Ολυμπιακός: Πίστη για νταμπλ από τους «ερυθρόλευκους»

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 15:53
UPD:15:57
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους αντίπαλους παίκτες από το κέντρο και μπροστά, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλο το ματς» δήλωσε ο Χόρχε Μπενίτες.

A- A A+

Με απόλυτη πίστη στις δυνατότητες της ομάδας και αισιόδοξοι ότι το τελικό σφύριγμα το βράδυ του Σαββάτου θα τους βρει να πανηγυρίζουν το νταμπλ με την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας εμφανίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που μίλησαν σήμερα στον Τύπο, στο πλαίσιο της media day ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα.

«Δεν σκεφτόμαστε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά το πως θα κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους αντίπαλους παίκτες από το κέντρο και μπροστά, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλο το ματς» δήλωσε ο Χόρχε Μπενίτες.

Στη συνέχεια ο Παραγουανός επιθετικός ρωτήθηκε για πρώτη χρονιά του στην Ευρώπη. «Από τότε που έπαιζα στη χώρα μου πάντα ήθελα και ονειρευόμουν να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Ήμουν πάντα προετοιμασμένος γι΄ αυτό. Όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να απολαύσω στο μάξιμουμ την εμπειρία αυτή» απάντησε.

Ο Μπενίτες μίλησε και για τη «ζεστή» σχέση που έχει με τον κόσμο του Ολυμπιακού. «Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον κόσμο και τον τρόπο που με αντιμετωπίζει και θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά, γιατί είναι απλόχερος μαζί μου. Θέλω να το ανταποδώσω όλο αυτό δίνοντας μεγάλες χαρές» είπε.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Ξάνθης. Είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι. Περιμένουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας όπως σε κάθε παιχνίδι και να φτάσουμε σε άλλη μία νίκη και να γιορτάσουμε μαζί την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί διαβεβαίωσε πως «έχω ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό μου, προπονούμαι εδώ και μια εβδομάδα με όλη την ομάδα, έχω αυτοπεποίθηση και νιώθω πολύ καλά. Αν δεν συμβεί κάτι δραματικό τις επόμενες ημέρες θα είμαι στην διάθεση του προπονητή μου».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας του ανέφερε ότι «είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, δουλέψαμε αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και είμαστε έτοιμοι. Η Ξάνθη θα τα δώσει όλα για να μας νικήσει, αλλά αν παίξουμε όπως μπορούμε και έχουμε την απόδοση που θέλουμε, τότε δεν νομίζω πως θα έχουμε κάτι να φοβηθούμε».

Ο Ματιέ Ντοσεβί από την πλευρά του δήλωσε ότι «μου λείπει ο ρυθμός γιατί έχω περίπου δέκα μέρες να αγωνιστώ, αλλά νιώθω καλά, δεν πονάω και είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, κάναμε καλή προετοιμασία όλη αυτή την εβδομάδα, όπου ο προπονητής μας έδωσε μεγάλη σημασία στην ένταση. Είμαστε σίγουροι για τους εαυτούς μας».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πίεση στην ομάδα του σχολίασε ότι «καταλαβαίνω πως υπάρχει μεγάλη προσμονή και προσδοκία, γιατί όλοι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Νιώθουμε την πίεση του φαβορί, αλλά αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Για την Ξάνθη σχολίασε πως «την εκτιμούμε, είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, αλλά από εκεί και πέρα, αν κάνουμε τα πράγματα σωστά, θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Ντοσεβί αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη χρονιά του στον Ολυμπιακό. «Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο καθοριστικός, γιατί παίζω στην επίθεση, αλλά ελπίζω του χρόνου να είμαι καλύτερος. Στεναχωρήθηκα που δεν αγωνίστηκα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω την επόμενη σεζόν» είπε.

Ο Αλμπέρτο Μποτία δήλωσε ότι «έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον αντίπαλο. Ξέρουμε ότι ίσως θεωρητικά είναι κατώτερος από μας, αλλά εμείς θα είμαστε όσο πιο πολύ συγκεντρωμένοι και σοβαροί γίνεται, γιατί έχουμε την υποχρέωση να πάρουμε την νίκη».

Όσο για το αν τον προβληματίζει η επίθεση της Ξάνθης; «Πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε εμείς κι όχι να κοιτάμε τον αντίπαλο. Είμαι σίγουρος ότι αν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, θα νικήσουμε και θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Ο Τάσος Αυλωνίτης, από την πλευρά του, ανέφερε πως «οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι συνηθισμένοι στην πίεση, αφού ο κόσμος μας ζητάει πάντα νίκες και σκοπός μας είναι αυτός, να κερδίσουμε το Κύπελλο και στο τέλος να φτάσουμε το νταμπλ και να τους κάνουμε όλους χαρούμενους».

Για την αντίπαλο της ομάδας του σχολίασε ότι «έχουν μία επιθετική τριάδα αρκετά επικίνδυνη και δυνατή, άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις. Νομίζω ότι θα είμαστε εμείς που θα έχουμε την κατοχή στον αγώνα, αυτοί θα μας παίξουν αμυντικά και θα πρέπει να διασπάσουμε την άμυνά τους. Πρέπει να σκοράρουμε πρώτοι, κάτι που αν το καταφέρουμε θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα».

Όσο για την πρώτη χρονιά του στην ομάδα; «Για μένα είναι πολύ θετικό ότι έμεινα κι έχω βοηθήσει την ομάδα, όπως και το πρωτάθλημα που πήραμε. Θέλω να πιστεύω ότι με την κατάκτηση του Κυπέλλου το "ταμείο" θα είναι συν, κάτι που θα μου δώσει δύναμη και για την επόμενη σεζόν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις