Προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

STREAM
Ενεργό:2474ημέρες| Ενημερώσεις:63
 
 
Συνεχής κάλυψη
29/08/2014 - 09:44VIDEO

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει την σύνθεση την νέας κυβέρνησης της Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αμέσως μετά τον διορισμό του στην θέση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο αρχηγό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Αχμέτ Νταβούτογλου και του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

EURONEWS
28/08/2014 - 18:08VIDEO

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο, η αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη τελετή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κεμαλιστές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μποϊκόταραν την ορκωμοσία του πρώτου Τούρκου προέδρου που εκλέχθηκε απευθείας από το λαό. Οι βουλευτές ζήτησαν τη διεξαγωγή συζήτησης στην ολομέλεια. Κατηγορούν τον Ερντογάν για παραβίαση του συντάγματος.

EURONEWS
27/08/2014 - 22:55VIDEO

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για να ακολουθήσει η ορκωμοσία του στον πρωθυπουργικό θώκο. Ταυτόχρονα, ο Ταγίπ Ερντογάν ορκίζεται πρόεδρος της Τουρκίας. Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ενώπιον 30.000 συνέδρων του ΑΚΡ, ο Αχμέτ Νταβούτοβλου υπογράμμισε την ανάγκη για νέο σύνταγμα.

EURONEWS
27/08/2014 - 22:38VIDEO

Στις 22 Ιουλίου ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποχαιρέτησε το κόμμα που ίδρυσε και του οποίου ηγήθηκε για πάνω από μια δεκαετία. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, γνωστό και ως ΑΚΡ. «Πριν από ακριβώς 13 χρόνια μίλησα για πρώτη φορά ενώπιόν σας. Κανείς δεν είναι αιώνιος. Το σημαντικό είναι να αφήνεις πίσω σου ένα καλό όνομα», δήλωνε. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να κρατήσει όχι μόνο ένα καλό όνομα, αλλά και σημαντική επιρροή στο κόμμα.

EURONEWS
Φόρτωση...