Τένις: Απίστευτος Κύργιος απέκλεισε τον Φέντερερ στο Open της Μαδρίτης

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 00:49
UPD:00:51
REUTERS/SUSANA VERA

Με απίστευτα ψυχικά αποθέματα και περίσσιο αγωνιστικό θράσος ο Κύργιος έσωσε 2 match points του Ελβετού και άφησε εκτός συνέχειας στο Open της Μαδρίτης το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά νούμερο 1 στη διοργάνωση απόντος του Νόβακ Τζόκοβιτς.

A- A A+

Μετά τον Ράφαελ Ναδάλ, ο φοβερός και τρομερός 20χρονος ομογενής από την Αυστραλία Νικ Κύργιος πήρε το... «σκαλπ»  και του Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος υποκλίθηκε στο ταλέντο και την κλάση του νεαρού τενίστα.

Με απίστευτα ψυχικά αποθέματα και περίσσιο αγωνιστικό θράσος ο Κύργιος έσωσε 2 match points του Ελβετού και άφησε εκτός συνέχειας στο Open της Μαδρίτης το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά νούμερο 1 στη διοργάνωση απόντος του Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νικ Κύργιος πέτυχε έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, μετά από εκείνη του τότε Νο 1 στον κόσμο, Ράφα Ναδάλ, στη φάση των «16» του Wimbledon, το 2014, επικρατώντας του Φέντερερ με 2-1 σε ένα παιχνίδι που διήρκεσε πάνω από 2,5 ώρες και στο οποίο όλα τα σετ κρίθηκαν στο tie break!

Έτσι, ο νεαρός ομογενής πήρε μια επική πρόκριση για τον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open και τώρα θα βρει μπροστά του τον Αμερικανό Τζον Ίσνερ, ο οποίος επικράτησε επίσης δύσκολα με 2-1 (7-6, 6-7, 6-1) του Βραζιλιάνου Τόμας Μπελούτσι

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις