Ισπανία: Στη μάχη του τίτλου και η Σεβίλη

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 23:51
UPD:19/01/2015 09:18
REUTERS/Marcelo del Pozo
A- A A+

«Ζωντανή» στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου έμεινε η Σεβίλη, η οποία νίκησε 2-0 τη Μάλαγα κι έκλεισε τον πρώτο γύρο στο -6 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης (σ.σ. οι δύο ομάδες έχουν ένα ματς λιγότερο, μεταξύ τους).

Η ομάδα της Ανδαλουσίας απέδειξε ότι διαθέτει μία από τις πιο δυνατές έδρες στην πριμέρα ντιβιζιόν, όπου σε 10 παχνίδια έχει 7 νίκες και 3 ισιοπαλίες, όντας η μοναδική αήττητη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος (19η αγωνιστική).

Ο Κάρλος Μπάκα στο 36΄ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 68΄ ο Ντένις Σουάρεθ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Το ντέρμπι των ουραγών της βαθμολογίας, ανάμεσα στην Έλτσε και στη Λεβάντε ανέδειξε νικητές τους γηπεδούχους με 1-0, αποτέλεσμα που του έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται, πλέον, το συγκρότημα από τη Βαλένθια.

Η αποβολή του Ναβάρο στο ξεκίνημα του ματς επηρέασε σημαντικά τους φιλοξενούμενους, που είχαν στην ενδεκάδα τους σε όλο το 90λεπτο το Λουκά Βύντρα.

Ο Τζόναθας στο 13΄ άνοιξε το σκορ και στο 21΄ ο Φαΐρ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι να «καθαρίσει» από νωρίς το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους. Ακόμη και με 10 παίκτες, όμως, από το 7΄, η Λεβάντε «άγγιξε» την ισοφάριση στο 72΄, αλλά ο ο Ρούμπεν Γκαρσία δε βρήκε το στόχο από την «ασβεστένια βούλα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις