Ευρωλίγκα: Βαριές «καμπάνες» προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 20:12
UPD:20:17
ICON PRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με στόχο, λοιπόν, να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, η διοργανώτρια αρχή κατέληξε σε μια σειρά από προτάσεις που θα τεθούν προς ψήφιση στη συνεδρίαση του ερχόμενου μήνα.

A- A A+

Την απόφαση να επιβάλλει βαριές καμπάνες και να αυστηροποιήσει τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της νέας περιόδου, έλαβε η Ευρωλίγκα.

Ακόμη και αποβολή μιας ομάδας από τη διοργάνωση προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας, μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της παρελθούσης σεζόν με αποκορύφωμα τη δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα πριν τον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ στην φάση των ομίλων.

Με στόχο, λοιπόν, να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, η διοργανώτρια αρχή κατέληξε σε μια σειρά από προτάσεις που θα τεθούν προς ψήφιση στη συνεδρίαση του ερχόμενου μήνα.

Οι ομάδες θα κληθούν να έχουν υπεύθυνο ασφαλείας που θα ενημερώνει τους φιλάθλους για τις ευθύνες και τις πιθανές κυρώσεις, διοργανώνοντας και σχετικές καμπάνιες στις οποίες θα συμμετέχουν μέλη των ομάδων.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι δημιουργούνται επεισόδια από οπαδούς θα τιμωρούνται αυτόματα με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο θα απαγορεύεται και η μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών, ενώ αν χρειαστεί θα κλείνει μέρος της κερκίδας ή και ολόκληρο το γήπεδο.

Σε περίπτωση που τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνουν οι ομάδες είναι ελλιπή ή, οι οπαδοί της έχουν επεισοδιακή συμπεριφορά, τότε η τιμωρία που επιβάλλεται θα είναι βαριά πρόστιμα, απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ακόμη και στα φάιναλ φορ, υποχρέωση διεξαγωγής αγώνων της σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ θα απειλείται ακόμη και με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά ή αποβολή από τη διοργάνωση!

Προληπτικά μέτρα, επίσης, θα λαμβάνονται σε πόλεις που έχουν… ιστορικό επεισοδίων, μετά από συναντήσεις που θα γίνονται πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανάμεσα στους ανθρώπους της Euroleague και στους εκπροσώπους των ομάδων, αλλά και των κυβερνητικών αρχών - αστυνομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις