Γερμανία: Νίκη-ανάσα για Ντόρτμουντ

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 18:23
UPD:18:25
REUTERS/ARND WIEGMANN
A- A A+

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες και πήρε βαθιά ανάσα στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Το «κυρίως μενού» της 20ής αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα βρήκε τους 3 από τους 5 φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν. Αναμφισβήτητα τη νίκη της ημέρας πέτυχε η Ντόρτμουντ με 3-0 στην έδρα της Φράιμπουργκ, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με την ήττα της Στουτγκάρδης από τη Μπάγερν, «ξεκόλλησε» τους Βεστφαλούς από την τελευταία θέση, όχι όμως, και από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ (δύο γκολ στο δεύτερο μέρος) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, στη μόλις 2η νίκη της μακριά από το «Βεστφάλεν Στάντιον». 

Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσμα στο ξεκίνημα του β΄ γύρου (ήττα και ισοπαλία) η Μπάγερν επέστρεψε στα «τρίποντα», επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 της, ουραγού, πλέον, Στουτγκάρδης. 

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Άριεν Ρόμπεν και στο ξεκίνημα του δεύτερου ο Νταβίντ Αλάμπα χάρισαν τους τρεις βαθμούς στους Βαυαρούς, οι οποίοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας από τη Βόλφσμπουργκ, η οποία επικράτησε άνετα στην έδρα της με 3-0 επί της Χοφενχάιμ. 

Ο Ντοστ στο 3΄ άνοιξε το σκορ και στο 28΄, 84΄ ο Κέβιν ντε Μπράιν καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους «λύκους» που εξακολουθούν να παλεύουν για το θαύμα (απέχουν 8 βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν).

Τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη στην έδρα της Μάιντς πέτυχε η Χέρτα Βερολίνου με 2-0. Ο Χέγκελερ με πέναλτι στο 32΄ και ο Μπίρενς στο 42΄ ήταν οι σκόρερ των «πρωτεουσιάνων», που με το «διπλό» που πέτυχαν έφτασαν στους 21 βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Ντόρτμουντ που βρίσκεται στη διακεκαυμένη ζώνη.

Χωρίς νικητή και γκολ τελείωσε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Κολονία στην Πάντερμπορν (0-0).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις