Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Όμιλος Novartis: Όραμα και Ευθύνη για τον Ασθενή

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 11:20
UPD:03/07/2018 12:51
A- A A+

Ο Όμιλος Novartis κατέχει ηγετική θέση στον Ελληνικό Κλάδο Φαρμακοβιομηχανίας. Με έμψυχο δυναμικό 470 ατόμων, δραστηριοποιείται στη χώρα εδώ και 21 χρόνια έχοντας ως αποστολή να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο, με καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Το ευρύ χαρτοφυλάκιο της Novartis περιλαμβάνει περισσότερα από 52 προϊόντα με ηγετική θέση σε θεραπευτικούς τομείς, όπως τα Καρδιομεταβολικά νοσήματα, η Ανοσολογία, η Δερματολογία και η Ηπατολογία, οι Νευροεπιστήμες, οι παθήσεις του Αναπνευστικού, η Οφθαλμολογία, η Ογκολογία και η Aιματολογία.

Η εταιρεία αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη της καινοτομίας στην επιστήμη συμβάλλοντας στην εξέλιξη της ιατρικής πρακτικής. Προσυπογράφοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην υγεία, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις στην Έρευνα, συνεργαζόμενη με την επιστημονική κοινότητα πάντα με υψηλά επίπεδα ευθύνης και ακεραιότητας. Το 2017 η εταιρεία διεξήγαγε 93 κλινικές μελέτες και οι επενδύσεις για έρευνα και ανάπτυξη ανήλθαν στα 7,6 εκατ. ευρώ.

Το κοινωνικό της αποτύπωμα είναι επίσης ιδιαίτερα ισχυρό, καθώς το ίδιο έτος η Novartis διέθεσε σε προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας 2 εκατ. ευρώ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τριετία 2013-2015 η συνολική δημοσιονομική εισφορά της εταιρείας σε επενδύσεις R&D, φόρους, μισθοδοσία, δωρεές και κοινωνικά προγράμματα έχει ξεπεράσει τα 138 εκατ. ευρώ. Παράλληλα έχει επενδύσει πάνω από 80 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες (στοιχεία κοινωνικού απολογισμού 2013-2015).

Η Novartis, αποτελεί μια από τις εταιρείες εκείνες που αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα δεν αποτελεί αντικείμενο αποσπασματικής προσέγγισης, αλλά καίρια παράμετρο όλης της επιχειρησιακής της λειτουργίας. 

Οι δύο βασικοί πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης στους οποίους η εταιρεία τροχοδρομεί τις ενέργειές της είναι η διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία και η υπεύθυνη δραστηριότητα. 

Οι δράσεις της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας συνδέονται άμεσα με την κάλυψη και διαχείριση των αναγκών και προσδοκιών των ασθενών και των φροντιστών τους, των ενώσεων ασθενών, των επαγγελματιών υγείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων μας, των συνεργατών και προμηθευτών μας, με στόχο την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο. 

Ανταποκρινόμενη στα μηνύματα που εκπέμπει το εξωτερικό περιβάλλον και με κύριο άξονα την ασθενοκεντρική της προσέγγιση, εστιάζει στον τομέα της πρόληψης, υλοποιώντας σειρά ενεργειών όπως εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κοινού για σημαντικά νοσήματα και τα δικαιώματα των ασθενών, καθώς και προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους, υπό την αιγίδα κορυφαίων επιστημονικών εταιρειών.

Ενδεικτικά, αναφέρονται οι «Μετρήσεις Ζωής», πρόγραμμα που προσέφερε περίπου 20.000 δωρεάν εξετάσεις σε πολίτες με δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας και η εκστρατεία «Δικαίωμα στην Υγεία». Η εταιρεία βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, στηρίζοντας με συνέπεια περισσότερες από 25 ενώσεις ασθενών, ειδικά προγράμματα υποστήριξης για χρόνιες παθήσεις, και διαθέτει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων δωρεάν. Σεβόμενη το περιβάλλον στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης πράττει για τον περιορισμό του ενεργειακού αποτυπώματος μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης, μείωσης εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και περιορισμού κατανάλωσης φυσικών πόρων.

Η προαγωγή της ιδέας του εθελοντισμού συγκαταλέγεται στις προτεραιότητές της  και γι’ αυτό προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου ευκαιρίες στους εργαζόμενους για έμπρακτη κοινωνική συνεισφορά. Μάλιστα, μέσω της Εταιρικής Πλατφόρμας Εθελοντισμού που έχει αναπτύξει η Novartis σε παγκόσμιο επίπεδο, παρέχεται η δυνατότητα εθελοντικής εργασίας στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. 

Ξεχωριστή θέση για την εταιρεία στις δράσεις ΕΚΕ κατέχει η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», κατά τη διάρκεια της οποίας οι 500 περίπου εργαζόμενοι του ομίλου αφιερώνουν την επέτειο ίδρυσης της εταιρείας σε συνανθρώπους τους  που έχουν ανάγκη φροντίδας. 

Τέλος, στηρίζει έμπρακτα το φιλανθρωπικό έργο ΜΚΟ, σωματείων και δομών, ενώ συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε ακριτικά σχολεία που παρουσιάζουν έλλειμμα υποδομών.

Web site: www.novartis.gr
Facebook page: https://www.facebook.com/NovartisHellas/
Linkedln page: https://www.linkedin.com/company/novartis-hellas/
YouTube Channel: Novartis Hellas

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη