Στη Ρόμα το ντέρμπι με πρωταγωνιστή τον Χολέμπας

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014 23:38
UPD:01/12/2014 12:29
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI
A- A A+

Με τον Χοσέ Χολέμπας πρωταγωνιστή, η Ρόμα νίκησε 4-2 την Ίντερ στο «Ολίμπικο» στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής και διατήρησε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, που λίγο νωρίτερα είχε νικήσει με την «ψυχή στο στόμα» την Τορίνο.

Ο πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, που προτιμήθηκε από τον Ρούντι Γκαρσία αντί του Άσλει Κόουλ, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «τζαλορόσι», που είχαν προηγηθεί στο 21΄ με τον Ζερβίνιο και ισοφαριστεί στο 36΄ από τον Ρανόκια.

Στο 47ο λεπτό με απίστευτο σλάλομ από αριστερά ο Χολέμπας πέρασε σαν «σταματημένους» Καμπανιάρο και Ρανόκια και με ένα εκπληκτικό διαγώνιο σουτ «κάρφωσε» την μπάλα στο «παράθυρο» του Χαντάνοβιτς για το 2-1.

Οι «νερατζούρι» δεν πτοήθηκαν και έφτασαν σε νέα ισοφάριση με τον Οσβάλντο στο 57΄, αλλά στο 60ό λεπτό και στις καθυστερήσεις ο Πιάνιτς διαμόρφωσε το τελικό 4-2 δίνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, που παλεύει και φέτος για τον τίτλο. Ο Κώστας Μανωλάς ήταν βασικός για τη Ρόμα, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης είναι τραυματίας.

Στη «Γιουβέντους Αρένα» η πρωταθλήτρια Ιταλίας αναδείχθηκε νικήτρια με 2-1 της Τορίνο στο ντέρμπι της ιταλικής μεγαλούπολης, χάρις στο τέρμα που σημείωσε ο Αντρέα Πίρλο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με πέναλτι του Βιδάλ στο 15ο λεπτό, αλλά η σκληροτράχηλη «γκρανάτα» ισοφάρισε στο 22΄ με εξαιρετικό γκολ του Μπρούνο Πέρες. Στο 78΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λιχστάινερ και η κατάσταση φάνηκε να παίρνει άσχημη τροπή για τους «μπιανκονέρι», αλλά τη λύση έδωσε η εμπειρία του Πίρλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις