FIFA: Αύριο το απόγευμα η εκλογή του νέου προέδρου

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015 23:41
UPD:29/05/2015 00:26
REUTERS/RUBEN SPRICH

Τα γραφεία της FIFA.

A- A A+

Το όνομα του επόμενου προέδρου της FIFA θα γίνει γνωστό αργά αύριο το απόγευμα στη Ζυρίχη, με την επιλογή των εκλεκτόρων να γίνεται ανάμεσα στον νυν πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ και τον Ιορδανό πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Οι εργασίες του Συνεδρίου της FIFA θα ξεκινήσουν στις 09:30 το πρωί, αλλά το θέμα των αρχαιρεσιών είναι τελευταίο στην ημερήσια διάταξη. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εκλογής οι δύο υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν ενώπιον του Συνεδρίου και των εκπροσώπων.

Η χρονική έναρξη της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παρεμβάσεων των συνέδρων. Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν το απόγευμα, αλλά με δεδομένο τα συμβάντα των τελευταίων 24 ωρών, το Συνέδριο θα μπορούσε να συνεχιστεί ως το βράδυ.

Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία και κάθε ομοσπονδία έχει μία ψήφο. Οι 209 ομοσπονδίες - μέλη της FIFA «χωρίζονται» ως εξής: UEFA (Ευρώπη) 53, CAF (Αφρική) 54, AFC (Ασία) 46, CONCACAF (Βόρεια Αμερική, Κεντρική και Καραϊβική) 35, OFC (Ωκεανία) 11, CONMEBOL (Νότια Αμερική ) 10. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει τα δύο τρίτα των ψήφων (140).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις