Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν συμφέρουν αυτή τη στιγμή τη χώρα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «κάποιοι θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα» και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και προέχει «να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε μία διαπραγμάτευση».
Ωστόσο, ανέφερε ότι «σε περίπτωση που προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν παράτυπα έξοδο» θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα.
Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα πράγματα πάνε καλά» και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «όπως επιθυμεί μία ομάδα».
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον οποίο είπε πως «έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα" και πως "δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ» ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
«Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση», επισήμανε.
Πρόσθεσε δε ότι «η συμφωνία θα εξαρτηθεί εάν πράγματι οι εταίροι στην Ε.Ε. κατανοήσουν ότι επιβλήθηκε μία πολιτική η οποία απέτυχε και ο ελληνικός λαός απέρριψε».
«Η ελληνική πλευρά έχοντας κάνει αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με μεταρρυθμίσεις, με αλλαγές στον δημόσιο τομέα, έχει προσφέρει αρκετά καλή εικόνα για το τι θέλει να κάνει. Η εσωτερική υποτίμηση και η υπερφορολόγηση, η μείωση μισθών και συντάξεων φάνηκε ότι απέτυχε, κάτι που παραδέχονται και οι διεθνείς πιστωτές» σημείωσε.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τον τρόπο που γίνονται οι συνομιλίες ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα. «Ο κ. Θεοχαράκης επί 32 ώρες μιλάει με τους θεσμούς. Προχωράμε στα τέσσερα θέματα που ζητούν, προσαρμοζόμαστε χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας, απαντούμε και μετά έρχονται άλλα 25 θέματα».
Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά τόνισε ότι η συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών είναι η ίδια, η δική μας δεν είναι ίδια. «Του κ. Σαμαρά του στέλνανε νομοσχέδια και δεν προλάβαινε να τα μεταφράσει τα έφερνε στα αγγλικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκανε καμία προσπάθεια» σχολίασε.
Συνεχίζοντας την κριτική του για τη στάση που αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά, υπογράμμισε ότι «νομίζουν ότι θα αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών. Τώρα δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη πριν δεν θέλανε εμένα ως εταίρο στην κυβέρνηση».