NBA: Στους τελικούς της Δύσης το Χιούστον

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015 01:36
UPD:09:19
USA Today Sports/Troy Taormina
A- A A+

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς είχαν φέτος τη μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας, αλλά την πέταξαν...

Η ομάδα του Λ.Α, είχε προηγηθεί με 3-1 απέναντι στο Χιούστον, «επέτρεψε» όμως στους Ρόκετς να πάρουν το έκτο παιχνίδι μέσα στο γήπεδό τους, να κάνουν το 3-3 και να οδηγήσουν τη σειρά για τον έβδομο και τελευταίο αγώνα στη δική τους έδρα, το «Τογιότα Σέντερ».

Οι «ρουκέτες» του Κέβιν Μακ Χέιλ δεν άφησαν λοιπόν την ευκαιρία να πάει χαμένη και επικρατώντας με 113-100 έκαναν το 4-3 και επιστρέφουν στους τελικούς της Δύσης για πρώτη φορά μετά το 1997 για να αντιμετωπίσουν τώρα με μειονέκτημα έδρας το Γκόλντεν Στέιτ, με την αρχή να γίνεται στο Όκλαντ τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Κορυφαίος του Χιούστον ήταν ο (ποιος άλλος;) Τζέιμς Χάρντεν. Ο «μούσιας»... οργίασε με 31 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Τρέβορ Αρίσα, ο οποίος σκόραρε 22 πόντους με 6/12 τρίποντα. Όσο για τον Κώστα Παπανικολάου, μπήκε στα τελευταία 18 δευτερόλεπτα για να κατεβάσει την μπάλα στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Για τους Κλίπερς του Ντοκ Ρίβερς πήγε «στράφι» η εξαιρετική εμφάνιση του Κρις Πολ, που μέτρησε 26 πόντους, 10 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ κοντά του σε απόδοση βρέθηκε ο Μπλέικ Γκρίφιν με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις