Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου από το Λαύριο που περιοδεύει,υπερασπιζόμενος την πολιτική των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη και προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε μία ενδεχόμενη άνοδος της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ''το Λαύριο της ανεργίας, της μαύρης σημαίας και του συσιτίου'' της τριετίας 1990-1993, αποδίδοντάς το στην πολιτική του ''ώριμου φρούτου, της μοιρολατρείας, της μιζέριας και της απελπισίας'' -πολιτική που, όπως υπογράμμισε, πρεσβεύει και σήμερα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
''Αν αφήσουμε τη λογική του ''ώριμου φρούτου'', η παγκοσμιοποίηση θα φέρει ανεργία, απολύσεις, αδιέξοδα, περιβαλλοντική υποβάθμιση. Οχι στη λογική του ώριμου φρούτου,ναι στην λογική της ανανέωσης και τη νέα εποχή'', τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε το όραμα του ΠΑΣΟΚ του 1981 για «αλλαγή ενός κράτους αδιάφορου και εχθρικού προς τον πολίτη'' καθώς και τους στόχους του 1996 για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την ανάδειξη της χώρας σε κέντρο ειρήνης στα Βαλκάνια,σε κράτος ευημερίας και ανάληψης μεγάλων διεθνών υποχρεώσεων, όπως η διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
''Γι'αυτές τις αλλαγές είμαστε,όχι μόνο συνυπεύθυνοι αλλά και υπερήφανοι'',υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στα περί συνυπευθυνότητάς του στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
''Ρωτάνε : Πού ήταν ο Γιώργος όταν ο Ανδρέας έβαζε το στίγμα του για τη νέα Ελλάδα,όταν ο Σημίτης έβαζε το στίγμα του για την ισχυρή Ελλάδα. Ημουν εδώ, είμαι εδώ και θα είμαι εδώ'',υπογράμμισε χειροκροτούμενος απο ένα ενθουσιώδες κοινό του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε και πάλι μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στον πολίτη, με χτύπημα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς όπου κι αν υπάρχουν, χαιρέτισε τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας κ.Γκιούλ στην πρότασή του για ισόρροπη μείωση των αμυντικών δαπανών των δύο χωρών και υποσχέθηκε και πάλι να αναλάβει προσωπικά, μια εκστρατεία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.Για τις τελευταίες ανέφερε πως ''δεν πρέπει να τις φοβόμαστε, εφόσον εξασφαλίζουν κοινωνική συνοχή και προστασία του περιβάλλοντος.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου διετύπωσε μία νέα πρόταση επέκτασης των κινήτρων για απορρόφηση νέων στην αγορά εργασίας,καταθέτοντας για διάλογο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,την ιδέα όλοι οι νέοι απόφοιτοι λυκείου ή ΤΕΕ έως 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται για 4 χρόνια με πλήρη μισθό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,χωρίς να υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που θα τους απορροφούν,είτε οι ίδιοι,να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές- για τους δε, αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ, το όριο ηλικίας για την εν λόγω πρόσληψη να αυξηθεί στα 29 έτη.
ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων