκλοφορεί το πρώτο δαχτυλογραφημένο φύλλο με τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς», σηματοδοτώντας την εμφάνιση του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα.

1933: Το «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον Πειραιώς» παίρνει πλέον τη μορφή ημερήσιας εφημερίδας με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, ενώ η κυκλοφορία του διευρύνεται και σε άλλες πόλεις. Ο Πάνος Αθανασιάδης αποκτά έναν αφοσιωμένο συνεργάτη: τον αδερφό του Τζώρτζη. 

1948: Η εφημερίδα μετονομάζεται και κυκλοφορεί πλέον ως «Η Ναυτεμπορική». Το επόμενο έτος τα γραφεία της μεταφέρονται στην Αθήνα για να βρίσκονται κοντά στις πηγές των ειδήσεων.

1969: Εγκαινιάζονται τα γραφεία της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη και το 1970 ξεκινάει η ετήσια ειδική έκδοση για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

1994: Η εφημερίδα «Ναυτεμπορική» συνεργάζεται με τους Financial Times για την αποκλειστική και ταυτόχρονη δημοσίευση των σημαντικότερων θεμάτων της βρετανικής εφημερίδας.

1995: Η «Ναυτεμπορική» αποκτά διαδικτυακή παρουσία, εγκαινιάζοντας τον ενημερωτικό ιστότοπο naftemporiki.gr, ο οποίος χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακός στο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ.

2000: Η «Ναυτεμπορική» γιορτάζει τα 76α γενέθλιά της με την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

2001: Η «Ναυτεμπορική» συνεργάζεται με τη Wall Street Journal Europe για την ταυτόχρονη δημοσίευση των σημαντικότερων θεμάτων της εφημερίδας.

2003: Δημιουργείται η σειρά νεών υπηρεσιών Premium Services αποκλειστικά για τους συνδρομητές της «Ναυτεμπορικής».

2004: Τα ΕΛΤΑ εκδίδουν συλλεκτικό γραμματόσημο για την επέτετειο των 80 χρόνων της «Ναυτεμπορικής».

2009: Επεκτείνεται η ψηφιακή παρουσία του ομίλου με τη δημιουργία του site ευρέσεως εργασίας careernet.gr και του διαδικτυακού οδηγού πόλης clickatlife.gr.

2015: Η «Ναυτεμπορική» αρχίζει τη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων με στόχο την έναρξη δημοσίου διαλόγου για θέματα της επικαιρότητας, την προβολή καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών και την εποικοδομητική δικτύωση των συμμετεχόντων.

2021: Από τον Σεπτέμβριο του 2021 η «Ναυτεμπορική» λειτουργεί υπό τη διοίκηση του Γιώργου Μελισσανίδη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου. Από το 1924 μέχρι σήμερα η «Ν» παραμένει προσηλωμένη στη δική της ευθεία γραμμή και αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην ενημέρωση με βασικά αξιακά χαρακτηριστικά: τη διεισδυτικότητα, την αξιοπιστία, την αντικειμενικότητα και και την ποιότητα. 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε