Πολιτικά μαφιόζικη ενέργεια που στοχεύει στην υπονόμευση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για το χρέος, χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Μαρίνα Χρυσοβελώνη του αίτημα του Μάνφρεντ Βέμπερ, του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζητεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των ΑΝΕΛ.
«Σήμερα ο γερμανός ευρωβουλευτής Μ. Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας στην οποία ανήκει η Ν.Δ στο Ευρωκοινοβούλιο, επέλεξε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας και των ΑΝΕΛμε σκαιότατο τρόπο» τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως «ο ομοϊδεάτης του κ. Σαμαρά κατήγγειλε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ότι δήθεν “προκάλεσε επεισόδιο στα Ίμια με την κατάθεση στεφανιού δίπλα στις τουρκικές ακτές” (!) εντάσσοντας την πράξη του προέδρου των ΑΝΕΛ στην “ακροδεξιά πολιτική” που δήθεν ακολουθεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση»
Επίσης η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επισημαίνει και τις εξής «συμπτώσεις», όπως η ίδια λέει:
«Πρώτον ότι η συκοφαντική αυτή καμπάνια εκπορεύεται από τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, ένα μειοψηφικό κόμμα που έγινε διεθνώς γνωστό δια του πρώην αρχηγού του Φρανς Γιόζεφ Στράους. Θυμίζουμε πως ο μακαρίτης Στράους υπηρέτησε ως αξιωματικός προπαγάνδας των Ναζί στον γερμανικό στρατό. Δεύτερον ο,ο κ. Βέμπερ ως επικεφαλής του ΕΛΚ ανήκει κατά σύμπτωση στην ίδια ευρωομάδα με τη Ν.Δ».
Ακόμη η κ. Χρυσοβελώνη, σημειώνει πως όποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το Ευρωκοινοβούλιο ξέρει πως μια τέτοια επίθεση αποκλείεται να μην ήταν σε γνώση των ευρωβουλευτών της Ν.Δ που άλλωστε αποτελούν την μόνη Ελληνική συνιστώσα στη συγκεκριμένη ευρωομάδα.
«Τίθεται επομένως το ερώτημα αν η Ν.Δ ενέκρινε την εν λόγω μαφιόζικη επίθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Κι αν όχι, γιατί δεν έβγαλε ακόμα ανακοίνωση καταδίκης της παραπάνω αθλιότητας. Καλούμε τη Ν.Δ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό αν θεωρεί και αυτή ότι υπάρχουν “τουρκικές ακτές” στα Ίμια» καταλήγει η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.
Το αίτημα του Βέμπερ
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπως μεταδίδει το Reuters, θέλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να καταδικάσει με ψήφισμά του το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό την Ελλάδα, μια εξέλιξη που ο ηγέτης του ΕΛΚ συγκρίνει με τη συμμετοχή του Γεργκ Χάιντερ και του Λαϊκού Κόμματος στην κυβέρνηση της Αυστρίας πριν από δεκαπέντε χρόνια.
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ηγέτης της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε σήμερα ότι θα ασκήσει πιέσεις και στην κεντροαριστερά, την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ταχθεί υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που είναι παρόμοιο με εκείνο το οποίο είχε εγκριθεί το 2000, όταν η αυστριακή ακροδεξιά υπό τον Χάιντερ είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας.
Εκείνο το ψήφισμα αποκαλούσε τον Χάιντερ «ξενόφοβο και ρατσιστή» και απαιτούσε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσουν την Αυστρία υπό αυστηρή επιτήρηση, ώστε να συμμορφώνεται η χώρα στις διεθνείς συνθήκες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επίσης ο Βέμπερ, στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας, στάθηκε ιδίως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, στο ότι ο Πάνος Καμμένος, ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Άμυνας, πέταξε με ελικόπτερο κοντά στις τουρκικές ακτές (στα Ίμια) και στο ότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία διέταξε την κατεπείγουσα απογείωση μαχητικών της.
«Αυτό είναι τρελό και πρέπει να το συζητήσουμε», υποστήριξε ο Μ. Βέμπερ, ο οποίος αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη φράση «εξτρεμιστική κυβέρνηση».
Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια του Π. Καμμένου, την οποία έκρινε απαράδεκτη.
Ο Βέμπερ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποδειχθεί «τυφλό από το αριστερό μάτι», ότι δηλαδή θα αποφύγει να επικρίνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του με τον Καμμένο.
Πηγές στις Βρυξέλλες πάντως εκτίμησαν ότι η πρόταση Βέμπερ δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή.
Ακόμη, ο Βέμπερ είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα οφείλει να διαβεβαιώσει ότι θα σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες πριν υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας.