Αθνάρ: «Θα τελειώσουμε μια και καλή με την τρομοκρατική σπείρα»

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2004 16:54
A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι οι Ισπανοί θα καταφέρουν να «αποτελειώσουν» την «τρομοκρατική σπείρα», εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, χρησιμοποιώντας τον όρο («τρομοκρατική σπείρα») με τον οποίο η ισπανική κυβέρνηση αναφέρεται στην τρομοκρατική οργάνωση των βάσκων, ΕΤΑ, δίχως όμως να την κατονομάσει.

«Θα καταφέρουμε να τελειώσουμε μια και καλή με την τρομοκρατική σπείρα (…) Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή με αυτούς του δολοφόνους», υπογράμμισε ο ισπανός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του προς τον ισπανικό λαό, δίχως να κατονομάσει ευθέως την ΕΤΑ ως υπεύθυνη των σημερινών πολύνεκρων επιθέσεων. «Οι υπεύθυνοι θα δικαστούν και θα καταδικαστούν. Στόχος μας είναι η πλήρης και άνευ προϋποθέσεων ήττα της τρομοκρατίας», δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός.

«Οι τρομοκράτες ήθελαν αν προκαλέσουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες, πρόκειται για μια σφαγή. Σκότωσαν παρά πολλούς ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή ήταν Ισπανοί» ανέφερε ο κ. Αθνάρ στο διάγγελμά του.

«Όλοι μας ξέρουμε ότι δεν ήταν η πρώτη απόπειρα», οι δυνάμεις ασφαλείας στο παρελθόν έχουν αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις, πρόσθεσε ο κ. Αθνάρ.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε πολιτική, ούτε επειδή σκοτώνουν, ούτε προκειμένου να σταματήσουν να σκοτώνουν. Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό όλων των θυμάτων», τόνισε ο κ. Αθνάρ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή