Επιμέλεια: Α. Τσιμπλάκης, Φ. Ζώης, Δ. Αλεξάκη, Τ. Ηγουμενίδη, Λ. Καλαμαρά, Μ. Λίτσης, Λ. Χρυσανθοπούλου, Α. Αγγελοπούλου, Α. Ντόκας

Ο όμιλος FOURLIS δίπλα στον άνθρωπο

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 03:25
UPD:04/02/2022 09:53
A- A A+

Δράσεις στήριξης των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. 

O Όμιλος FOURLIS αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης εστιάζει σε δράσεις για τη στήριξη των εργαζομένων του, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, συνεισφέροντας, παράλληλα, στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs). Από το 2008 προσυπογράφει το Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ (UN Global Compact) και δεσμεύεται να υιοθετεί, να υποστηρίζει και να προωθεί τις 10 Αρχές του, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες εργασίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία του περιβάλλοντος. Το 2021 υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή του υπέρ της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προαγωγής της ισότητας στον χώρο εργασίας.

Ο Όμιλος συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των δασικών πυρκαγιών και στηρίζει τη δράση της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση και περίθαλψη άγριων ζώων σε πυρόπληκτες περιοχές. Για τον λόγο αυτό θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών ΙΚΕΑ, για τα επόμενα 3 χρόνια. Παράλληλα, στήριξε τις πυρόπληκτες περιοχές με το ποσό των 100.000 ευρώ που προσέφερε η ΙΚΕΑ στον ειδικό Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής (Τράπεζα της Ελλάδος) και δεσμεύτηκε να στηρίξει την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του φυσικού περιβάλλοντος, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, ενώ ενίσχυσε τις ομάδες εθελοντών δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας στην Εύβοια, για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Γ

H ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS θα προσφέρει 10% από κάθε πώληση συσκευασιών επαναφορτιζόμενων μπαταριών και φορτιστών, για τα επόμενα 3 χρόνια, σε προγράμματα σχετικά με το περιβάλλον.
 

ια τη στήριξη της κοινωνίας, η ΙΚΕΑ, υλοποιεί το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς», με σκοπό τη στήριξη δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, και διαμορφώνει καλοσχεδιασμένους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους όπου τα παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Συνολικά, μέχρι σήμερα, η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει προϊόντα σε 78 Σταθμούς, για περισσότερα από 3.400 παιδιά. Η INTERSPORT, εταιρεία του Ομίλου, υλοποιεί τη δράση #Womanism, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση όλων των γυναικών, μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες. Ο Όμιλος FOURLIS θα συνεχίσει να εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες και προσδοκίες των ενδιαφερόμενων μερών του, με στόχο μία καλύτερη ζωή για όλους.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε