Τα γραφεία της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
«Είναι μεγάλης αξίας και σημασίας για μας το γεγονός ότι η πρώτη πολιτική κίνηση του Γ. Παπανδρέου μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν να επισκεφθεί τη ΓΣΕΕ και να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η ουσιαστική συνεργασία και ο συστηματικός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους θα είναι βασικό στοιχείο για την προώθηση οποιασδήποτε πολιτικής στα πλαίσια της συμμετοχικής δημοκρατίας, δίνοντας ως παραδείγματα το ασφαλιστικό, την ποιότητα της εργασίας και την ανεργία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, έχει καταφέρει να προωθήσει μεγάλους στόχους που εξασφάλισαν την κοινωνική συνοχή και τη θωράκιση της οικονομίας σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο, τόνισε τη διαφωνία του με το οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ και δεσμεύτηκε ότι καμιά κατάκτηση των εργαζομένων και των συνταξιούχων δεν θα χαθεί.
Στην όποια μεταρρύθμιση μέσα στα επόμενα χρόνια, θα προωθήσουμε θέσεις σε στενή συνεργασία, ουσιαστικά σε εταιρική σχέση, με τη ΓΣΕΕ, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Πολυζωγόπουλος σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και τα προβλήματα της ειρήνης.
«Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μας άκουσε με προσοχή και ευαισθησία και έδειξε ότι θέλει και μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Πολυζωγόπουλος.
Αντίθετα, επικριτικοί ήταν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο Γιάννης Μανώλης γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΝΔ δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από το συνδικαλιστικό κίνημα εταιρική σχέση αλλά πάνω σε ένα πολιτικό πλαίσιο γενικόλογο, αντιφατικό και αόριστο.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Αλέκος Καλύβης, (στέλεχος του ΣΥΝ) δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να γίνει συνεταίρος στην πολιτική που υποστηρίζει ο Γ. Παπανδρέου και προέβλεψε ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα είναι ίδια με εκείνη των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με περισσότερο διάλογο, η οποία και πάλι θα οδηγήσει σε περισσότερα προνόμια για τους ισχυρούς.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος συνόψισε την αντίθεση του κόμματός του με τον Γ. Παπανδρέου σε τέσσερα σημεία: α) την πρότασή του για την ανασφάλιστη εργασία των νέων, β) τις θέσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα ναρκωτικά, γ) τα προβλήματα του ωραρίου, για τα οποία διέκρινε σοβαρούς κινδύνους για την εργατική τάξη, δ) την ισχυροποίηση του δικομματισμού.
Πηγή ΑΠΕ