Football League: «Μαγεία» η τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο

Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 18:13
UPD:19:37
INTIME SPORTS

Η Λάρισα επικράτησε με 0-1 του Ηρακλή και πήρε θέση στα πλέι οφ.

A- A A+

«Μαγικά» πράγματα έγιναν στο φινάλε της κανονικής περιόδου στον 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, με τον Ηρακλή να γνωρίζει την πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας, με «θύτη» τη Λάρισα, που επικράτησε 1-0 και πήρε θέση στα πλέι οφ αφήνοντας εκτός τη Λαμία στο… φώτο φίνις.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να καλυφθεί τηλεοπτικά λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρχε, όμως η επίθεση στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΟΤΕ TV και ο τραυματισμός πέντε τεχνικών (!) του συνεργείου δεν επέτρεψε τη μετάδοσή του!

Στα αγωνιστικά τώρα… Η Λάρισα πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 83ο λεπτό με τον Γιάντση, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, αλλά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής Αντωνίου καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πινδώνη στον Πασά.

Οι άνθρωποι των «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, το παιχνίδι διακόπηκε αρκετά λεπτά και όταν ξανάρχισε ο Περόνε εκτέλεσε το πέναλτι… αλά Πανένκα, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Αποστολίδη για μια από τις πιο εύκολες αποκρούσεις της καριέρας του καθώς έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του!!

Από εκεί και ύστερα, στον «τελικό» της παραμονής ανάμεσα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς και Αγροτικό Αστέρα νικήτρια αναδείχθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα του Ευόσμου, η οποία αν και «βολευόταν» με ισοπαλία νίκησε 2-0 (58΄ Βελλίνης, 67΄ αυτ. Βαγγελόπουλος) και έστειλε τους «Πόντιους» στη Γ’ Εθνική.

Έτσι σώθηκε και ο Τύρναβος, που νίκησε 2-0 (84΄ Λαμπρόπουλος, 90΄+ Αλεξίου)  τον ήδη υποβιβασμένο Εθνικό Σερρών. Η Ζάκυνθος, που θα μετάσχει στα πλέι οφ, νίκησε 2-1 (38΄ Κρτσμάρεβιτς, 83΄ Πλαβούκος - 77΄ Μυστακίδης) τον Πιερικό.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας νίκησε εύκολα τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-0 (9΄ Τζέκος, 89΄ Βουτσιάς), ενώ ο Αιγινιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα για να επιβληθεί με 4-0 (15΄ Πολύζος, 39΄ Καζάκης, 82΄ Ίτσιος, 85΄ Κυνηγόπουλος) του ουραγού Φωκικού.

Η ειδική βαθμολογία των ομάδων που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα είναι: ΑΕΚ 10, Ηρακλής 7, Απόλλων Σμύρνης 0, Λάρισα 0, Ολυμπιακός Βόλου 0, Παναχαϊκή 0.

Στα πλέι-άουτ, Ερμιονίδα και Ζάκυνθος εκκινούν με το σημαντικότερο πλεονέκτημα, ενώ πέντε ομάδες συνολικά θα αρχίσουν χωρίς βαθμό το μίνι-πρωτάθλημα. Από κάθε όμιλο, τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν στην Γ΄ εθνική. Αναλυτικά η βαθμολογία των συλλόγων:

1ος όμιλος: Ερμιονίδα 8, Παναιγιάλειος 6, Αχαρναϊκός 4, Καλλιθέα 3, Επισκοπή 0, Ηρακλής Ψαχνών 0.

2ος όμιλος: Ζάκυνθος 6, Αναγέννηση Καρδίτσας 3, Αιγινιακός 1, Πιερικός 0, Αγροτικός Αστέρας 0, Τύρναβος 0. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις