Επιμέλεια: Ανθή Αγγελοπούλου, Σταμάτης Ζησίμου, Φάνης Ζώης

Διασυνδεδεμένη υγεία με RespiGene

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 01:15
UPD:13:00
A- A A+

Οι καινοτόμες τεχνολογίες βοηθούν στην απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών.

Η πανδημία έδρασε σαν επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού σε πολλούς κλάδους και ειδικά στην Υγεία όπου οι ψηφιακές εξελίξεις έχουν επίκεντρο τον ασθενή, ο οποίος απαιτεί εξατομικευμένες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Ο ασθενής μετεξελίσσεται σε ενεργό ασθενή και η ασθενοκεντρική οργάνωση ενός ψηφιακού συστήματος υγείας στοχεύει στην πρόληψη και στη διαχείριση των χρόνιων παθήσεων, δηλαδή στην ολιστική φροντίδα. Οι καινοτόμες τεχνολογίες συμβάλλουν στην απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες παθήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η νεοφυής εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας RespiGene δραστηριοποιείται στην ψηφιακή ιατρική και συγκεκριμένα, σε λογισμικά διασυνδεδεμένης υγείας, σε ΙοΤ, ασύρματες συσκευές και σε βιοαισθητήρες για την εξατομικευμένη παρακολούθηση ασθενών με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιολογικές παθήσεις και άλλες συνοσηρότητες. Οι συσκευές αυτές δίνουν στον θεράποντα ιατρό τη δυνατότητα παρακολούθησης των ασθενών τους σε πραγματικό χρόνο, έγκαιρης παρέμβασης αλλά και αποτελεσματικότερης διαχείρισης της νόσου.Το ψηφιακό χαρτοφυλάκιο της RespiGene αποτελείται από δύο πλατφόρμες, την patientΜpower & την Findair.

Η πλατφόρμα patientΜpower, δίνει τη δυνατότητα σε 1-5 ασύρματες ιατρικές συσκευές [σπιρόμετρο (MIR), οξύμετρο (NONIN), πιεσόμετρο (A&D), ασύρματη ζυγαριά (Bodytrace), ασύρματο θερμόμετρο (A&D)] να ενεργοποιούνται μέσω Bluetooth και να συλλέγουν, να αναλύουν και να μεταφέρουν δεδομένα, μέσω cloud στην πλατφόρμα γιατρού σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς του τη δυνατότητα έγκαιρης παρέμβασης σε περίπτωση επιδείνωσης της υγείας του ασθενούς. Επιπρόσθετα, η patientMpower είναι ιδανική για την παρακολούθηση ασθενών με πολυ-συνοσηρότητες, όπως ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια που πάσχουν και από Υπέρταση ή Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Η πλατφόρμα FindAir βασίζεται στην τεχνολογία των έξυπνων συσκευών και απευθύνεται σε ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Άσθμα. Συγκεκριμένα αποτελείται από ένα βιοαισθητήρα, o οποίος τοποθετείται πάνω στη συσκευή και συλλέγει διαρκώς δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη χρήση του φαρμάκου (δίνει τη δυνατότητα λήψης δεδομένων ξεχωριστά για τα ρυθμιστικά και για τα ανακουφιστικά φάρμακα). Ταυτόχρονα, καταγράφεται η τοποθεσία και η ώρα που έγινε η χρήση του φαρμάκου, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση της θεραπείας από τον ασθενή, ο οποίος λαμβάνει καθημερινά ειδοποίηση για τη λήψη του φαρμάκου, την εξέλιξη της θεραπείας του και υποδείξεις για το ποιοι περιβαλλοντικοί παράγοντες (αλλεργιογόνα, αιωρούμενα μικροσωματίδια κ.ά.) μπορούν να πυροδοτήσουν τη νόσο του. Ο γιατρός παρακολουθεί τους ασθενείς του και παρεμβαίνει έγκαιρα προλαμβάνοντας ή αποτρέποντας παροξύνσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε νοσηλεία.

  • Για περισσότερες πληροφορίες: RespiGene, Λεωφ. Κηφισίας 198 - Χαλάνδρι, T.K.: 15231 210.8011846 / 6987569013, [email protected]
     
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε