Η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αλλά «η κυβέρνηση δεν τολμά να τις κάνει και θα την πατήσει» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του υο πρωί στον Anrt1.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε πως «ο Σόιμπλε είναι η μια όψη του ίδιου προβλήματος». Όπως είπε, από τη μια ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «ζητάει λιτότητα που είναι μια αποτυχημένη συνταγή για την Ελλάδα και από την άλλη, η κυβέρνηση είναι πιστή στον κρατισμό». «Και τα δύο είναι λάθος», υποστήριξε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης και τις διαπραγματεύσεις εκτίμησε πως «τον Μάιο, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να βάλει νέους φόρους».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ρίχνει τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένει να κουραστούν οι εταίροι». «Είχε πει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Μετά είπαν στις 24 Απριλίου και τώρα λένε τον Μάιο. Η οικονομία όμως δεν αντέχει άλλο. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις έκοψαν τα πάντα. Δεν έδωσαν ούτε καν τα λεφτά που είχαν δώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ για φάρμακα», επεσήμανε.
Για το μεταναστευτικό οπ κ. Θεοδωράκης προειδοποίησε ότι το πρόβλημα εξελίσσεται σε εθνικό και γι’ αυτό χρειάζεται μια εθνική συνδιάσκεψη με δημάρχους, περιφερειάρχες, και Λιμενικό, ώστε να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει. «Τα νησιά γονατίζουν. Η φροντίδα μας πρέπει να είναι δεδομένη για τους πρόσφυγες. Είναι υποχρέωση του Ευρωπαίου πολίτη να βοηθήσει τους ανθρώπους που έρχονται από εμφύλιους πολέμους. Να βάλουμε όμως μπροστά την Ευρώπη», είπε.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη Δικαιοσύνη που συζητείται στη Βουλή, είπε πως «η κυβέρνηση ζει σε έναν πανικό και βάζει λάθος προτεραιότητες». «Οι φυλακές είναι χάλια. Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται και αντί να ξεκινήσει ο υπουργός από την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα ξεκινάει από έναν νόμο, που ο ίδιος λέει πως αφορά δύο ανθρώπους», σχολίασε.
Ερωτηθείς τέλος αν το Ποτάμι θα μπει στην κυβέρνηση, απάντησε: «Τι θα άλλαζε αν εγώ γινόμουν υπουργός Εμπορίου; Τι σημασία έχει να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση που δεν ξέρει τι να κάνει με την παιδεία, την οικονομία, τους μετανάστες, τις διαπραγματεύσεις; Η κυβερνητική γραμμή είναι "μην κάνετε τίποτα"».